Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

25-03-08 VVD-Zuidhorn dringt aan op vertrek CDA’er

25 maart 2008    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn/grijpskerk - Hoewel het openbaar ministerie afziet van strafvervolging in de vuile grondaffaire-De Rietlanden, gaan het college van B en W van Zuidhorn en vooral oud-CDA-wethouder Riekus Hielema uit Grijpskerk, niet vrijuit.

zuidhorn/grijpskerk - Hoewel het openbaar ministerie afziet van strafvervolging in de vuile grondaffaire-De Rietlanden, gaan het college van B en W van Zuidhorn en vooral oud-CDA-wethouder Riekus Hielema uit Grijpskerk, niet vrijuit. Dat vindt de raadsfractie van de VVD. Aanvoerder René Westerhoff-Dijkinga van de VVD wil de hoofdrolspelers in deze kwestie binnenkort in de openbare raadsvergadering ter verantwoording roepen. Zijn fractie vindt dat Hielema als oud-milieuwethouder de grootste blaam treft. Sinds twee jaar is Hielema aanvoerder van de CDA-fractie in de gemeenteraad.


Onder diens verantwoordelijkheid, zegt Westerhoff, werd destijds een schone grondverklaring afgegeven die volgens het OM niet verstrekt had mogen worden omdat de gemeente op dat moment wist dat de grond vervuild was. Hierover repte de gemeente bij de verkoop van de grond evenwel met geen woord. Net als het OM vindt ook de VVD deze handelwijze kwalijk.

De verantwoordelijkheid voor deze gang van zaken die door het OM als 'onbehoorlijk' is bestempeld, ligt volgens Westerhoff bij oud-wethouder Hielema. Nu Hielema al twee jaar niet meer op deze wethoudersstoel zit, draagt diens opvolger Koos Wiersma hiervoor de formele verantwoordelijkheid. VVD'er Westerhoff vindt dat onbillijk. Om Wiersma te vrijwaren van de vervelende gevolgen van zijn eigen handelwijze doet Hielema er verstandig aan de eer aan zichzelf te houden door als raadslid op te stappen, aldus de VVD'er.In de ogen van Westerhoff gaat ook het zittende college van B en W en CDA-burgemeester Bertus Fennema bij name, niet vrijuit. De VVD'er wil ook Fennema ter verantwoording roepen voor zijn 'gebrek aan communiceren' met de ondernemers.Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Fietsvrijwilliger

Fietsen met de Duofiets: Samen erop uit

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
De duofietsen, de rolstoeltransportfiets van het Zonnehuis kunt u in overleg gebruiken
Lees verder →
Internet glasvezel

Hoe krijg je goedkoper internet in Zuidhorn?

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Pannenkoekenfeest (2)

Pannenkoekenfeest & Kindertheater bij de Rank

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
nazomerse activiteit voor alle basisschoolkinderen
Lees verder →
Mollematocht 2023 (1)

Bauke houdt blessures over aan val op EK en moet afwachten

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over gezonde huiskamer, Meldpunt discriminatie & Ontmoet elkaar in de buurt

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 26 september 2023
Lees verder →