Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

28-02-08 Jongeren aangehouden voor geweld

28 februari 2008    Zuidhorn-nieuws
Marum, 27-02-2008 o De politie heeft 16 jongeren tussen de 14 en 22 jaar uit Marum, Nuis en Niebert op het bureau gehad in verband met verschillende incidenten. Eind november, begin december

Marum, 27-02-2008 o De politie heeft 16 jongeren tussen de 14 en 22 jaar uit Marum, Nuis en Niebert op het bureau gehad in verband met verschillende incidenten. Eind november, begin december 2007 zijn er in Marum een paar incidenten geweest waarbij geweld is gebruikt door de jongeren of vernielingen zijn gepleegd. Zowel het geweld als de vernielingen waren deels tegen de politie gericht.

Jongeren bekogelen agenten
Op 9 december ging de politie af op een melding van onrust bij een discotheek in Marum. Een groep in de discotheek, durfde niet naar buiten omdat ze werden opgewacht door een groep jongeren buiten de discotheek. Toen agenten de ene groep naar hun auto’s wilde begeleiden, werden zij bekogeld met vuurwerk en stenen. Bovendien werden de ruitenwissers van een politieauto afgehaald. Drie mannen konden direct worden aangehouden. Twee van hen zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en met schorsende voorwaarden in vrijheid gesteld. De derde was met name verantwoordelijk voor de vernieling aan de politieauto en mocht na verhoor het bureau verlaten.

Mishandeling
Na de heterdaad-aanhoudingen, kwam uit de verhoren ook informatie naar voren over andere incidenten. Twee weken eerder, in het weekend van 25 november, zijn twee mannen in Marum mishandeld. Het begon met een ruzie tussen twee jongeren in de discotheek. Vervolgens is één van beiden naar buiten gegaan om samen met vrienden de andere jongen op te wachten. Op de parkeerplaats dachten ze de jongen te zien. Een 21-jarige man uit Noordhorn is toen met een bierflesje en een riem geslagen, waardoor hij meerdere verwondingen aan zijn hoofd opliep. Bovendien werden vernielingen aangebracht aan de auto waarmee de jongeman was. Toen bleek dat ze mogelijk de verkeerde man te pakken hadden, zijn ze met de groep naar de Noorderweg gegaan. Daar hebben ze vervolgens een 20-jarige man uit Doezum in elkaar geslagen. Ook hij liep verwondingen aan zijn hoofd op.

Groepsverband
De verdachten bij de verschillende incidenten behoren tot dezelfde vriendengroep. Het lijkt erop dat een groep jongeren zich in groepsverband, met wisselende samenstelling, probeert te bewijzen en op zoek is naar confrontatie. Omdat ze zich in groepsverband manifesteerden, had het impact op het overige uitgaanspubliek. De ouders van de minderjarige verdachten zijn op de hoogte gebracht. Alle jongeren zullen ze zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Overdracht vlag tocht om de noord hielke westra 190921

Westerkwartier gastgemeente Tocht om de Noord 2022

26 september 2021    Zuidhorn-nieuws
vlag symbolisch overgedragen aan wethouder Hielke Westra
Lees verder →
Kranslegging monument

Platform Keelbos legt krans bij monument Faan

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Om positie LHBTI-ers te verbeteren en de geschiedenis niet uit het oog te verliezen
Lees verder →
Dorpskerk zuidhorn

Sponsor een dakpan voor restauratie dak Dorpskerk Zuidhorn

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Dakrestauratie in fases voor Dorpskerk Zuidhorn
Lees verder →
Mollema-2

Mollema gaat voor trilogie, maar eerst het WK

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Mollema start zondag op WK, maar heeft ander groot doel: 'In alle drie de grote rondes winnen'
Lees verder →
Astrid schulting

Gemeentesecretaris Astrid Schulting finalist overheidsmanager van het jaar 2021

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Eerst nog jurybezoek in oktober
Lees verder →
Food

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →