Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

28-01-08 Zuidhorn: andere vorm subsidie jeugdsport

28 januari 2008    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn - De Zuidhorner CDA-sportwethouder Koos Wiersma overweegt de gemeentelijke subsidie voor jeugdsportactiviteiten aan te passen. Sinds kort kunnen de sportclubs geen aanspraak meer maken op de jarenlange toegekende vergoeding van 4,50

zuidhorn -
De Zuidhorner CDA-sportwethouder Koos Wiersma overweegt de gemeentelijke subsidie voor jeugdsportactiviteiten aan te passen. Sinds kort kunnen de sportclubs geen aanspraak meer maken op de jarenlange toegekende vergoeding van 4,50 euro per jeugdlid.

Volgens Wiersma beviel deze regeling niet. "Deze vorm van subsidie is voor clubs een manier om de contributie voor jeugdleden laag te houden." Daarom besloot de gemeenteraad twee jaar geleden om de subsidie per individueel jeugdlid af te schaffen. In plaats daarvan wordt nu subsidie beschikbaar gesteld voor speciale activiteiten die clubs op touw zetten voor de jeugd.

Het accent ligt in de nieuwe regeling op subsidie ten behoeve van activiteiten die de sportverenigingen organiseren voor jeugdige niet-leden. Volgens Wiersma roept dit karakter van de regeling weerstand op bij de clubs. Vooral omdat er verenigingen zijn, zoals de voetbalclubs van Grijpskerk en Zuidhorn, die noodgedwongen moeten werken met een stop voor jeugdleden. Dit bij gebrek aan een toereikende accommodatie.

Wiersma begrijpt dat het veel gevraagd is van clubs om speciale activiteiten op touw te zetten waarmee kinderen enthousiast worden gemaakt voor de sport. Om ze vervolgens te moeten teleurstellen als ze zich willen aansluiten als lid. Hij speelt met de gedachte om het accent om zich te richten op niet-leden, te laten vallen. Als dit plan doorgaat, mogen ook subsidieaanvragen van sportclubs voor bijzondere activiteiten voor de eigen jeugdleden, zoals een toernooi en dergelijke, op honorering rekenen. Alvorens hiertoe over te gaan wil de wethouder eerst nog in overleg met enkele clubs. Ook gaat hij hierover advies inwinnen bij de gemeentelijke sportadviescommissie.

Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Kunstkoppen

Stem mee op welke van de vijf plekken de betonkoppen moeten komen

29 september 2023    Zuidhorn-nieuws
"heeft even geduurd.............................
Lees verder →
Drugs wiet

Burgemeester sluit ruimte in bedrijfspand in Leek:Drugs

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
aan de Auwemalaan in Leek
Lees verder →
Fietsvrijwilliger

Fietsen met de Duofiets: Samen erop uit

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
De duofietsen, de rolstoeltransportfiets van het Zonnehuis kunt u in overleg gebruiken
Lees verder →
Internet glasvezel

Hoe krijg je goedkoper internet in Zuidhorn?

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Pannenkoekenfeest (2)

Pannenkoekenfeest & Kindertheater bij de Rank

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
nazomerse activiteit voor alle basisschoolkinderen
Lees verder →