Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

25 jaar Wereldwinkel in Zuidhorn

17 augustus 2017    Zuidhorn-nieuws
Jubileumfeest met modeshow, workshops en kinderwedstrijd
Wereldwinkel

Op zaterdag 9 september viert de Wereld Winkel in Zuidhorn het 25 jarig jubileum met verschillende feestelijkheden. Die dag zijn er o.a. workshops voor volwassenen en kinderen. Volwassen kunnen met recycle kralen kettingen maken en de kinderen kunnen hun idee over de Derde wereld tekenen, knutselen en plakken, dichten of anders vormgeven op een kleurplaat. Hieraan zijn per leeftijdscategorie leuke prijzen verbonden. De kinderen kunnen hier gratis aan meedoen, voor de workshops voor volwassen wordt een bijdrage gevraagd. De opbrengst daarvan gaat naar Stichting Baby hope waarvoor de Wereldwinkel inzamelpunt is. Jonge moeders kunnen hier overgebleven materialen van hun kraampakket inleveren. Moeders in ontwikkelingslanden kunnen dat goed gebruiken!

De jubileum commissie, bestaande uit Tineke Brouwer, Elly van Es, Yvonne Niezen en Heleen de Haan,  voorziet een feestelijke en gezellige dag. “We zijn al geruime tijd bezig om het jubileum vorm te geven en mensen en bedrijven te benaderen om een steentje bij te dragen” zegt Elly.

Zo komt er ook een modeshow van fairtrade en/of ecologische kleding die verzorgd wordt door Sari Fair Fashion uit Joure.

Wanneer de Wereldwinkel precies is opgericht valt niet meer te achterhalen zegt Heleen de Haan die al 23 jaar betrokken is bij de ideële organisatie.

Een aantal vrijwilligers begon met de wereldwinkel in een woonkamer en ontving van de gemeente Zuidhorn in mei 1992 een voorschotsubsidie van 3500 gulden. In juni 1992 is het pand van Mevrouw van de Molen aan de Dorpsvenne als Wereldwinkel ingericht met bij elkaar gescharrelde stellingen, tafels en stoelen.

Drie jaar geleden was de verhuizing naar de Hoofdstraat. Met man en macht, met winkelwagentjes en karretjes werd de inventaris overgebracht. Deze locatie heeft meer winkeloppervlak en ook boven is meer ruimte voor opslag etc.

In januari is Zuidhorn overgegaan van de landelijke vereniging naar Wereld Winkel Nederland. Elly van Es “Hierbij kunnen wij meer onze eigen koers varen, maar krijgen wel ondersteuning. Het uitgangspunt dat lokale producenten een goede prijs krijgen voor hun producten blijft gegarandeerd”.

Mocht u de Wereldwinkel willen feliciteren en iets willen geven dan wordt een donatie op prijs gesteld. Ook die opbrengst gaat volledig naar Stichting Baby hope.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Mollematocht 2023 (1)

Bauke houdt blessures over aan val op EK en moet afwachten

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over gezonde huiskamer, Meldpunt discriminatie & Ontmoet elkaar in de buurt

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 26 september 2023
Lees verder →
Hanckemadag scouting (1)

Eerste officiële “Hanckemadag” groot succes

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester door ‘t slijk
Lees verder →
Irma van beek-

Meldpunt discriminatie Westerkwartier bestaat twee jaar

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
Zunobri

Zunobri wordt 1e helft van de mat gespeeld

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Een wanvertoning van een eerste helft. Een tweede helft om de veerkracht van Zunobri te laten zien. Een derde helft om toch weer als een team samen te zijn.
Lees verder →