Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

281008 Vaart achter bouw vrijstaande woningen Oost

28 oktober 2008    Zuidhorn-nieuws
Zuidhorn zet vaart achter bouw vrijstaande woningen op kavels van 500 vierkante meter In de wijk Oostergast in Zuidhorn is onlangs het hoogste punt bereikt van een van de eerste woningen die in

Zuidhorn zet vaart achter bouw vrijstaande woningen op kavels van 500 vierkante meter

In de wijk Oostergast in Zuidhorn is onlangs het hoogste punt bereikt van een van de eerste woningen die in deze wijk, met zeer ruime kavels, worden gebouwd.

Daarbij feliciteerde wethouder J. Oomkes van de gemeente Zuidhorn de familie Smid met het bereiken van het hoogste punt van hun woning in aanbouw. De familie Smid bouwt in de Oostergast op een royale vrije kavel van 530 vierkante meter hun royale woning van 615 kubieke meter.
De heer. Smid: “Wij droomden over het zelf bouwen van een vrijstaande woning met veel ruimte in en om het huis. We hadden nooit gedacht dat dat kon, maar in de Oostergast maken we onze droom waar!”. Op de top van hun woning wappert een feestelijke ‘de Oostergast’-vlag. De kopers van een vrije kavel geven zodra een nieuwe woning het hoogste punt bereikt ‘de Oostergast’ vlag als een estafettestokje door aan de eerstvolgende koper. De vlag is een feestelijk en symbolisch gebaar voor samen bouwen in de Oostergast en het waarmaken van je droom.

Droomwoning
Een eigen huis bouwen is de droom van velen. De familie Smid koos voor één van de 33 kavels uit fase 1 in de Oostergast omdat ze de wens hadden om een eigen vrijstaande woning te bouwen en landelijk willen wonen. Toen ze hun eerste optie toegewezen kregen, wisten ze direct: hier gaan we voor! De vrije sector kavels in de Oostergast liggen op schitterende plekken. Midden in de wijk voor een echte dorpse sfeer. Aan de rand van de wijk voor mensen die meer gericht zijn op rust, ruimte en landelijk wonen. De grootte van de kavels varieert van 450 m2 tot bijna 1000 m2. De kavelprijs is afhankelijk van de ligging en bedraagt 175 tot 195 euro per m2 exclusief BTW. De kavels worden verkocht via de gemeente Zuidhorn.

Samen bouwen
De vlag markeert een belangrijke mijlpaal bij het bouwen van je eigen woning. De vlag werkt als een estafettestokje: iedere volgende ‘eigen kavel woning’ dat het hoogste punt bereikt, krijgt de vlag doorgegeven. Het is het feestelijk en symbolisch gebaar voor samen bouwen aan de Oostergast.
Ruimte voor iedereen
In de Oostergast is ruimte voor iedereen. Je vindt er een grote variatie aan woningen en architectuur. Van ruime eengezinswoning tot vrijstaande woning of woning met slaap- en badkamer op de begane grond (start verkoop februari 2009). Van het bouwen van je droomwoning op een vrije kavel tot een royaal appartement in het woonzorgcentrum. In de Oostergast ervaar je het landelijk wonen met de voordelen van de stad, diverse voorzieningen en een uitstekende bereikbaarheid.
bron GIC

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

4 mei monument in het Wilhelminapark

1940 – 1945: Opdat wij niet vergeten

25 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 4 mei – 19.30 uur: herdenking bij het monument in het Wilhelminapark in Zuidhorn
Lees verder →
Feestelijk moment patiowoningen oldekerkermeer in oldekerk 24apr24v2-1

Afronding Kroonsfeld met de bouw van veertien patiowoningen in Oldekerk

25 april 2024    Zuidhorn-nieuws
moderne en duurzame woningen voorzien in een woonbehoefte
Lees verder →
Wethouder be schollema

Gemeente Westerkwartier kiest voor toekomstbestendig grondstoffencentrum

24 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
De gemeente Westerkwartier heeft circulaire ambities die aansluiten bij het Rijksprogramma Nederland circulair in 2050.
Lees verder →
Kermis zuidhorn (1)

Smullen van een suikerspin in ‘t zonnetje

23 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Mooi weer tijdens laatste dag van de kermis
Lees verder →
Boreas duo uit oostum

Rederijkerskamer Eendracht speelt Theater Na de Dam in Zuidhorn

23 april 2024    Zuidhorn-nieuws
‘Kom vanavond met verhalen'
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Vrijheidsmaaltijd, Juni Fietsmaand & Europees Parlementsverkiezing

23 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 23 april 2024
Lees verder →