Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

28-02-08 Jongeren aangehouden voor geweld

28 februari 2008    Zuidhorn-nieuws
Marum, 27-02-2008 o De politie heeft 16 jongeren tussen de 14 en 22 jaar uit Marum, Nuis en Niebert op het bureau gehad in verband met verschillende incidenten. Eind november, begin december

Marum, 27-02-2008 o De politie heeft 16 jongeren tussen de 14 en 22 jaar uit Marum, Nuis en Niebert op het bureau gehad in verband met verschillende incidenten. Eind november, begin december 2007 zijn er in Marum een paar incidenten geweest waarbij geweld is gebruikt door de jongeren of vernielingen zijn gepleegd. Zowel het geweld als de vernielingen waren deels tegen de politie gericht.

Jongeren bekogelen agenten
Op 9 december ging de politie af op een melding van onrust bij een discotheek in Marum. Een groep in de discotheek, durfde niet naar buiten omdat ze werden opgewacht door een groep jongeren buiten de discotheek. Toen agenten de ene groep naar hun auto’s wilde begeleiden, werden zij bekogeld met vuurwerk en stenen. Bovendien werden de ruitenwissers van een politieauto afgehaald. Drie mannen konden direct worden aangehouden. Twee van hen zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en met schorsende voorwaarden in vrijheid gesteld. De derde was met name verantwoordelijk voor de vernieling aan de politieauto en mocht na verhoor het bureau verlaten.

Mishandeling
Na de heterdaad-aanhoudingen, kwam uit de verhoren ook informatie naar voren over andere incidenten. Twee weken eerder, in het weekend van 25 november, zijn twee mannen in Marum mishandeld. Het begon met een ruzie tussen twee jongeren in de discotheek. Vervolgens is één van beiden naar buiten gegaan om samen met vrienden de andere jongen op te wachten. Op de parkeerplaats dachten ze de jongen te zien. Een 21-jarige man uit Noordhorn is toen met een bierflesje en een riem geslagen, waardoor hij meerdere verwondingen aan zijn hoofd opliep. Bovendien werden vernielingen aangebracht aan de auto waarmee de jongeman was. Toen bleek dat ze mogelijk de verkeerde man te pakken hadden, zijn ze met de groep naar de Noorderweg gegaan. Daar hebben ze vervolgens een 20-jarige man uit Doezum in elkaar geslagen. Ook hij liep verwondingen aan zijn hoofd op.

Groepsverband
De verdachten bij de verschillende incidenten behoren tot dezelfde vriendengroep. Het lijkt erop dat een groep jongeren zich in groepsverband, met wisselende samenstelling, probeert te bewijzen en op zoek is naar confrontatie. Omdat ze zich in groepsverband manifesteerden, had het impact op het overige uitgaanspubliek. De ouders van de minderjarige verdachten zijn op de hoogte gebracht. Alle jongeren zullen ze zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Pand 10a

Pasar Ketjil in Pand 10a buurthuiskamer van Zuidhorn

18 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
'MARI MASOEK' ('Kom binnen').
Lees verder →
Next education windroos (12)

De Windroos naar Kinderuniversiteit met Peter Kuipers Munneke

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Finale Next Education
Lees verder →
Hoeve paradij bord

22 juni open Dag Hoeve Paradij

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Beleef en ervaar Paradij!
Lees verder →
Zunobri e2 2019  - foto erik schaberg

Zunobri E1 en E2 sluiten seizoen af met klinkende overwinningen

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Boelenslaan 3-0, Veenwouden 0-5
Lees verder →
Jazz te gast-2019 (2)

Jazz te Gast: “Wij vinden het hier leuk! Jullie ook toch?”

16 juni 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Zowel publiek als artiesten genieten van openluchtconcerten
Lees verder →
Bureau

Meubilair zoekt tweede leven

14 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
De Gasunie heeft kantoormeubilair/spullen over die ze graag wil aanbieden aan stichtingen en verenigingen via de noordelijke Uitdagingen.
Lees verder →