Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

25-10-07 Permanent wonen mag in park Niekerk

25 oktober 2007    Zuidhorn-nieuws
groningen/oldekerk - De Golden Raand in Oldekerk is straks niet langer officieel een vakantiepark. Na eerder dwars te hebben gelegen, kent de provincie nu toch zonder voorwaarden aan alle vijfentwintig huizen een

groningen/oldekerk -
De Golden Raand in Oldekerk is straks niet langer officieel een vakantiepark. Na eerder dwars te hebben gelegen, kent de provincie nu toch zonder voorwaarden aan alle vijfentwintig huizen een woonbestemming toe. De bewoners kunnen hun geluk niet op.

Al jaren vragen de Oldekerkers hun woonsituatie te legaliseren. Zij willen verlost zijn van slechts een gedoogstatus die hen ervan weerhoudt flink te investeren in de woning. Volgens de regels mochten zij wel, maar toekomstige eigenaren niet permanent wonen aan De Golden Raand. Dat maakte de woningen onverkoopbaar. Een bewoner van De Golden Raand stapte naar de Raad van State. Die vroeg partijen, met hulp van een bemiddelaar, nog eens goed naar de zaak te kijken. Zover komt het niet. "We zijn te streng geweest", zegt een woordvoerder van de provincie. "De bewoners zaten ingeklemd tussen twee overheden. Dat kan niet de bedoeling zijn."
Eind jaren zeventig kwam vakantiepark De Golden Raand maar niet van de grond. De eigenaar ging failliet, waarna het terrein verwaarloosde en particulieren in de woningen trokken. Die situatie is door de gemeente tot op de dag van vandaag gedoogd.
De provincie maakte van de situatie een principekwestie. Ze had geen moeite met een woonbestemming, maar trok de vijfentwintig 'vakantiehuizen' wel af van het aantal woningen dat de komende jaren in de gemeente Grootegast mag worden gebouwd. Het gemeentebestuur liet de situatie zoals hij is. Aan De Golden Raand kan immers geen cent worden verdiend, aan woningbouw elders wel. Bewoners zijn opgelucht. Jan Posthumus: "Wij konden wel een gat in de lucht springen. Er is een einde gekomen aan een uitzichtloze, machteloze en onrechtvaardige situatie. Iedereen wist dat de woningen hier nooit zouden kunnen worden verkocht als vakantiewoningen."

Bron: Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Hanckemadag scouting (1)

Eerste officiële “Hanckemadag” groot succes

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester door ‘t slijk
Lees verder →
Irma van beek-

Meldpunt discriminatie Westerkwartier bestaat twee jaar

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
Zunobri

Zunobri wordt 1e helft van de mat gespeeld

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Een wanvertoning van een eerste helft. Een tweede helft om de veerkracht van Zunobri te laten zien. Een derde helft om toch weer als een team samen te zijn.
Lees verder →
Wijnloop zuidhorn 2023 (1)

Wijnloop Zuidhorn: Wandelen met een glas wijn in de hand

24 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Gezellige en ontspannen sfeer in centrum
Lees verder →
Dubbel senioren tafeltennis

Talero 1 wint eerste competitiewedstrijd

24 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
primeur seniorenteam 7-3
Lees verder →
Gob inzicht

Wereld van het Kinderbrein

23 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Lezing Mark Mieras
Lees verder →