Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

25-06-08 PvdA Zuidhorn haalt zich woede op hals

25 juni 2008    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn - Een meerderheid van PvdA, GroenLinks en VVD is tegen een extra verhoging van de onroerendezaakbelasting de komende twee jaar in Zuidhorn. Bovenop de trendmatige verhoging van 3 procent willen B

zuidhorn -
Een meerderheid van PvdA, GroenLinks en VVD is tegen een extra verhoging van de onroerendezaakbelasting de komende twee jaar in Zuidhorn. Bovenop de trendmatige verhoging van 3 procent willen B en W in 2009 en 2010 de belastingdruk tweemaal met 3 procent extra verhogen. De oppositiefracties GroenLinks en VVD keerden zich hiertegen. Lang leek het er maandagavond tijdens urenlange beraadslagingen in de gemeenteraad op dat zij coalitiepartij PvdA aan hun zijde vonden.

Wethouder Sietze de Vries (ChristenUnie) van financiën hield de raad een- en andermaal voor dat hij de extra inkomsten van 75.000 euro per jaar hard nodig heeft. "Als u de extra verhoging vanavond afstemt, hebben we een majeur probleem in Zuidhorn", sprak hij.

Toen de PvdA voet bij stuk leek te houden, begon GroenLinks-aanvoerder Klaas-Wybo van der Hoek zich hardop zorgen te maken over de bestuurscoalitie van CDA, PvdA en CU. Kort daarvoor had hij zich nog beklaagd over de 'gesloten bestuurscultuur' die in zijn ogen kenmerkend is voor Zuidhorn.
Toen tegen het middernachtelijk uur eindelijk de negen ingediende moties naar aanleiding van de voorjaarsnota in stemming kwamen, kreeg het voorstel van GroenLinks om af te zien van de extra verhoging van de ozb, slechts steun van mede oppositiefractie VVD. Daarmee werd de motie verworpen.

PvdA-aanvoerder André Hatzman zei dat zijn fractie de noodzaak van een extra verhoging van de ozb-belasting op dit moment niet ziet. De PvdA vindt dat het college de komende maanden via bezuinigingen moet proberen de begroting voor 2009 rond te breien. Pas als dat onverhoopt niet lukt, willen Hatzman en de zijnen bij de behandeling van de begroting in oktober opnieuw bekijken of zij mogelijk alsnog 'ja' zeggen tegen de extra verhoging. "Door vanavond steun te geven aan de motie van GroenLinks blokkeren we die weg. Dat willen we niet", luidde de motivatie van de PvdA-voorman. GL-voorman Van der Hoek noemde het stemgedrag van de PvdA 'verbijsterend'.

bron DvhN

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Fiets helm senior

‘Doortrappen voor kinder(fiets)en’

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Groningse 60-plussers in actie voor de volgende generatie
Lees verder →
Eikenprocessierups

Eikenprocessierupsen weer op pad

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
"1, 2 in de maat, anders wordt de juffrouw kwaad"
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over eikenprocessierups, Stremming N355 & Grofvuilroute

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 6 juni 2023
Lees verder →
Ewaste-anker

Scholen strijden tegen elektronisch afval

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Laat je e-waste thuis ophalen!
Lees verder →
Jaarmarkt noordhorn (9)

Toen de wieken nog draaiden

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Jaarmarkt Noordhorn
Lees verder →
Zunobri

Zunobri komt net tekort voor winst

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met nog drie speelronden te gaan, is Zunobri nog altijd hard opzoek naar een overwinning.
Lees verder →