Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

25-03-08 VVD-Zuidhorn dringt aan op vertrek CDA’er

25 maart 2008    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn/grijpskerk - Hoewel het openbaar ministerie afziet van strafvervolging in de vuile grondaffaire-De Rietlanden, gaan het college van B en W van Zuidhorn en vooral oud-CDA-wethouder Riekus Hielema uit Grijpskerk, niet vrijuit.

zuidhorn/grijpskerk - Hoewel het openbaar ministerie afziet van strafvervolging in de vuile grondaffaire-De Rietlanden, gaan het college van B en W van Zuidhorn en vooral oud-CDA-wethouder Riekus Hielema uit Grijpskerk, niet vrijuit. Dat vindt de raadsfractie van de VVD. Aanvoerder René Westerhoff-Dijkinga van de VVD wil de hoofdrolspelers in deze kwestie binnenkort in de openbare raadsvergadering ter verantwoording roepen. Zijn fractie vindt dat Hielema als oud-milieuwethouder de grootste blaam treft. Sinds twee jaar is Hielema aanvoerder van de CDA-fractie in de gemeenteraad.


Onder diens verantwoordelijkheid, zegt Westerhoff, werd destijds een schone grondverklaring afgegeven die volgens het OM niet verstrekt had mogen worden omdat de gemeente op dat moment wist dat de grond vervuild was. Hierover repte de gemeente bij de verkoop van de grond evenwel met geen woord. Net als het OM vindt ook de VVD deze handelwijze kwalijk.

De verantwoordelijkheid voor deze gang van zaken die door het OM als 'onbehoorlijk' is bestempeld, ligt volgens Westerhoff bij oud-wethouder Hielema. Nu Hielema al twee jaar niet meer op deze wethoudersstoel zit, draagt diens opvolger Koos Wiersma hiervoor de formele verantwoordelijkheid. VVD'er Westerhoff vindt dat onbillijk. Om Wiersma te vrijwaren van de vervelende gevolgen van zijn eigen handelwijze doet Hielema er verstandig aan de eer aan zichzelf te houden door als raadslid op te stappen, aldus de VVD'er.In de ogen van Westerhoff gaat ook het zittende college van B en W en CDA-burgemeester Bertus Fennema bij name, niet vrijuit. De VVD'er wil ook Fennema ter verantwoording roepen voor zijn 'gebrek aan communiceren' met de ondernemers.Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Jeroen en jeroen

3e Single Jeroen Oosterhof

17 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Na, Op deze mooie dag en Laat de glazen klinken
Lees verder →
Nicole puutvol

Puut start in Zuidhorn

17 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Winkel in tweedehands (kinder) kleding mooie aanvulling winkelaanbod
Lees verder →
Busstation (2)

P10 blij met de aandacht voor de regio

17 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
aandacht hard nodig om de neerwaartse spiraal van verschraling in landelijke gebieden te stoppen
Lees verder →
Jazz te gast 010 (12)

Groninger cultuurprijzen 2024 zoekt kandidaten

16 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
De prijzen zijn bedoeld voor personen, instellingen of groepen die een bijzondere bijdrage leveren aan het culturele landschap
Lees verder →
 

Definitief ontwerp nieuwbouw Lauwers College bekend

16 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Op 4 juni vindt een inloopbijeenkomst plaats
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over passende zorgverzekering, Juni Fietsmaand & Summerproat

14 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 14 mei 2024
Lees verder →