Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

27-01-08 Milieuclub: Zuidhorn zet burgers op verke

27 januari 2008    Zuidhorn-nieuws
groningen/oldehove - De Stichting Milieufederatie Groningen maakt bezwaar tegen een besluit van burgemeester en wethouders van Zuidhorn van juli vorig jaar. Daarbij werd toestemming verleend aan boer A. Pol aan de Aalsumerweg

groningen/oldehove -
De Stichting Milieufederatie Groningen maakt bezwaar tegen een besluit van burgemeester en wethouders van Zuidhorn van juli vorig jaar. Daarbij werd toestemming verleend aan boer A. Pol aan de Aalsumerweg in Oldehove om een landschappelijk waardevolle sloot in het Middag-Humsterland te dempen. De Milieufederatie is van oordeel dat het besluit onvoldoende is gemotiveerd en dat hiermee een, wat genoemd wordt, 'gevaarlijk precedent' wordt geschapen.

De Milieufederatie verwijt de gemeente dat zij burgers op het verkeerde been heeft gezet. In een advertentie in het huis-aan-huisblad Het Westerkwartier maakte de gemeente in 2006 melding van een aanvraag voor een vergunning 'voor het graven van een nieuwe sloot'. Dat dit gepaard zou gaan met demping van twee karakteristieke sloten bleef onvermeld. Als de Milieufederatie dit had geweten had zij tijdig een zogenoemde zienswijze ingediend. Toen pas later bleek dat het om demping van een sloot ging, stapte zij naar de Groninger rechter om de inmiddels afgegeven aanlegvergunning aan te vechten.

Overigens had aanvrager Pol twee sloten willen dempen. De aanvraag voor het dichtgooien van een al te karakteristieke sloot werd wel afgewezen door de gemeente. Volgens de Milieufederatie is de landbouwkundige noodzaak van de slootdemping onvoldoende aangetoond. De gebiedscommissie Middag-Humsterland gaf een verdeeld advies over de aanvraag tot slootdemping. De Milieufederatie heeft er moeite mee dat deze commissie in haar afweging voorkeur gaf aan het landbouwkundige belang.
Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

15 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →
Allersmaborg

Programma seizoen 2024 - 2025 Vrouwen van Nu bekend

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
afwisselend en inspirerend
Lees verder →
Jazz te gast 2024 (7)

Groninger Cultuurprijzen

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
drie categorieën: professionals, Amateurs en de Groninger Talentprijs
Lees verder →
Mollematocht 2023 (1)

Bauke moet opgeven in Ronde van Zwitserland

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
“Hoop terug te zijn voor NK"
Lees verder →
Buitenspeeldag 2024 (1)

Vrolijke gezichten en mooie opkomst Buitenspeeldag Zuidhorn

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Soms een spatje regen maar weer viel erg mee
Lees verder →
Auto op reis

Tips en trucs voor zorgeloos autorijden

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →