Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

28-01-08 Nieuw avontuur voor internetmiljonair

28 januari 2008    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn/groningen - De Zuidhorner internetmiljonair Jan-Peter Cruiming (42) is begonnen aan een nieuw avontuur. Sinds begin dit jaar heeft hij een website in de lucht, waarmee online boekingen kunnen worden verricht naar

zuidhorn/groningen - De Zuidhorner internetmiljonair Jan-Peter Cruiming (42) is begonnen aan een nieuw avontuur. Sinds begin dit jaar heeft hij een website in de lucht, waarmee online boekingen kunnen worden verricht naar vakantiebestemmingen in 48 landen.

Cruiming was in 2000 oprichter van de Nationale Vacaturebank die zich in korte tijd ontwikkelde tot grootste banenbank van Nederland. Dit initiatief legde hem geen windeieren. Drie jaar geleden kreeg hij een bod van uitgeversconcern VNU. Een deel van de miljoenen die hij met de verkoop van deze site opstreek, investeerde hij in de website http://www.holidot.com.

Samen met Anne de Vries (33) uit Leek, een van zijn werknemers van het eerste uur bij de Nationale Vacaturebank, trok hij vorig jaar 25 personeelsleden aan om de vakantiewebsite van de grond te tillen. Cruiming heeft hoge verwachtingen van zijn nieuwe bedrijf dat kantoor houdt op het Zernikepark in de stad Groningen: "Door de internationale opzet wordt deze toeristische website honderdmaal groter dan de Nationale Vacaturebank."

Volgens Cruiming is het aanbod op internet van hotels, bungalowparken, campings en dergelijke nu erg versnipperd. Een gerenommeerde zoekmachine als Google is wegens vervuiling niet betrouwbaar, meent hij: "Door middel van trucs zorgen toeristische ondernemers ervoor dat zij steeds bovenaan staan. Alleen wie gericht zoekt naar bijvoorbeeld een hotel in Barcelona kon altijd al goed op internet terecht."

De Zuidhorner ondernemer en zijn compagnon bouwden een soort paraplu boven de bestaande toeristische websites, waardoor de bezoeker beter overzicht krijgt. De nieuwe website reikt de gebruiker vijf methodes aan om op zoek te gaan naar een vakantiebestemming. Met bazen van hotelketens sluiten zij contracten af, waarbij vakanties online kunnen worden geboekt. En dat tegen concurrerende tarieven: "Een aanbieder als http://www.hotel.nl krijgt 10 euro per boeking. Bij ons is dat 4 euro." Vierhonderd toeristisch partners gingen al met het duo in zee.

bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Viswedstrijdzuidhorn

Maar liefst 85 visliefhebbers voor Viskaravaan Briltil

16 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
De Zomer Viskaravaan strijkt op dinsdag 23 juli 2024 neer in de Jachthaven
Lees verder →
Aftrap opstellen woonplannen per dorp in de wilp door geertje dijkstra-jacobi - 27jun22-1

Gemeente Westerkwartier op stoom met woonplannen per dorp

16 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Huidig wethouder Woningbouw Hans Haze is nu halverwege het karwei
Lees verder →
Verkiezing

Westerkwartier in de top 10 meest toegankelijke gemeenten

16 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Deze zomer gaan Geheime Gasten langs bij de gemeenten om de toegankelijkheid te onderzoeken
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Raadsvergadering, korting op een regenton & sluiting Gemeentehuis Leek

16 juli 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 16 juli 2024
Lees verder →