Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

29-01-08 Oplossing voor bewoners Brilweg: € 50.000

29 januari 2008    Zuidhorn-nieuws
Bouw- en woningtoezicht Zuidhorn faalde zuidhorn - Naast projectontwikkelaar Groothuis heeft ook de gemeente Zuidhorn steken laten vallen in de kwestie rond de wateroverlast in Briltil. De controle van de afdeling bouw- en

Bouw- en woningtoezicht Zuidhorn faalde

zuidhorn -
Naast projectontwikkelaar Groothuis heeft ook de gemeente Zuidhorn steken laten vallen in de kwestie rond de wateroverlast in Briltil. De controle van de afdeling bouw- en woningtoezicht liet te wensen over. Dat concludeerden met name de fracties van PvdA en GroenLinks maandagavond tijdens de raadsvergadering. Volgens Jan de Vries (GroenLinks) had de voormalige CDA-wethouder Riekus Hielema, die nu fractievoorzitter is van zijn partij, destijds beter toezicht moeten uitoefenen.

Diens opvolger Jan Oomkes (PvdA) noemde de schuldvraag niet erg interessant. Volgens hem is de laatste maanden alles op alles gezet om te komen tot een bevredigende oplossing voor alle betrokkenen. Hij zei dat het overleg met de bewoners aan de Brilweg, die al sinds het voorjaar van 2003 klagen over wateroverlast na de aanleg van de wijk Noordstar, eerst moeizaam verliep. Dit vanwege hoogoplopende emoties omtrent deze kwestie. Oud-wethouder Hielema heeft nog een rol gespeeld om de gemoederen tot bedaren te brengen, zei Oomkes.

De gemeenteraad ging, zij het schoorvoetend, unaniem akkoord met de 50.000 euro die op tafel moet komen om de oplossing mogelijk te maken. Daarnaast wordt nog eens 50.000 euro achter de hand gehouden voor het geval omwonenden een beroep doen op een vergoeding wegens planschade. De oplossing bestaat uit verkoop van grond door vijf bewoners van de Brilweg aan Groothuis. Dit bedrijf bouwt hier zeven nieuwe woningen. De opbrengst van de grondverkoop is bedoeld als schadevergoeding voor de overlast.

Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Oranjemarkt

Oranjemarkt Koningsdag Zuidhorn: programma

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Grootste Oranjemarkt in de regio 09.00-17.00 uur
Lees verder →
Fietshelm kinderen

Fietshelm met korting voor 1600 inwoners provincie Groningen

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Kortingsvoucher voor aanschaf goedgekeurde helm bij lokale fietsenzaak
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over taxateurs WOZ-waarde op pad, Tegelwippen & Thema-avond Sportakkoord

09 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 april 2024
Lees verder →
Zunobri veld 2024

Zunobri verliest met opgeheven hoofd

08 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Op naar Zuidhorn: Gemeente verlaat gemeentehuis Leek eind september

04 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Dienstverlening online en centraal in Zuidhorn
Lees verder →