Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Eindelijk overwinning vlaggeschip ZuNoBri

26 mei 2008    Zuidhorn-nieuws - Sport
Na een vrij weekend voor het eerste team van Zunobri stond er voor deze week de wedstrijd tegen TFS op het programma.

Voor de thuisploeg was dit zeker geen onbekende. De vorige ontmoeting op het veld werd een mooi gelijkspel en in de zaal werd twee keer verloren met een klein verschil. De Friezen staan in dit seizoen hoger in de poule maar de wedstrijden uit het verleden boden zeker hoop voor deze wedstrijd.

Ondanks het warme weer op het kunstgrasveld in Zuidhorn begonnen beide ploegen met veel tempo aan de wedstrijd. De eerste 5 minuten waren de ploegen elkaar aan het aftasten en het was het wachten op het eerste doelpunt. Het eerste aanvalsvak draaide prima, de aanvallen waren goed verzorgd en dit resulteerde in een mooi kansje voor Lisette Staghouwer. Zij mocht de 1-0 aantekenen. Nog geen minuut later was het ook TFS dat het gat van de korf wist te vinden. Het tweede aanvalsvak had meer moeite met het creëren van goede aanvallen. Toch was het John Beeftink die van grote afstand de korf wist te vinden, 2-1. Maar weer kon Zunobri geen afstand nemen van de Friezen en vanaf de strafworpstip kon de gelijkmaker worden gemaakt. Hierna volgde een periode waarin er goede kansen werden gecreëerd door het aanvalsvak maar helaas werden deze niet afgerond. De verdediging van Zunobri stond goed waardoor vele ballen naar de aanval konden worden gebracht. Het was uiteindelijk Robert Jan Hidding die Zunobri weer naar een voorsprong schoot. Ondanks de harde wind was het TFS dat nog binnen een minuut de gelijkmaker kon maken. Zunobri pakte in de eerste helft wel steeds de voorsprong maar helaas konden de gasten steeds de aansluiting weer vinden. Nog in de eerste helft waren het zelfs de groen/zwarten die de voorsprong pakten door een afstandschot. Gelukkig voor Zunobri was het wederom John Beeftink die vlak voor de rust de beide ploegen met een 4-4 stand de rust in schoot.

In de rust hamerde coach Berkenbosch op het belang van de tweede helft. In het verleden was al vaker pijnlijk duidelijk geworden dat je scherp uit de kleedkamers moet komen om de wedstrijd nog te kunnen winnen. Vol goede moed op een goede afloop kwamen de Toyota-spelers het veld weer op.

Waar coach Berkenbosch bang voor was leek waarheid te worden. Het aanvalsvak van aanvoerder Marielle Smid had moeite kansen te creëren en in het verdedigingsvak bonsden de gasten hard op de deur. Willem Pera had het lastig tegen de goed aanvallende heer van TFS. Hij was het die voor het eerst een gat van twee punten sloeg in het voordeel van TFS. Het was nu aan Zunobri om terug te komen en de wedstrijd niet meer uit handen te geven. Jantine de Vries mikte door een kansje achter de korf de thuispelende ploeg weer iets dichterbij. Helaas kon wederom de verdediging het niet bolwerken tegen de aanvallers van TFS en zo werd het gat weer twee punten. Robert Jan Hidding mikte met zijn tweede doelpunt Zunobri weer een beetje dichterbij. Zunobri moest nu doordrukken. Met nog een dikke 10 minuten op de klok kon er nog van alles gebeuren. In het aanvalsvak werd de moegestreden Lisette Staghouwer vervangen voor Alie Lanting. Deze verse kracht zorgde ervoor dat Fred Pera vanaf de strafworpstip de 7-7 kon aantekenen. Beide ploegen waren weer in balans en het was zelfs Jantine de Vries die de blauw-witten op een 8-7 voorsprong schoot. TFS wist dat het Zunobri op dit moment van de wedstrijd niet weg mocht laten lopen. Door een slimme actie van een heer van TFS mocht de 8-8 vanaf de strafworpstip worden ingelegd. Met nog 4 minuten te spelen konden beide ploegen vol voor de winst gaan. En het was Alie Lanting die haar invalbeurt glans gaf door eigenhandig een doorloopbal te maken. Met een puntje voorsprong en slechts enkele minuten te spelen verdedigde Zunobri zijn voorsprong door lange aanvallen te spelen. Dit lukte en in de allerlaatste minuut van de wedstrijd besloot Fred Pera de eindstand op 10-8 in het voordeel van Zunobri. De ontlading op het veld was groot. “We hebben er vaak dichtbij gezeten, maar hadden vaak pech. Vandaag hebben we veerkracht laten zien en verdiend de overwinning gepakt”, aldus coach Ron Berkenbosch.