Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

26-03-08 Eerste podiumplaats voor Mollema

26 maart 2008    Zuidhorn-nieuws
Wielrenner Bauke Mollema uit Groningen heeft dinsdag voor het eerst in zijn nog korte bestaan als prof zijn neus serieus tegen het venster gedrukt. In de Spaanse Vuelta a Castilia y Leon

Wielrenner Bauke Mollema uit Groningen heeft dinsdag voor het eerst in zijn nog korte bestaan als prof zijn neus serieus tegen het venster gedrukt. In de Spaanse Vuelta a Castilia y Leon eindigde Mollema tijdens de tweede etappe als derde. De etappe werd gewonnen door Karsten Kroon en Mollema's ploeggenoot bij Rabobank, Thomas Dekker werd tweede. Tour de France winnaar Alberto Contador werd vijfde in de daguitslag en behield de leiding in het algemeen klassement. De Vuelta a Castilia y Leon duurt nog tot en met vrijdag. De eerste jaars prof gaf vorige week al blijk van een groeiende vorm door met de besten mee te gaan in de Belgische Nokere Koerse door de Vlaamse Ardennen. Mollema staat voorlopig op de 26e plaats met een achterstand van 47 seconden op Contador.

Theo Sikkema
Bauke Mollema heeft goeie herinneringen aan Leon en omgeving. Anderhalf jaar geleden beleefde hij daar zijn doorbraak door in de Vuelta Cyclista a Leon een etappe te winnen en indruk te maken op de leiding van Rabobank. Destijds verdiende de 21-jarige Mollema daar een contract voor de opleidingsploeg. De etappe van dinsdag ging van Segovia naar de Citadel van Avila over een afstand van 142 kilometer. De finale werd gecontroleerd door de coureurs van Astana.
Deze ploeg kreeg vorige week te horen dat ze definitief geen toegang krijgen tot de Tour de France waardoor Contador zijn zege van vorig jaar niet kan verdedigen. De Astana-renners zinnen ongetwijfeld op revanche in Leon, maar in de ultieme finale stak de Spanjaard Samuel Sanchez van Euskaltel-Euskadi het lont aan door op de keitjes in de aanloop naar de Citadel te demareren. Sanchez kwam niet echt weg en in de smalle straatjes van Avila doken de renners met ambities op de Spanjaard en denderden naar de finish.

Mollema kwam ongeveer vanaf de vijftiende positie en sprintte in de laatste honderden meters over bijna iedereen heen. Alleen de sterk rijdende Kroon en Dekker waren voor de Groninger net te ver weg. Volgens ploegleider Adri van Houwelingen maakte Mollema in de finale waar 51 renners sprintten voor de eindzege de beste indruk en dat is veelbelovend voor de etappes die nog gaan komen en het klimwerk dat met name in de Koninginnerit op donderdag gedaan moet worden.

Het lijkt erop dat Mollema redelijk snel de vorm te pakken krijgt na een moeizame start in de Ronde van Californië medio februari. Toen klaagde hij nog over slechte benen en was het debuut hem zwaar tegen gevallen. Begin maart in de Ronde van Murcia ging het al iets beter en nu zijn ogenschijnlijk alweer de benen gevonden, waar Mollema vorig jaar furore mee maakte. Toen won hij onder meer in september als derde Nederlander ooit de Tour de L' Avenir.

Bron GIC.nl

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Elly pastoor

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →
Hans-en-wilgis hoorcentrum

Tienjarig bestaan van Hoorcentrum Westerkwartier

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Met een unieke hoorbelevingswandeling door Zuidhorn.
Lees verder →
Irma van beek-ombudsvrouw

Meldpunt discriminatie Westerkwartier van start

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
 

Informatie-avond Humanitas Westerkwartier

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws
De avond is bedoeld voor mensen die meer willen weten over Humanitas of die zich als vrijwilliger willen inzetten voor andere mensen in de buurt of dorp.
Lees verder →
Woldzoom

Pluim van de PvdA voor Aebe de Jong

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Lees verder →
Oude-riet-bovenloop-voor-toukomst

Uitkijkpuntenroute Oude Riet een stap dichter bij

22 september 2021    Zuidhorn-nieuws
€ 25.000 beschikbaar gesteld door regio Groningen Assen (RGA)
Lees verder →