Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

28-01-08 Nieuw avontuur voor internetmiljonair

28 januari 2008    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn/groningen - De Zuidhorner internetmiljonair Jan-Peter Cruiming (42) is begonnen aan een nieuw avontuur. Sinds begin dit jaar heeft hij een website in de lucht, waarmee online boekingen kunnen worden verricht naar

zuidhorn/groningen - De Zuidhorner internetmiljonair Jan-Peter Cruiming (42) is begonnen aan een nieuw avontuur. Sinds begin dit jaar heeft hij een website in de lucht, waarmee online boekingen kunnen worden verricht naar vakantiebestemmingen in 48 landen.

Cruiming was in 2000 oprichter van de Nationale Vacaturebank die zich in korte tijd ontwikkelde tot grootste banenbank van Nederland. Dit initiatief legde hem geen windeieren. Drie jaar geleden kreeg hij een bod van uitgeversconcern VNU. Een deel van de miljoenen die hij met de verkoop van deze site opstreek, investeerde hij in de website http://www.holidot.com.

Samen met Anne de Vries (33) uit Leek, een van zijn werknemers van het eerste uur bij de Nationale Vacaturebank, trok hij vorig jaar 25 personeelsleden aan om de vakantiewebsite van de grond te tillen. Cruiming heeft hoge verwachtingen van zijn nieuwe bedrijf dat kantoor houdt op het Zernikepark in de stad Groningen: "Door de internationale opzet wordt deze toeristische website honderdmaal groter dan de Nationale Vacaturebank."

Volgens Cruiming is het aanbod op internet van hotels, bungalowparken, campings en dergelijke nu erg versnipperd. Een gerenommeerde zoekmachine als Google is wegens vervuiling niet betrouwbaar, meent hij: "Door middel van trucs zorgen toeristische ondernemers ervoor dat zij steeds bovenaan staan. Alleen wie gericht zoekt naar bijvoorbeeld een hotel in Barcelona kon altijd al goed op internet terecht."

De Zuidhorner ondernemer en zijn compagnon bouwden een soort paraplu boven de bestaande toeristische websites, waardoor de bezoeker beter overzicht krijgt. De nieuwe website reikt de gebruiker vijf methodes aan om op zoek te gaan naar een vakantiebestemming. Met bazen van hotelketens sluiten zij contracten af, waarbij vakanties online kunnen worden geboekt. En dat tegen concurrerende tarieven: "Een aanbieder als http://www.hotel.nl krijgt 10 euro per boeking. Bij ons is dat 4 euro." Vierhonderd toeristisch partners gingen al met het duo in zee.

bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Frank meester 2023

Frank Meester “Groen blijft mijn passie”

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Van adviesgesprek tot een perfecte uitvoering, dat is waar Frank’s Groenadvies voor staat !
Lees verder →
 

“Natuurbegraafplaats in het natuurgebied Knooppolder”

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Gemeente werkt in principe mee aan natuurbegraafplaats bij Aduard
Lees verder →
Erkan en ruben tafeltennis

Verdienstelijk debuut Talero jeugd op het N.K. tafeltennis in Zwolle!

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
zeer verdienstelijk op sterk bezette toernooi
Lees verder →
25 jaar de zijlen (1)

25 jaar De Zijlen zorgt voor rode neuzen en blije gezichten

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Hapjes, drankjes en polonaise met Bert Solo
Lees verder →
Boom hoofdstraat

Karakteristieke boom Hoofdstraat Zuidhorn ziek

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Na controle buitendienst gemeente
Lees verder →
Coos op de ventoux

Coos Datema: Ik fiets de berg op, jullie sponsoren onderzoek naar MS

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Coos uit Zuidhorn gaat klimmen tegen MS
Lees verder →