Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

261108 Cursusaanbod Yogapraktijk De Bron

26 november 2008    Zuidhorn-nieuws
Verlichting is net als de liefde: niet de tijd die je samen doorbrengt telt, maar de intensiteit van het samenzijn. (P. Popper, Hongaarse psycholoog) Met deze spreuk wil ik graag deze nieuwsbrief openen. De

Verlichting is net als de liefde:
niet de tijd die je samen doorbrengt telt,
maar de intensiteit van het samenzijn.

(P. Popper, Hongaarse psycholoog)


Met deze spreuk wil ik graag deze nieuwsbrief openen. De intensiteit van het samenzijn is wat telt. Dan voel ik me een gezegend mens. Afgelopen tijd heb ik heel wat intense ontmoetingen met velen van jullie mogen hebben. De intensiteit waarmee we met elkaar de yoga ervaren, de prachtige uitwisselingen van ervaringen, hoe we elkaar vinden in onze pijn en in onze vreugde.

Het doet me verlangen naar meer... naar elkaar nog vaker te ontmoeten, naar nog meer gelegenheid om met elkaar te delen waar het werkelijk om gaat. De relatie, de verbinding, het samenzijn: het voedt een verlangen naar heelheid, terwijl het tegelijkertijd de honger naar meer stimuleert. Naar werkelijk contact, naar echtheid, naar daadwerkelijke betrokkenheid.
Is dat niet waar we allemaal naar verlangen? Gezien te worden in wat je werkelijk bent. In alle openheid de relatie aan te gaan, ondanks de angst voor afwijzing of mogelijke kwetsing.

Is dat ook niet waarom we elkaar in deze donkere maanden opzoeken? Feestdagen met elkaar vieren, elkaar verrassen met cadeautjes uit dankbaarheid voor de intensiteit van het samenzijn.
Maar tegelijkertijd brengen de hoog gespannen verwachtingen ook de nodige teleurstellingen met zich mee, pijnlijke ontmoetingen, momenten van onbegrip en je ongezien voelen.

Mag je dan weer in alles de verbinding met jezelf ervaren? Hoe je thuiskomt bij jezelf, je laaft aan de bron in jou en hoe je dan niet bedelt om aandacht maar overstroomt vanuit jezelf, vanuit je kern. Mag de intensiteit van het samenzijn ook betrekking hebben op het samenzijn met jezelf.
Ik wens jullie allen een goede tijd toe met daarin veel liefde en verlichting.
Als het samenzijn met jezelf nog wat extra voeding verlangt, dan staat hieronder weer de agenda voor de komende maanden.

Agenda november/december 2008
Dinsdag 18 november start nieuwe cursus Yoga voor Zwangeren
Vrijdag 21 november 09.00 - 12.00 uur Workshop meditatie & mantra € 30
Zondag 23 november 10.00 - 12.00 uur Leven in Openheid bijeenkomst in Groningen € 10
Rabenhaupt 9 - Yogacentrum van Maria Hartog
vanaf 15.00 uur individuele Healing of Being sessies € 30
19.30 - 20.30 uur. Prandihana puja
Zaterdag 29 november 09.00 - 12.00 uur Workshop meditatie & mantra € 30
Woensdag 10 en donderdag 11 december de laatste lessen voor de kerst
Zaterdag 13 december 09.00 - 12.00 uur Workshop Vrouw-zijn € 30
Zondag 14 december 19.30 - 20.30 puja
Dinsdag 23 december 09.30 - 11.30 uur Leven in Openheid bijeenkomst in Groningen € 10
Rabenhaupt 9 - Yogacentrum Maria Hartog
Donderdag 8 januari proefles om 19.00 uur of om 20.30 uur € 8
Woensdag 14 en donderdag 15 januari start nieuwe lessencyclus
Je kunt je overal nog voor aanmelden. Telefonisch, per mail of na de les.

Workshop Meditatie & Mantra Uiten wat je voelt
In meditatie en tijdens yogahoudingen voel en ervaar je vaak heel veel. Vaak onnoemelijk veel. Zoveel dat woorden en beelden te kort schieten om het te omschrijven. Het is heerlijk om dat wat je voelt ook te uiten, uitdrukking te geven aan je bewogenheid, aan je verlangen, aan je dankbaarheid. Mantra's zijn er om uiting te geven aan deze diep menselijke gevoelens.
De mantra's zijn in het sanskriet, een hele oude, zeer beknopte taal waarin met enkele klanken een heel scala van ervaringen en gevoelens wordt bezongen. De klanken vibreren door je lichaam heen, ze raken je letterlijk aan, jij bent de klankkast. Het gevoel waarmee je gestart bent om te zingen wordt door het zingen versterkt, vergoot en krijgt nog meer plek in jou.

Zangtalent doet er niet toe, juist niet. Op het moment dat je gaat proberen het er mooi uit te laten komen, ga je bij je gevoel vandaan. Zing ongecensureerd in volledige overgave en laat de klanken je meenemen in plaats van dat jij de klanken probeert te regelen.
Dit keer gaat de mantra over de reis naar het juweel in je hart. Hoe de stem in de verte je roept en je op reis gaat om er mee samen te zijn. Een eeuwenoude mantra waar we met elkaar naar luisteren en ook een gedeelte van mee zingen, als het verlangen naar het juweel van je hart gewoonweg geuit moet worden. Om mani padhme om.

Workshop Je bron van vrouw-zijn ontdekken.
De ontembare vrouw. Je ware vrouwelijkheid ontdekken. Godinnen in elke vrouw. De Tao van de vrouwelijke seksualiteit. De overgang als bron van kracht. Godinnen in de ouder wordende vrouw. De moeder-dochter relatie als bron van kracht. De Tao van het moederschap.

Dit zijn allemaal inspiratiebronnen voor deze workshop over vrouw-zijn, waarin vrouwelijkheid en vrouwelijke seksualiteit centraal staat. Het is niet vanzelfsprekend dat vrouwelijke energie aanwezig mag zijn of zelfs maar mag stromen. Onze maatschappij en manier waarop we zijn grootgebracht heeft een duidelijke nadruk op meer mannelijke aspecten, waar niks mis mee is maar wel is het fijn om die meer in balans te brengen met het meer bewust worden en vorm laten krijgen van je vrouwelijke energie.
Het heelt je contact met je baarmoeder, met je Hemelse Paleis. Het helpt om de Rode Draak te temmen (je menstruatie dus). Het ontstaan van een spirituele zwangerschap, zwanger van je ware zelf. Het geeft een hele nieuwe dimensie aan de borstademhaling.
Helaas, alleen voor vrouwen.

Einde 2008, begin van 2009
Waar zal ik eens beginnen? Het is zo’n gek idee dat we nog maar zo weinig weken met elkaar hebben dit jaar, hooguit 4x en van de zwangerschapsgroep is het nog minder, maar 2x. Ik heb het gevoel dat de tijd zo snel is gegaan met elkaar. De start in september: het leek of we zoveel tijd hadden en ach het is nu al weer bijna voorbij.
De plannen voor 2009 beginnen ondertussen al weer gestalte te krijgen. Met iedere maand een workshop, met twee zondagen waarin we de schepping danken met een puja, de avonden door de week. Graag wil ik jullie wensen en ideeën meenemen in de planning van activiteiten. Dus als je iets anders zou willen, op zoek bent naar een nieuwe ingang om tot jezelf te komen, laat het me dan weten en dan kunnen we met elkaar kijken of het mogelijk is.

Zelf loop ik met het idee rond van een uurtje fysieke yoga: beginnend met de zonnegroet 20 minuten, een aantal andere houdingen en een korte eindontspanning. Puur lichamelijk, wellicht als ondersteuning van de lange woensdaglessen, conditie verhogend maar toch op de bekende voelende wijze. Dit zou wellicht mogelijk zijn aan het eind van de middag, begin van de avond, in ieder geval vóór het avondeten. Als je hier belangstelling voor hebt laat het me dan weten, met het tijdstip en dag die jou schikt erbij.

Als je belangstelling hebt om met de lessen door te gaan in januari kan je je vanaf heden weer opgeven: aan het eind van de les of via de mail.

Om shanti om,
Sabrina van den Berg
Yogapraktijk De Bron
Jellemaweg 53
9801 CH Zuidhorn
0594-504017
06-44667172
http://www.yoga-debron.nl
info@yoga-debron.nl

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Overdracht vlag tocht om de noord hielke westra 190921

Westerkwartier gastgemeente Tocht om de Noord 2022

26 september 2021    Zuidhorn-nieuws
vlag symbolisch overgedragen aan wethouder Hielke Westra
Lees verder →
Kranslegging monument

Platform Keelbos legt krans bij monument Faan

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Om positie LHBTI-ers te verbeteren en de geschiedenis niet uit het oog te verliezen
Lees verder →
Dorpskerk zuidhorn

Sponsor een dakpan voor restauratie dak Dorpskerk Zuidhorn

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Dakrestauratie in fases voor Dorpskerk Zuidhorn
Lees verder →
Mollema-2

Mollema gaat voor trilogie, maar eerst het WK

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Mollema start zondag op WK, maar heeft ander groot doel: 'In alle drie de grote rondes winnen'
Lees verder →
Astrid schulting

Gemeentesecretaris Astrid Schulting finalist overheidsmanager van het jaar 2021

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Eerst nog jurybezoek in oktober
Lees verder →
Food

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →