Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

28-01-08 Jubilarissen showkorps gehuldigd

28 januari 2008    Zuidhorn-nieuws
jubilarissen showkorps “d.i.n.d.u.a. - oldekerk” gehuldigdAfgelopen zaterdagavond (26-1-2008) heeft het publiek en genodigden in Sportcentrum Eekeburen kunnen genieten van de jaarlijkse uitvoering van Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk”. Tijdens deze uitvoering is van de gelegenheid gebruik

jubilarissen showkorps “d.i.n.d.u.a. - oldekerk” gehuldigd

Afgelopen zaterdagavond (26-1-2008) heeft het publiek en genodigden in Sportcentrum Eekeburen kunnen genieten van de jaarlijkse uitvoering van Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk”.

Tijdens deze uitvoering is van de gelegenheid gebruik gemaakt om 3 jubilarissen te huldigen. Theo Haitsma, voorzitter van Showkorps”D.I.N.D.U.A.-Oldekerk”, mocht aan Rogier Agema de bronzen insigne opspelden voor 12 en half jaar muzikant en lid van de Boom Boom Boys. Laurien Zeemans en Nicky Hazekamp werden gehuldigd voor 10 jaar lid. Begonnen als majorette, later als guard en deel uitmakend van de groep 2;Xtreme. Zij kregen hier voor de zilveren Flagg overhandigd.

De showband, de jeugdleden van de band, de winnaars van het solistenconcours, de pre cadets, de cadets en 2Xtreme lieten een gevarieerd programma zien. Het publiek kon Genieten van o.a. een gedeelte van de nieuwe showmuziek van de showband. De jeugdmuzikanten lieten zien wat zij op de repetities allemaal al geleerd hebben.

De winnaars van het solistenconcours wat op 15 december 2007 was gehouden brachten hun winnende acts ten gehore. De nieuwe show van de pre cadets genaamd KUS was zeer aandoenlijk en het publiek sloot ze dan ook in hun harten. Ze zullen dit seizoen voor het eerst mee gaan doen aan de winterguard competitie van Colorguard Nederland in Drachten op 15 maart. De cadets en 2;Xtreme hadden op 19 januari in Eindhoven al hun eerste CGN wedstrijd en werden respectievelijk derde en negende in hun categorie. Een prima prestatie.

Tevens werd er deze avond afscheid genomen van Jenne Kits. Jenne werd toegesproken door Petrus Jan Huisma (oud voorzitter).
Ongeveer 16 jaar geleden heeft Petrus Jan Jenne benaderd en gevraagd of hij de positie van Instructeur opzich wilde nemen. Het was Jenne zijn eerste korps als instructeur.

Tijdens zijn loopbaan van 16 jaar heeft hij het korps gebracht waar we nu staan. Van derde divisie drumband via basisklasse, middenklasse naar de topklasse in de showbandwereld. Er is tweemaal deelgenomen aan het WMC, het hoogtepunt op muziekgebied en beide keren werd er een gouden medaille behaald. Het showkorps is hier enorm trots op en wil Jenne Kits hier dan ook zeer voor bedanken.

Tevens heeft Jenne aan de wieg gestaan van de Boom Boom Boys. Ooit als een geintje begonnen maar uitgegroeid tot een succes formule. Er zijn al heel veel optredens met de tonnen verzorgd. In de afgelopen maanden heeft Jenne plaats gemaakt voor eventuele opvolgers. Toch willen en kunnen wij hem niet zo laten gaan en van de huidige voorzitter Theo Haitsma krijgt Jenne een collage in de vorm van een fotolijst overhandigt waarop al zijn kenmerken terug te vinden zijn zoals: gedrevenheid, punctueel, actief, streng, feestbeest, plezier maken en prestaties. Daarna dirigeert Jenne nog eenmaal het korps.

Het programma werd gepresenteerd door Ladyspeakster Helena Drenth.
Na afloop van de uitvoering tijdens het dankwoord van de voorzitter de heer Theo Haitsma werden alle vrijwilligers in welke vorm dan ook en de sponsoren bedankt voor hun steun en bijdrage. Tevens wenst hij de showband heel veel succes tijdens de optredens in Italië waar zij de carnavalsoptochten gaan begeleiden. De showband vertrekt donderdag 31-1-2008 om 16.00 uur vanaf Sportcentrum Eekeburen.

Tot slot wil Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” u er op wijzen dat u voor foto’s van de uitvoering en meer informatie over het korps terecht kunt op onze sitewww.showkorpsdindua.nl

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Frank meester 2023

Frank Meester “Groen blijft mijn passie”

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Van adviesgesprek tot een perfecte uitvoering, dat is waar Frank’s Groenadvies voor staat !
Lees verder →
 

“Natuurbegraafplaats in het natuurgebied Knooppolder”

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Gemeente werkt in principe mee aan natuurbegraafplaats bij Aduard
Lees verder →
Erkan en ruben tafeltennis

Verdienstelijk debuut Talero jeugd op het N.K. tafeltennis in Zwolle!

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
zeer verdienstelijk op sterk bezette toernooi
Lees verder →
25 jaar de zijlen (1)

25 jaar De Zijlen zorgt voor rode neuzen en blije gezichten

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Hapjes, drankjes en polonaise met Bert Solo
Lees verder →
Boom hoofdstraat

Karakteristieke boom Hoofdstraat Zuidhorn ziek

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Na controle buitendienst gemeente
Lees verder →
Coos op de ventoux

Coos Datema: Ik fiets de berg op, jullie sponsoren onderzoek naar MS

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Coos uit Zuidhorn gaat klimmen tegen MS
Lees verder →