Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

29-02-08 Marcel Tillema: Ik ben geen clubhopper

29 februari 2008    Zuidhorn-nieuws
Marcel Tillema heeft de ambitie gehad om de absolute voetbaltop te halen. De Grijpskerker zat dicht tegen de profs aan. De komende tijd wil Tillema vooral iets leuks neerzetten bij Grijpskerk en

Marcel Tillema heeft de ambitie gehad om de absolute voetbaltop te halen. De Grijpskerker zat dicht tegen de profs aan. De komende tijd wil Tillema vooral iets leuks neerzetten bij Grijpskerk en de ploeg naar de tweede klasse loodsen. Maar daar kan de talentvolle speler nu even niet aan meewerken, vanwege een blessure, die hij vorige week opliep tijdens de training.


Marcel Tillema hoeft voor de revalidatie niet ver te reizen. Hij heeft een eigen sportzaal, met de alleszeggende naam ‘Sport je Fit’. Toch kan de speler er nog niet veel doen. “De binnenband van mijn knie is gescheurd; dat moet vanzelf herstellen. De duur: zes tot acht weken. Dat hangt af van de revalidatie. Het scheelt dat wel dat ik mijn eigen sportzaal heb”. Lopen kan Tillema nauwelijks; met één been op de fiets gaat nog. “Het veld was drassig. Ik schermde de bal af en kreeg een klein duwtje, waarna ik door mijn linkerknie ging. Stond ik daar vast in de blubsie. Ik ben van het veld gelopen; merkte dat er iets los zat. Ook ben ik nog naar huis gefietst; dacht dat het over was. Maar de knie werd steeds dikker. Ik heb vrijwel nooit blessures gekend. Alleen bij OKVC had ik mijn knie zes weken in het gips.
Om nog een beetje mobiel te zijn (vanwege het werk) heb ik nu een brace om”.

OKVC uit Oldehove was ook de eerste club van de in Kommerzijl geboren Tillema. “Op mijn vijftiende stond ik in het eerste. Daarna heb ik vijf jaar gespeeld voor Oranje Nassau. Het was in de periode dat ON in een mindere fase zat. We degradeerden naar de tweede klasse. Pikant detail: Grijpskerk was een van de tegenstanders. Nadat we met Oranje Nassau kampioen werden werd ik geselecteerd voor het Nederlands Amateur-elftal. Gerard Molenaars was coach van dat team. Normaal komen alleen spelers uit de hoofdklasse in aanmerking; ik was de enige uit een lagere klasse”. Marcel Tillema (31)heeft twee interlands achter zijn naam staan. Tegen Engeland en Ierland. “Ja, dat de trainingspakken voor je klaar lagen was al nieuw voor mij. Al met al een hele belevenis”. Van ON ging het weer een stapje hoger: ACV. “Clubs raakten geïnteresseerd door het amateur-elftal”. Ook bij de Asser formatie kwam Tillema vijf jaar uit. “Leuke club. Topamateurs; drie keer in de week trainen. Op wedstrijddagen was je de hele dag weg. ACV speelde altijd in de top van de hoofdklasse; nu staat het onderaan”.

Over de terugkeer naar zijn geboortestreek. “Ik woon hier hè. Heb een leerzame tijd gehad. En nu wil ik iets leuks neerzetten in Grijpskerk. Vorig jaar kampioen. Maar je kunt op voorhand niet zeggen dat we weer de titel pakken. Al ligt de lat bij Grijpskerk wel bij de tweede klasse. Onder leiding van Marius Hendriks gaat het hartstikke goed. Ron Kramer was een goede trainer; leuke man ook. Dan is het lastig om als ‘nieuweling’ in te stromen. Het is knap hoe Hendriks het doet. Vooral door de spelers op de goede plaats neer te zetten. Hij probeert ons op verschillende manieren te laten spelen. Want de tegenstanders kennen je; iedereen wil van de koploper winnen. Bij de laatste wedstrijd (3-0 verlies in Middelstum) hadden we een complete ‘offday’. De voorsprong op Lycurgus is slechts twee punten; we hadden geluk dat zij ook een punt verloren.

De komende drie wedstrijden zijn heel belangrijk: ONR, HS’88 en Lycurgus. Komen we deze duels niet goed door, dan hebben we in ieder geval nog een periodetitel achter de hand. Ondanks blessures kunnen we dit wel opvangen. Ik verwacht wel dat de groep bij elkaar blijft. Of Grijpskerk mijn eindstation is? Zeg nooit nooit. Maar momenteel zijn we met iets leuks bezig met Grijpskerk; ik ben geen ‘clubhopper’. Heb alleen wel ambities. En die ligt momenteel bij deze club; spelers om je heen beter maken en de vereniging.

Wat dat betreft mag het bij Grijpskerk wel wat ambitieuzer. Al is de club wel op de goede weg. De club wordt goed naar buiten gepresenteerd (mooie site en verslagen ‘up to date’). En het geldt niet alleen voor het eerste elftal; de rest lift mee. Minpunten zijn de slechte velden en de accommodatie die wat krap is”. Zijn eigen sportzaal is ook wat aan de kleine kant, boven café Lucassen in hartje van Grijpskerk. Marcel Tillema zit hier nu zo’n anderhalf jaar; binnenkort gaat hij met de zaak verhuizen. “We zijn bezig om het Rabobankpand te betrekken. ‘Sport je Fit’, loopt verder heel goed. Er blijkt een markt voor te zijn in dit dorp. In de nieuwe behuizing, een stuk groter van omvang, komen straks douches, een sauna en zonnebank. De spinlessen die nu in een zaal worden gegeven krijgen dan aparte ruimtes. In ‘Sport je Fit’ zijn de spelers van Grijpskerk ook welkom”. Marcel Tillema is daarvan momenteel de grootste gebruiker.


Bron Regiosport Actueel

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Kies je kunst

Opening Kunst in de Etalage route Zuidhorn

19 september 2019    Zuidhorn-nieuws
Kunst bekijken, loten kopen en met een kunstwerk naar huis
Lees verder →
Vioolles oktje (5)

Drie jarige op viool in de kerk

19 september 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Open les onder leiding van Oktje Lambermont van Klank en woord
Lees verder →
Rommelmarkt noordhorn (21)

Koopwoede groter dan de achterbak

18 september 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Gezellige rommelmarkt in Noordhorn
Lees verder →
Veur-aaltied

Veur Aaltied in Visvliet

18 september 2019    Zuidhorn-nieuws
Levensverhalen van in of bij de kerk begraven dorpsgenoten basis voor bijzonder theaterstuk
Lees verder →
Blote voetenhof

Werkschuur Staatsbosbeheer Peebos Opende wordt multifunctioneel gebouw

17 september 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek - Regio-nieuws
ontwerpbestemmingsplan ‘Peebos 1a, Opende’ ter inzage
Lees verder →
Burgemeester ard van der tuuk

Over receptie nieuwe burgemeester, Energieadviesgesprek en Takkenroute

17 september 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 17 september 2019
Lees verder →