Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

27-06-08 Bekkering naar NK Wielrennen

27 juni 2008    Zuidhorn-nieuws
Marathonrijdsters van start op NK WielrennenZaterdag 28 juni vindt het Nederlands Kampioenschap Wielrennen in Ootmarsum plaats. Een groep marathonschaatssters is ook actief op de fiets. Om 13.30 uur wordt het startsein gegeven

Marathonrijdsters van start op NK Wielrennen

Zaterdag 28 juni vindt het Nederlands Kampioenschap Wielrennen in Ootmarsum plaats. Een groep marathonschaatssters is ook actief op de fiets.


Om 13.30 uur wordt het startsein gegeven voor het NK wielrennen voor de categorie dames. De dames rijden een wedstrijd over 129 kilometer. Een aantal dames uit het marathonschaatsen zijn ook van de partij bij dit evenement. Waar andere dames kiezen voor een zomer vol skeeleren, vullen deze dames het zomerseizoen met wielrennen.

Danielle Bekkering en Janneke Ensing maken ook hun opwachting. In de winter rijdend voor Frisia en in de zomer actief in verschillende ploegen. Ensing rijdt voor haar club W.V. Meteoor Assen-Roden en Bekkering rijdt in de succesvolle DSB ploeg waarin ook Marianne Vos acteert. De 21-jarige Ensing reed dit jaar voor het eerst podium bij de elite dames. Tijdens de wielerronde van Uithuizen wist de schaatster uit Gieten de derde plek te bemachtigen. Bekkering daarentegen is het hele wielerseizoen al succesvol. Op 14 juni won zij de vijftiende editie van de Ronde van Kerspelen. Daarnaast stond zij dit seizoen al een aantal keer op het podium.

Andere marathonschaatssters die deelnemen aan het NK zijn Hilde van Slochteren en Tessa Kortekaas. De twee dames rijden zaterdag voor het Restore Cycling Team uit Pijnacker. In de winter zijn zij concurrenten en rijden ze elk voor een andere sponsor. Van Slochteren rijdt tot nu toe een goed seizoen "In Wervershoof werd ik vijfde en in het voorjaar werd ik in twee topcompetitiewedstrijden al twee keer dertiende."

Echte doelen heeft Van Slochteren niet voor het NK: "Ik hoop goed voorin mee te kunnen rijden en met de beslissende kopgroep mee te komen, het is afwachten hoe het zal gaan."

Tessa Kortekaas kon afgelopen schaatsseizoen niet in actie komen op het ijs voor haar toenmalige team Östersund, omdat zij werd getroffen door de ziekte van Pheiffer. Ze lijkt weer op de goede weg terug te zijn, want ook zij stond al op het podium. In Nieuw- Vossemeer reed zij naar een tweede plek achter zus Esther Kortekaas.

Ook schaatsster Jane Douma maakt haar opwachting op het NK. Douma werd afgelopen zaterdag nog vijfde in de Ronde van Noordhorn. De uit Groningen afkomstige Douma rijd voor de wielervereniging van Groningen.
Een nieuw gezicht deze winter is Irene Lako. Lako maakt aankomende winter haar debuut in de landelijke marathoncompetitie. Zij zal gaan rijden voor het team van BTN de Haas/ Landjuweel, waarvan Mireille Reitsma deel uitmaakt. Aankomende zaterdag rijdt ze als enige dame voor ARC Ulysses.

Bij de beloften staan Sven Kramer en Johan Vreugdenhil aan de start. TVM'er Kramer won eveneens als Bekkering de Ronde van Kerspelen.

bron skatepodium

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Kunstkoppen

Stem mee op welke van de vijf plekken de betonkoppen moeten komen

29 september 2023    Zuidhorn-nieuws
"heeft even geduurd.............................
Lees verder →
Drugs wiet

Burgemeester sluit ruimte in bedrijfspand in Leek:Drugs

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
aan de Auwemalaan in Leek
Lees verder →
Fietsvrijwilliger

Fietsen met de Duofiets: Samen erop uit

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
De duofietsen, de rolstoeltransportfiets van het Zonnehuis kunt u in overleg gebruiken
Lees verder →
Internet glasvezel

Hoe krijg je goedkoper internet in Zuidhorn?

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Pannenkoekenfeest (2)

Pannenkoekenfeest & Kindertheater bij de Rank

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
nazomerse activiteit voor alle basisschoolkinderen
Lees verder →