Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

25-04-08 Verkoopmanifestatie in Zuidhorn nieuwe fa

25 april 2008    Zuidhorn-nieuws
START VERKOOP FASE 1C MET NIEUW WONINGTYPE OP 31 MEI 2008De verkoop van fase 1C van de gevarieerde woonwijk de Oostergast in Zuidhorn start op 31 mei a.s. Tijdens deze start verkoop

START VERKOOP FASE 1C MET NIEUW WONINGTYPE OP 31 MEI 2008

De verkoop van fase 1C van de gevarieerde woonwijk de Oostergast in Zuidhorn start op 31 mei a.s. Tijdens deze start verkoop brengt Plegt-Vos 54 woningen, bestaande uit 12 verschillende woningtypen op de markt, waaronder een verrassend nieuw woningtype. Deze woningvariatie versterkt de dorpse sfeer die kenmerkend is voor de Oostergast. De gemeente brengt in deze fase 6 royale vrije kavels in verkoop variërend in grootte van 450 m2 tot bijna 1000 m2. In totaal verrijzen in de Oostergast ongeveer 1140 woningen. Een hoogwaardig woonzorgcentrum maakt ook onderdeel uit van het plan. De start verkoop van de woningen vindt plaats in Zaal Balk in Zuidhorn van 10.00 - 16.00 uur.


Nieuw woningtype


Vanwege de grote vraag startte Plegt-Vos Vastgoedontwikkeling tijdens de start bouw van fase 1A al de ontwikkeling van fase 1C op. Naast een aantal woningtypes van de 4 architecten van fase 1a en b, worden aan fase 1c een 3-tal nieuwe types toegevoegd van een andere architect. Deze woningtypes hebben een slaapkamer en een badkamer op de begane grond. Dit betekent dat er in de Oostergast tot nu toe al 16 verschillende basistypen worden gebouwd. Het prijsniveau van de woningen van fase 1c varieert van € 167.000 tot € 349.000 vrij op naam. In de eerste fase worden in totaal 218 woningen gebouwd, in diverse typen en verschillende prijsklassen.


Vrije kavels

De vrije kavels zijn gelegen op schitterende plekken in de Oostergast. Soms aan de rand voor mensen die meer gericht zijn op rust, ruimte en landelijk wonen. Soms midden in de wijk voor een echte dorpse sfeer. De grootte van de kavels varieert van 450 m2 tot bijna 1000 m2. De kavelprijs is mede afhankelijk van de ligging en bedraagt € 175 tot € 195 euro per m2 exclusief BTW. De vrije sectorkavels worden uitgegeven op volgorde van inschrijving.


Kwaliteit

Zowel voor de projectmatige woningen als de vrije sectorkavels gelden hoge kwaliteitseisen. Hiervoor is een stedenbouwkundig plan gemaakt door De Zwarte Hond. Een kwaliteitsteam draagt zorg voor het waarborgen hiervan. Ook de openbare ruimte in de Oostergast krijgt een hoog kwaliteitsniveau. De verhouding tussen bebouwd en niet bebouwd op de 80 hectare grond is ongeveer half om half. Water en groen krijgen veel ruimte. Om de wijk vanaf het begin deze groene uitstraling te geven, hebben de gemeente en Plegt-Vos afgesproken de openbare omgeving vroegtijdig in te richten.


Variatie

Wethouder Jan Oomkes: “De Oostergast wordt een bijzondere woonwijk, die zich onderscheidt van andere nieuwe woonwijken. We bouwen voor uiteenlopende doelgroepen en met een grote variatie in architectuur. Het nieuwe woonzorgcentrum krijgt een belangrijke plaats in De Oostergast. Het wordt een pluriforme wijk waar voor iedereen.


Bereikbaarheid

Uniek in de Oostergast is de uitstekende bereikbaarheid. De voorzieningen in het centrum van Zuidhorn bereik je via een mooie groene wandel- en fietsroute. Het transferium met het trein- en busstation ligt om de hoek. Je bent in 10 minuten in hartje Groningen en in 40 minuten in Leeuwarden. Met de auto zijn de steden en Zuidhorn centrum ook prima te bereiken. Een speciale busdienst verbindt Zuidhorn met de campus van de Rijksuniversiteit Groningen.


N355

Doorgaand verkeer wordt nu tijdelijk via de Friesestraatweg om de eerste fase van de Oostergast geleid. De N355 loopt, zodra de nieuwe rondweg gereed is niet meer door de Oostergast. De huidige weg die nu een scheiding vormt tussen fase 1 en 2, wordt straks een 30 km zone.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Mollematocht 2023 (1)

Bauke houdt blessures over aan val op EK en moet afwachten

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over gezonde huiskamer, Meldpunt discriminatie & Ontmoet elkaar in de buurt

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 26 september 2023
Lees verder →
Hanckemadag scouting (1)

Eerste officiële “Hanckemadag” groot succes

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester door ‘t slijk
Lees verder →
Irma van beek-

Meldpunt discriminatie Westerkwartier bestaat twee jaar

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
Zunobri

Zunobri wordt 1e helft van de mat gespeeld

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Een wanvertoning van een eerste helft. Een tweede helft om de veerkracht van Zunobri te laten zien. Een derde helft om toch weer als een team samen te zijn.
Lees verder →