Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

28-08-08 Bouw woonzorgcentrum dit jaar van start

28 augustus 2008    Zuidhorn-nieuws
Nieuwbouw woonzorgcentrum Zuidhorn dit jaar van startDeze week zijn de koop- en huurovereenkomsten getekend tussen stichting Woonzorgcentra Westerkwartier en woningcorporatie Wold en Waard voor het realiseren van een woonzorgcentrum in de nieuwe

Nieuwbouw woonzorgcentrum Zuidhorn dit jaar van start

Deze week zijn de koop- en huurovereenkomsten getekend tussen stichting Woonzorgcentra Westerkwartier en woningcorporatie Wold en Waard voor het realiseren van een woonzorgcentrum in de nieuwe wijk Oostergast in Zuidhorn. De bouw start eind van dit jaar. De oplevering staat medio 2010 gepland.

Het nieuwe woonzorgcentrum vervangt het huidige verzorgingshuis Westerburcht en verpleeghuis Het Zonnehuis. Het heeft in totaal 300 woningen: groepswonen en individuele appartementen. In een groepswoning wonen zes cliënten bij elkaar. De cliënt heeft hier een zit/slaapkamer met eigen sanitaire voorzieningen en een gezamenlijke huiskamer. Het groepswonen biedt plaats aan 142 cliënten. Daarnaast komen er 64 appartementen voor wonen met verpleging, 65 appartementen voor wonen met verzorging, 22 luxe appartementen waarvan de bewoners zorg en dienstverlening kunnen afnemen van Woonzorgcentra Westerkwartier en 23 studio’s voor cliënten van Stichting De Zijlen met een zorgvraag waar Woonzorgcentra Westerkwartier ook in zal voorzien.

Kleinschaligheid
Woonzorgcentra Westerkwartier is de initiatiefnemer van het nieuw te bouwen woonzorgcentrum. Jan Peter Kroes, raad van bestuur, kijkt uit naar de start van de bouw. ‘Nieuwbouw is natuurlijk altijd prachtig. Maar wij gaan een stap verder. Het is een nieuw concept: in plaats van een groot gebouw met allerlei zijvleugels gaan wij voor een toonaangevende reeks gebouwen met kleinschalig wonen maar wel met een breed scala aan voorzieningen. Het grote verschil met de traditionele nieuwbouw van woonzorgcentra is dat binnen ons concept het wonen en de woonbeleving voorop staan, en dus niet de zorg. We realiseren een woonomgeving voor onze cliënten die de sfeer en uitstraling heeft van een gemeenschap, noem het een dorp, waarin zij de zorg krijgen die ze nodig hebben. Door qua architectuur gebruik te maken van vertrouwde, traditionele materialen, zoals bakstenen en schuine daken met dakpannen, krijgt het woonzorgcentrum de uitstraling van een gewone ‘wijk’. Dit past perfect bij onze visie van het nieuwe ouder worden én de wensen van onze cliënten.‘

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Kerk den ham wandelen t meestringa

Dorpentocht en 4 mijl van Oldehove in september

17 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
Kinderloop voor 4 mijl en na afloop braderie en feesttent met dj's
Lees verder →
Begraafplaats-zuidhorn

Onderzoek historische en waardevolle graven gemeentelijke begraafplaatsen

16 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
Van de gemeentelijke begraafplaatsen in de voormalige gemeente Zuidhorn bestaat al zo’n lijst
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Openingstijden bouwvak, Verkeersstremmingen en historische begraafplaatsen

16 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 16 augustus 2022
Lees verder →
Reitdieptocht

Zwemmen in het Reitdiep!

14 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
74e editie is op zondag 28 augustus
Lees verder →
Zonnepanelen1

Aanpassing salderingsregeling zonnepanelen vanaf 2025

10 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
het percentage gaat dan naar 64%. Dit bouwt tot en met 2030 met 9% per jaar af, om in 2031 ineens een sprong te maken naar 0%.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Openingstijden bouwvak en Verkeersstremmingen

09 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 augustus 2022
Lees verder →