Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

291008 Voorzitter Theo Lotgerink weg bij vv Zuidho

29 oktober 2008    Zuidhorn-nieuws
ZUIDHORN - Voorzitter van de voetbalvereniging Zuidhorn, Theo Lotgerink, stelt zich toch niet herkiesbaar als voorzitter. Lotgerink is bijna twee jaar in functie geweest. Voor de zomer meldde Lotgerink nog in deze

ZUIDHORN - Voorzitter van de voetbalvereniging Zuidhorn, Theo Lotgerink, stelt zich toch niet herkiesbaar als voorzitter. Lotgerink is bijna twee jaar in functie geweest. Voor de zomer meldde Lotgerink nog in deze krant dat hij de komende jaren aan wilde blijven, om de tijd te hebben zijn plannen uit te voeren.


Inmiddels is de situatie gewijzigd, geeft de voorzitter zelf toe. Hij benadrukt dat geluiden al zou er druk op hem uitgeoefend zijn door het bestuur om zich niet herkiesbaar te stellen, niet kloppen. “Maar ik ben niet doof is voor geluiden om me heen en stel mij niet herkiesbaar, terwijl ik dat aanvankelijk wel van plan was. Een deel van de supporters, vooral de oudere garde, wil een ander type voorzitter dan ik ben. Dat zit hem vooral vast op de manier van besturen en de aanwezigheid bij wedstrijden van de voorzitter. Toen ik aantrad heb ik duidelijk te kennen gegeven hoe ik daar in sta. Het bestuur is daarmee akkoord gegaan. Uiteindelijk is dat onvoldoende gecommuniceerd naar buiten toe. De club groeit enorm. De huidige manier van besturen is niet meer van deze tijd. Je ontkomt er niet meer aan om meer op afstand te gaan leiden en vooral ook taken te delegeren. Daarin ervaar ik een te grote kloof tussen mijn persoon als voorzitter en een deel van de achterban.”

“Zelf heb ik een fout gemaakt door een verkeerde inschatting. Ik had gedacht dat deze verschillen niet van zo belangrijke aard waren en dat het uit te leggen valt. Daarin heb ik mij dus vergist,” is Lotgerink zelfkritisch. “ Ik heb de periode, al was het maar kort, met veel plezier beleefd, hoewel het ook best moeilijk was af en toe. Deze keuze is de goede en het afscheid zal in goede harmonie gaan.” Helemaal af van de voorzitter is de voetbalvereniging nog niet, tot er een nieuwe persoon gevonden is blijft Lotgerink aan als een soort interim voorzitter en zal zich bezig houden met het uitwerken en aan elkaar schrijven van het beleidsplan. Bestuurslid Renze Reiding kan zich voorstellen dat de voorzitter er mee stopt, maar ook hij benadrukt dat er geen sprake is geweest van druk vanuit het bestuur: “We hebben wel een spiegelend gesprek gehad met de voorzitter en hebben aangegeven wat we de komende tijd verwachten. Of dat gesprek van invloed is geweest op zijn keuze, dat weet ik niet. Er breekt een drukke bestuurlijke tijd aan. De kleedkamer problematiek is door een kleine ingreep nu even wat minder groot, maar volgend jaar kan het niet zo doorgaan. De plannen die de gemeente heeft met de voetbalvelden vind ik discutabel. Er komen weliswaar meer kunstgrasvelden, maar deze komen veel te ver af te liggen van de kleedruimtes. Dat geeft problemen en kan eigenlijk niet. Er is dus een hoop werk aan de winkel en de voorzitter moet daarin de leiding nemen en de spreekbuis naar buiten toe zijn. Daar gaat veel tijd in zitten.“

Reiding heeft waardering voor de scheidende voorzitter: “ Hij kan ontzettend goed vergaderingen leiden, weet echt waar hij het over heeft en heeft een duidelijke visie. Ook kwam hij bepaald niet in een gespreid bedje terecht. Het was een moeilijk tijd om de vereniging te besturen. De nieuwe voorzitter wacht dan ook een enorme uitdaging. Maar het is het waard, want de vereniging is een geweldige club.”

bron Streekkrant

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Fietshelm kinderen

Groningers kopen massaal fietshelm met korting: pot leeg na 16 dagen

25 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Maar ze zijn nog wel gewoon te koop!
Lees verder →
Kermis zuidhorn (1)

Smullen van een suikerspin in ‘t zonnetje

25 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Mooi weer tijdens laatste dag van de kermis
Lees verder →
4 mei monument in het Wilhelminapark

1940 – 1945: Opdat wij niet vergeten

25 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 4 mei – 19.30 uur: herdenking bij het monument in het Wilhelminapark in Zuidhorn
Lees verder →
Feestelijk moment patiowoningen oldekerkermeer in oldekerk 24apr24v2-1

Afronding Kroonsfeld met de bouw van veertien patiowoningen in Oldekerk

25 april 2024    Zuidhorn-nieuws
moderne en duurzame woningen voorzien in een woonbehoefte
Lees verder →
Wethouder be schollema

Gemeente Westerkwartier kiest voor toekomstbestendig grondstoffencentrum

24 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
De gemeente Westerkwartier heeft circulaire ambities die aansluiten bij het Rijksprogramma Nederland circulair in 2050.
Lees verder →
Boreas duo uit oostum

Rederijkerskamer Eendracht speelt Theater Na de Dam in Zuidhorn

23 april 2024    Zuidhorn-nieuws
‘Kom vanavond met verhalen'
Lees verder →