Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

27-03-08 Zuidhorn ondertekent Energieakkoord

27 maart 2008    Zuidhorn-nieuws
Gemeente Zuidhorn ondertekent Energieakkoord Noord-Nederland Op dinsdagmiddag 25 maart ondertekenden 64 gemeenten uit Friesland, Groningen en Drenthe het Energieakkoord Noord-Nederland tijdens een feestelijke bijeenkomst in de statenzaal van het Fries Provinciehuis te Leeuwarden.

Gemeente Zuidhorn ondertekent Energieakkoord Noord-Nederland
Op dinsdagmiddag 25 maart ondertekenden 64 gemeenten uit Friesland, Groningen en Drenthe het Energieakkoord Noord-Nederland tijdens een feestelijke bijeenkomst in de statenzaal van het Fries Provinciehuis te Leeuwarden. Ook de gemeente Zuidhorn heeft het akkoord ondertekend. Een slagvaardig energie- en klimaatbeleid is belangrijk vindt ook de gemeente Zuidhorn.

Op 8 oktober 2007 ondertekenden de drie noordelijke provincies, Noord-Holland en de ministers van Economische Zaken en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu het Energieakkoord Noord-Nederland al. Onze medeondertekening van het Energieakkoord en de andere gemeenten benadrukt nogmaals dat we er samen voor willen zorgen dat Noord-Nederland zorgvuldig en vernieuwend omgaat met energie.

Het Energieakkoord in de praktijk
In de dagelijkse praktijk laten uiteenlopende projecten in Noord-Nederland zien dat flinke energiebesparingen mogelijk zijn met de huidige technieken. Zo rijden steeds meer bussen en taxi’s op aardgas, wordt snoeiafval gebruikt voor het opwekken van energie (biogas) en worden woonwijken milieuvriendelijker gebouwd.
Al deze Noord-Nederlandse initiatieven krijgen extra kracht door de ondertekening van het Energieakkoord. Samen dragen ze bij aan energiebesparing, meer banen in de energiesector en meer kennis over duurzame energie.

De toekomst
Door de komende jaren gebruik te maken van elkaars kennis en ervaring wordt veel tijd en geld bespaard en kunnen veel nieuwe projecten worden uitgevoerd. Ook de gemeente Zuidhorn organiseert activiteiten om inwoners, bedrijven en de eigen medewerkers uit te dagen dit te bereiken.
Het tekenen van het akkoord is een bevestiging van de wil er gezamenlijk voor te willen zorgen dat Noord-Nederland een voorbeeld kan zijn voor de rest van Nederland en zelfs Europa.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

437075261 926703466131875 2616157768649182089 n

Zwemabonnementen en zwemles voor iedereen

13 april 2024    Zuidhorn-nieuws
De zwembaden gaan weer open. Als er niet genoeg geld is voor een abonnement of zwemles zijn hier potjes voor!
Lees verder →
Oranjemarkt

Oranjemarkt Koningsdag Zuidhorn: programma

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Grootste Oranjemarkt in de regio 09.00-17.00 uur
Lees verder →
Fietshelm kinderen

Fietshelm met korting voor 1600 inwoners provincie Groningen

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Kortingsvoucher voor aanschaf goedgekeurde helm bij lokale fietsenzaak
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over taxateurs WOZ-waarde op pad, Tegelwippen & Thema-avond Sportakkoord

09 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 april 2024
Lees verder →
Zunobri veld 2024

Zunobri verliest met opgeheven hoofd

08 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →