Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

251108 Onderzoek illegaal gebruik gemeentelijk gro

25 november 2008    Zuidhorn-nieuws
Onderzoek naar illegaal in gebruik genomen gemeentelijk groen De gemeente Zuidhorn is gestart met de inventarisatie van het gemeentelijk groen. Eén van de onderdelen van deze inventarisatie is de categorie “mogelijk illegaal groen”,

Onderzoek naar illegaal in gebruik genomen gemeentelijk groen
De gemeente Zuidhorn is gestart met de inventarisatie van het gemeentelijk groen. Eén van de onderdelen van deze inventarisatie is de categorie “mogelijk illegaal groen”, dat wil zeggen zonder toestemming van de gemeente in gebruik genomen groenstroken.

Wanneer openbare groenstroken illegaal in gebruik genomen worden verliezen ze hun originele bestemming en functie. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer groenstroken onderdeel uitmaakten van de groene hoofdstructuur of wanneer ze bedoeld waren om bij te dragen aan de verkeersveiligheid. De gemeente wil ervoor zorgen dat de genoemde groenstroken hun originele bestemming en functie weer terugkrijgen. Daarnaast is het zonder toestemming in gebruik hebben van openbare groenstroken in strijd met het eigendomsrecht van de gemeente.

Op korte termijn start de gemeente met de aanpak van mogelijk illegale situaties. Wanneer uit onderzoek blijkt dat de situatie daadwerkelijk illegaal is, zal de gemeente onderzoeken wat de beste mogelijkheid is om de illegale situatie op te heffen. Dit kan gerealiseerd worden door verkoop, terugvordering van de groenstroken en in gebruikgeving om niet. Welke mogelijkheid gekozen wordt hangt onder meer samen met de functie van het betreffende openbaar groen of bijvoorbeeld met de aanwezigheid van kabels en leidingen onder de groenstroken. Degene die illegaal groen in gebruik genomen heeft zal per brief op de hoogte gesteld worden van de situatie en het voorstel van de gemeente.

De inventarisatie van het gemeentelijk groen en het onderzoek naar mogelijk illegaal groen is een omvangrijk project. Om een accurate aanpak te waarborgen en overzicht te behouden wordt per dorp of deelgebied geïnventariseerd en onderzocht.

Regelmatig zal nadere berichtgeving volgen over de verdere ontwikkelingen binnen dit project en de verwachte periode waarin onderzocht en aangeschreven zal worden.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Groep 1 sponsorloop anker koningsspelen (7)

CBS ‘t Anker loopt ruim 10.000 bij elkaar voor KiKa

26 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Meerdere scholen verbonden aan Koningsdag een sponsorloop waarvan de opbrengst naar KiKa gaat
Lees verder →
Lintje tosja schaeffer en  lases 1

Tosja na ontvangst lintje: “omdat ik het leuk vind om te doen”

26 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Uitreiking koninklijke onderscheidingen door burgemeester Ard van der Tuuk
Lees verder →
Poiesz jeugd talero

Mooi bedrag voor Tafeltennisvereniging Talero van Poiesz jeugd sponsoractie!

26 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Belangstelling voor tafeltennissen bij Talero is flink groeiende
Lees verder →
Peter frank pieternel en meindert show maaike borst

De (Peter) Frank, Pieternel en Meindert show met Maaike Borst

26 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Maaike Borst (1978) is bekroond verslaggever en columnist bij Dagblad van het Noorden.
Lees verder →
Pylon

Provinciale weg tussen Sebaldeburen en Oldekerk drie weken dicht

25 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Grijpskerk en Noordhorn.
Lees verder →