Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

28-05-08 Ringslang terug op Coendersborch!

28 mei 2008    Zuidhorn-nieuws
Ringslang terug op Landgoed Coendersborch! NUIS - Na een lange periode van afwezigheid is afgelopen vrijdag door RayonbeheerderRené Oosterhuis van Het Groninger Landschap een ringslang waargenomen op Landgoed de Coendersborch in Nuis. Het is

Ringslang terug op Landgoed Coendersborch!
NUIS - Na een lange periode van afwezigheid is afgelopen vrijdag door RayonbeheerderRené Oosterhuis van Het Groninger Landschap een ringslang waargenomen op Landgoed de Coendersborch in Nuis.
Het is al meer dan 25 jaar geleden dat er voor het laatst een ringslang is waargenomen op het landgoed Coenderborch van Het Groninger Landschap.

De afgelopen jaren zijn er een aantal maatregelen uitgevoerd om het gebied geschikt te maken voor de ringslang. Ringslangen houden van natte gebieden met voldoende dekking in de vorm van struweel met hier en daar een open plek om in de zon te liggen. Het voedsel van de ringslang bestaat uit allerlei kleine dieren zoals kikkers en muizen. Voor de voortplanting gebruikt de ringslang broedhopen. Rond het heideterrein zijn een drietal van dergelijke broeihopen aangelegd waar de soort zijn eieren in kan leggen. Verder is er een verbindingszone aangelegd die de natuurgebieden van het Oude riet/ Dwarsdiep verbinden met de Coendersborch. Hierdoor is het voor dieren mogelijk om van het ene naar het andere natuurgebied te gaan. Ook de komende jaren zal in samenwerking met de Provincie Groningen de natuurwaarde van het gebied verder vergoot worden zodat er nog meer geschikt biotoop ontstaat voor onder andere de ringslang maar ook tal van andere planten en dieren.

De Coenderborch is vrij toegankelijk op wegen en paden. Het is dus mogelijk dat bezoekers oog in oog komen te staan met een ringslang. Bezoekers hoeven daarvoor niet bang te zijn. Ringslangen zijn niet giftig en dus niet gevaarlijk voor mensen. Het is eerder andersom: de ringslang is bang voor mensen, zodra ze een mens zien gaan ze er vandoor. Mocht u een ringslang waarnemen in het gebied dan zouden we u willen vragen om deze waarneming door te geven aan Het Groninger Landschap, telefoon 050-3135901.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Adrian mey zonnehuis (1)

Muzikale injectie voor bewoners en medewerkers Zonnehuis

03 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Adrian Mey laat zijn betrokkenheid zien én horen
Lees verder →
Adrian mey-2019 zonder tekst

Adrian Mey laat bewoners Zonnehuis genieten

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Buitenoptreden van zanger
Lees verder →
Kuis team 2020 eigen foto

Rijwielhal Kuis wordt Bike Totaal Kuis Noordhorn

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Meer keus, leaseplan en fietspaspoort
Lees verder →
Mollema algarve twitter

Bauke: “Ik hoop dat ik het Coronavirus heb gehad”

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Eerder was Bauke al bereid risico te nemen als de Olympische Spelen door zouden gaan
Lees verder →
Kat poes (1)

Ook katten indirect slachtoffer Coronavirus

01 april 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Onschuldig fenomeen funest voor huisdieren
Lees verder →
Nynke

Jarig in Coronatijd

01 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Een verjaardag om nooit te vergeten
Lees verder →