Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

28-01-08 Nieuw avontuur voor internetmiljonair

28 januari 2008    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn/groningen - De Zuidhorner internetmiljonair Jan-Peter Cruiming (42) is begonnen aan een nieuw avontuur. Sinds begin dit jaar heeft hij een website in de lucht, waarmee online boekingen kunnen worden verricht naar

zuidhorn/groningen - De Zuidhorner internetmiljonair Jan-Peter Cruiming (42) is begonnen aan een nieuw avontuur. Sinds begin dit jaar heeft hij een website in de lucht, waarmee online boekingen kunnen worden verricht naar vakantiebestemmingen in 48 landen.

Cruiming was in 2000 oprichter van de Nationale Vacaturebank die zich in korte tijd ontwikkelde tot grootste banenbank van Nederland. Dit initiatief legde hem geen windeieren. Drie jaar geleden kreeg hij een bod van uitgeversconcern VNU. Een deel van de miljoenen die hij met de verkoop van deze site opstreek, investeerde hij in de website http://www.holidot.com.

Samen met Anne de Vries (33) uit Leek, een van zijn werknemers van het eerste uur bij de Nationale Vacaturebank, trok hij vorig jaar 25 personeelsleden aan om de vakantiewebsite van de grond te tillen. Cruiming heeft hoge verwachtingen van zijn nieuwe bedrijf dat kantoor houdt op het Zernikepark in de stad Groningen: "Door de internationale opzet wordt deze toeristische website honderdmaal groter dan de Nationale Vacaturebank."

Volgens Cruiming is het aanbod op internet van hotels, bungalowparken, campings en dergelijke nu erg versnipperd. Een gerenommeerde zoekmachine als Google is wegens vervuiling niet betrouwbaar, meent hij: "Door middel van trucs zorgen toeristische ondernemers ervoor dat zij steeds bovenaan staan. Alleen wie gericht zoekt naar bijvoorbeeld een hotel in Barcelona kon altijd al goed op internet terecht."

De Zuidhorner ondernemer en zijn compagnon bouwden een soort paraplu boven de bestaande toeristische websites, waardoor de bezoeker beter overzicht krijgt. De nieuwe website reikt de gebruiker vijf methodes aan om op zoek te gaan naar een vakantiebestemming. Met bazen van hotelketens sluiten zij contracten af, waarbij vakanties online kunnen worden geboekt. En dat tegen concurrerende tarieven: "Een aanbieder als http://www.hotel.nl krijgt 10 euro per boeking. Bij ons is dat 4 euro." Vierhonderd toeristisch partners gingen al met het duo in zee.

bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Scouts mc (1)

Friese fijnproevers beoordelen kookkunsten Scouts Zuidhorn

25 februari 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Scouting Hanckema kookt mee in Masterchef a la scout 2024
Lees verder →
Zunobri-nkc 2024

Uiteindelijk ruime winst Zunobri

25 februari 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
Zunobri is duidelijk de betere ploeg in wedstrijd tegen NKC
Lees verder →
Opening weggeefplek 2024

Bij Weggeefplek geen portemonnee nodig

22 februari 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Geven en ontvangen in Pand10A Zuidhorn
Lees verder →
Peter de haan

Peter de Haan geeft huiskamerconcert in de Gouden Leeuw in Noordhorn

21 februari 2024    Zuidhorn-nieuws
Wie kent niet nummers als Hoornse Plas, Carnaval in ’t Noorden en Baukelien.
Lees verder →
Landschap water koeien

Zuidhorn: Ontdek je veilig met een vaarbewijs

21 februari 2024    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →