Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

26-03-08 Twijfel haalbaarheid ‘rondwegplus’ Noordh

26 maart 2008    Zuidhorn-nieuws
noordhorn - Het provinciebestuur strooit Provinciale Staten met de zogenoemde 'rondweg-plus-variant' in Noordhorn zand in de ogen. Dat vindt bestuurslid Lukas Dijck van de Vrienden van Noordhorn die zich fel verzet tegen

noordhorn -
Het provinciebestuur strooit Provinciale Staten met de zogenoemde 'rondweg-plus-variant' in Noordhorn zand in de ogen. Dat vindt bestuurslid Lukas Dijck van de Vrienden van Noordhorn die zich fel verzet tegen de aanleg van de rondweg. Aanvankelijk hadden Gedeputeerde Staten bezwaren tegen de aanleg van een rondweg om Noordhorn vanwege de verstoring van het open landschap en verlies van landbouwgrond. Om die redenen werd begin vorig jaar een alternatief dwars door het dorp heen gepresenteerd.

Eind 2007 kwamen GS hierop terug. Opnieuw werd de rondweg van stal gehaald, maar dan in een zogenoemde plus-variant. Aan de nadelen van de rondweg wordt nu tegemoet te komen met het voorstel de Oude Riet in ere te herstellen en door de aanleg van een oeverwal en rietkragen en dergelijke de nieuwe weg aan het zicht te onttrekken. Volgens Dijck stuit de plus-variant op veel verzet bij de boeren in dit gebied die grond moeten afstaan. "Het afstaan van grond voor de aanleg van de rondweg kan worden afgedwongen. Maar de plus-variant maakt dat de provincie veel meer grond nodig is. Ik geloof er niks van dat de betrokken boeren ertoe te bewegen zijn op vrijwillige basis de benodigde extra grond te verkopen. In dat geval kun je de plus-variant vergeten. Dat betekent dat staten eind april 'ja' moeten zeggen tegen een kale rondweg zonder de toeters en bellen erbij die ze voorgespiegeld krijgen door GS."

De boeren hebben niet alleen bezwaren tegen de sloot en de oeverwal. De plus-variant voorziet ook in de aanleg van een schouwpad langs de sloot. "Uit de gesprekken die ik heb gevoerd met boeren, is mij gebleken dat niemand zit te wachten op mensen met honden die straks dit wandelpad zullen nemen." Volgens Dijck is de provincie niet erg actief in gesprek met de boeren. "Ik heb begrepen dat de boeren een maand of twee geleden eenmaal een ambtenaar over de vloer hebben gehad. Daarna bleef het stil."
Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Viswedstrijdzuidhorn

Maar liefst 85 visliefhebbers voor Viskaravaan Briltil

16 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
De Zomer Viskaravaan strijkt op dinsdag 23 juli 2024 neer in de Jachthaven
Lees verder →
Aftrap opstellen woonplannen per dorp in de wilp door geertje dijkstra-jacobi - 27jun22-1

Gemeente Westerkwartier op stoom met woonplannen per dorp

16 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Huidig wethouder Woningbouw Hans Haze is nu halverwege het karwei
Lees verder →
Verkiezing

Westerkwartier in de top 10 meest toegankelijke gemeenten

16 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Deze zomer gaan Geheime Gasten langs bij de gemeenten om de toegankelijkheid te onderzoeken
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Raadsvergadering, korting op een regenton & sluiting Gemeentehuis Leek

16 juli 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 16 juli 2024
Lees verder →