Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

26-03-08 Twijfel haalbaarheid ‘rondwegplus’ Noordh

26 maart 2008    Zuidhorn-nieuws
noordhorn - Het provinciebestuur strooit Provinciale Staten met de zogenoemde 'rondweg-plus-variant' in Noordhorn zand in de ogen. Dat vindt bestuurslid Lukas Dijck van de Vrienden van Noordhorn die zich fel verzet tegen

noordhorn -
Het provinciebestuur strooit Provinciale Staten met de zogenoemde 'rondweg-plus-variant' in Noordhorn zand in de ogen. Dat vindt bestuurslid Lukas Dijck van de Vrienden van Noordhorn die zich fel verzet tegen de aanleg van de rondweg. Aanvankelijk hadden Gedeputeerde Staten bezwaren tegen de aanleg van een rondweg om Noordhorn vanwege de verstoring van het open landschap en verlies van landbouwgrond. Om die redenen werd begin vorig jaar een alternatief dwars door het dorp heen gepresenteerd.

Eind 2007 kwamen GS hierop terug. Opnieuw werd de rondweg van stal gehaald, maar dan in een zogenoemde plus-variant. Aan de nadelen van de rondweg wordt nu tegemoet te komen met het voorstel de Oude Riet in ere te herstellen en door de aanleg van een oeverwal en rietkragen en dergelijke de nieuwe weg aan het zicht te onttrekken. Volgens Dijck stuit de plus-variant op veel verzet bij de boeren in dit gebied die grond moeten afstaan. "Het afstaan van grond voor de aanleg van de rondweg kan worden afgedwongen. Maar de plus-variant maakt dat de provincie veel meer grond nodig is. Ik geloof er niks van dat de betrokken boeren ertoe te bewegen zijn op vrijwillige basis de benodigde extra grond te verkopen. In dat geval kun je de plus-variant vergeten. Dat betekent dat staten eind april 'ja' moeten zeggen tegen een kale rondweg zonder de toeters en bellen erbij die ze voorgespiegeld krijgen door GS."

De boeren hebben niet alleen bezwaren tegen de sloot en de oeverwal. De plus-variant voorziet ook in de aanleg van een schouwpad langs de sloot. "Uit de gesprekken die ik heb gevoerd met boeren, is mij gebleken dat niemand zit te wachten op mensen met honden die straks dit wandelpad zullen nemen." Volgens Dijck is de provincie niet erg actief in gesprek met de boeren. "Ik heb begrepen dat de boeren een maand of twee geleden eenmaal een ambtenaar over de vloer hebben gehad. Daarna bleef het stil."
Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Kunstkoppen

Stem mee op welke van de vijf plekken de betonkoppen moeten komen

29 september 2023    Zuidhorn-nieuws
"heeft even geduurd.............................
Lees verder →
Drugs wiet

Burgemeester sluit ruimte in bedrijfspand in Leek:Drugs

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
aan de Auwemalaan in Leek
Lees verder →
Fietsvrijwilliger

Fietsen met de Duofiets: Samen erop uit

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
De duofietsen, de rolstoeltransportfiets van het Zonnehuis kunt u in overleg gebruiken
Lees verder →
Internet glasvezel

Hoe krijg je goedkoper internet in Zuidhorn?

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Pannenkoekenfeest (2)

Pannenkoekenfeest & Kindertheater bij de Rank

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
nazomerse activiteit voor alle basisschoolkinderen
Lees verder →