Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

28-02-08 Jongeren aangehouden voor geweld

28 februari 2008    Zuidhorn-nieuws
Marum, 27-02-2008 o De politie heeft 16 jongeren tussen de 14 en 22 jaar uit Marum, Nuis en Niebert op het bureau gehad in verband met verschillende incidenten. Eind november, begin december

Marum, 27-02-2008 o De politie heeft 16 jongeren tussen de 14 en 22 jaar uit Marum, Nuis en Niebert op het bureau gehad in verband met verschillende incidenten. Eind november, begin december 2007 zijn er in Marum een paar incidenten geweest waarbij geweld is gebruikt door de jongeren of vernielingen zijn gepleegd. Zowel het geweld als de vernielingen waren deels tegen de politie gericht.

Jongeren bekogelen agenten
Op 9 december ging de politie af op een melding van onrust bij een discotheek in Marum. Een groep in de discotheek, durfde niet naar buiten omdat ze werden opgewacht door een groep jongeren buiten de discotheek. Toen agenten de ene groep naar hun auto’s wilde begeleiden, werden zij bekogeld met vuurwerk en stenen. Bovendien werden de ruitenwissers van een politieauto afgehaald. Drie mannen konden direct worden aangehouden. Twee van hen zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en met schorsende voorwaarden in vrijheid gesteld. De derde was met name verantwoordelijk voor de vernieling aan de politieauto en mocht na verhoor het bureau verlaten.

Mishandeling
Na de heterdaad-aanhoudingen, kwam uit de verhoren ook informatie naar voren over andere incidenten. Twee weken eerder, in het weekend van 25 november, zijn twee mannen in Marum mishandeld. Het begon met een ruzie tussen twee jongeren in de discotheek. Vervolgens is één van beiden naar buiten gegaan om samen met vrienden de andere jongen op te wachten. Op de parkeerplaats dachten ze de jongen te zien. Een 21-jarige man uit Noordhorn is toen met een bierflesje en een riem geslagen, waardoor hij meerdere verwondingen aan zijn hoofd opliep. Bovendien werden vernielingen aangebracht aan de auto waarmee de jongeman was. Toen bleek dat ze mogelijk de verkeerde man te pakken hadden, zijn ze met de groep naar de Noorderweg gegaan. Daar hebben ze vervolgens een 20-jarige man uit Doezum in elkaar geslagen. Ook hij liep verwondingen aan zijn hoofd op.

Groepsverband
De verdachten bij de verschillende incidenten behoren tot dezelfde vriendengroep. Het lijkt erop dat een groep jongeren zich in groepsverband, met wisselende samenstelling, probeert te bewijzen en op zoek is naar confrontatie. Omdat ze zich in groepsverband manifesteerden, had het impact op het overige uitgaanspubliek. De ouders van de minderjarige verdachten zijn op de hoogte gebracht. Alle jongeren zullen ze zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Miljoenen voor MKB voor inrichten onderneming anderhalvemetereconomie

05 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Provincie pakt gevolgen corona aan: 11,5 miljoen beschikbaar
Lees verder →
Avondvierdaagse-2018 (1)

Gewoon dit jaar de Avond4daagse lopen!

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
niet in hele grote groepen tegelijk, maar alleen met een vriendje, je sportmaatjes of met je gezin
Lees verder →
Henk bakker mondkapje (2)

Lokaal gemaakte mondkapjes van Dymph Dressen

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Duurzaam, wasbaar en uniek design
Lees verder →
Wethouder reikt bloemen uit aan mantelzorger

Bloemetje van Bert voor Mantelzorgers

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
400 mantelzorgers krijgen bloemen in gemeente Westerkwartier
Lees verder →
Bert nederveen-2019

Cliënten Wmo positief over contacten met gemeente Westerkwartier

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Een van de aanbevelingen in enquête:Heb aandacht voor het beroep dat op mantelzorgers wordt gedaan.
Lees verder →
Hoogspanning masten

“Als de eerste masten staan gaan die niet meer weg”

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
TenneT wil beginnen met aanleg 380 kV hoogspanningsverbinding zonder uitspraak Raad van State
Lees verder →