Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

28-03-08 3 pc-scholen in dorp Zuidhorn kan niet

28 maart 2008    Zuidhorn-nieuws
Wethouder: 3 pc-scholen in dorp Zuidhorn kan niet zuidhorn - PvdA-wethouder Jan Oomkes trekt de haalbaarheid van de bouw van een brede school in Zuidhorn in combinatie met het overeind houden van twee

Wethouder: 3 pc-scholen in dorp Zuidhorn kan niet
zuidhorn -
PvdA-wethouder Jan Oomkes trekt de haalbaarheid van de bouw van een brede school in Zuidhorn in combinatie met het overeind houden van twee christelijke basisscholen in het dorp twijfel. "Dit wordt onbetaalbaar", zegt hij. Aanvankelijk toonde het bestuur van de christelijke scholenorganisatie Penta Primair zich bereid zijn bestaande school Het Anker op te laten gaan in de toekomstige brede school in nieuwbouwwijk De Oostergast in Zuidhorn. Later kwam het bestuur hierop terug. Volgens Oomkes liggen 'concurrentieoverwegingen' hieraan ten grondslag. Het bestuur houdt vast aan twee christelijke scholen in het 'oude' dorp om te voorkomen dat ouders ervoor kiezen hun kinderen naar de openbare school De Borgh te sturen, denkt hij.

Oomkes kreeg tijdens een PvdA-bijeenkomst in Grijpskerk bijval van oud-PvdA-onderwijswethouder Froukje Boersma, die het bestuur van Penta Primair onbetrouwbaar vindt: "Penta Primair draait voortdurend. Eerst werd beloofd De Windroos niet meer uit te breiden. Daar werd onder druk van ouders destijds op teruggekomen met alle gevolgen van dien. Nu draait het bestuur met Het Anker opnieuw..."

De oud-wethouder vindt dat alles op alles moet worden gezet om alsnog Het Anker te sluiten en de leerlingen onder te brengen in de brede school in De Oostergast. Daardoor kan de brede school in de nieuwe wijk veel sneller worden gerealiseerd. En dat is wat ook de PvdA-fractie graag wil.

Het vrijkomende gebouw van Het Anker kan volgens Boersma in dat scenario tijdelijk in gebruik worden genomen door De Borgh gedurende de tijd dat vervangende nieuwbouw wordt gepleegd voor deze openbare school." Ook Oomkes ziet dat zitten: "Noodlokalen zijn peperduur. Als gemeente zijn we nu in één jaar tijd 300.000 euro kwijt voor de tijdelijke huisvesting van leerlingen van De Regenboog in Grijpskerk, waarvoor op dit moment nieuwbouw wordt gepleegd."

Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Fietsvrijwilliger

Fietsen met de Duofiets: Samen erop uit

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
De duofietsen, de rolstoeltransportfiets van het Zonnehuis kunt u in overleg gebruiken
Lees verder →
Internet glasvezel

Hoe krijg je goedkoper internet in Zuidhorn?

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Pannenkoekenfeest (2)

Pannenkoekenfeest & Kindertheater bij de Rank

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
nazomerse activiteit voor alle basisschoolkinderen
Lees verder →
Mollematocht 2023 (1)

Bauke houdt blessures over aan val op EK en moet afwachten

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over gezonde huiskamer, Meldpunt discriminatie & Ontmoet elkaar in de buurt

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 26 september 2023
Lees verder →