Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

25-01-08 Grafittikunst dankzij jongerenwerk Zuidho

25 januari 2008    Zuidhorn-nieuws
600 meter lange grafittikunst in Groningen op Damsterdiep De komende dagen gaan grafittikunstenaars samen met ongeveer 150 jongeren tussen 12 en 15 jaar aan de slag met legale grafitti op het bouwhek

600 meter lange grafittikunst in Groningen op Damsterdiep

De komende dagen gaan grafittikunstenaars samen met ongeveer 150 jongeren tussen 12 en 15 jaar aan de slag met legale grafitti op het bouwhek van de Damsterdiepgarage. De actie is op touw gezet door een ondernemer aan het Damsterdiep. In totaal moet z’n 600 meter aan bouwborden worden bespoten met artistiek werk van het thema ‘Het Damsterdiep vroeger, nu en in de toekomst’.
Vanmiddag spuit wethouder Karin Dekker een stukje mee.

Het bouwhek om het Damsterdiep is half transparant uitgevoerd. Vanaf de grond is het hek met bouw-borden bekleed. Zo kan iedereen over de afscherming de voortgang van de bouw volgen. De witte borden waren voor Khalid Allaoui, ondernemer van ‘Dansschool Freestyle’ aan het Damsterdiep, aanleiding om bij de gemeente aan te kloppen met het idee om de borden van thematische grafitti te voorzien.

De dans-schoolhouder doet verschillende CKV-projecten (culturele kunstzinnige vorming) in het voortgezeton-derwijs waarin grafittikunstenaars ook workshops geven. En 600 meter aan bouwborden is natuurlijk een uitgelezen kans om Groningen te laten zien wat zo’n 150 jongeren in hun mars hebben.

Vanaf 12.00 uur gaan leerlingen van de Leon van Gelder, de dansschool en van het jongerenwerk Zuidhorn/Grijpskerk aan de slag. De afgelopen dagen hebben zij meer dan honderd schetsen gemaakt het the-ma ‘Het Damsterdiep vroeger, nu en in de toekomst’. Op vrijdag en zaterdag worden deze uitgewerkt met grafitti. Tegen 16.00 uur zal het grootste gedeelte klaar zijn en maken de grafittikunstenaars het werk af. Deze zijn op zaterdag nog te bewonderen met het maken van nieuwe composities. Een van de grotere werken komt op de hoek Nieuweweg en de Oostersingel.

Het project zal worden begeleid door kunstenaars- en vormgevingsduo EHGZ Graphic Surgery uit Am-sterdam en het (audiovisueel) vormgevingsbedrijf Visible and Big (VAB) uit Groningen. Beide bedrijven hebben veel ervaring met grafitti in in- en exterieurdesignprojecten.

Duurzame stad
De gemeente faciliteert het project met als voorwaarde dat er alleen met materiaal wordt gewerkt dat niet belastend is voor het milieu. Hieraan is gehoor gegeven met het gebruik van speciale spuitbussen. Zo wordt er gebruik gemaakt van ozon-vriendelijke grondstoffen en drijfgassen en is de verf op waterbasis samengesteld.
Om het milieu verder te sparen worden de bussen na gebruik door de leverancier weer opgehaald en ge-recycled. Op speciaal verzoek van de gemeente wordt de resterende klimaatimpact van de spuitbussen, verf en transport van de verf gecompenseerd zodat je daadwerkelijk kunt spreken van klimaatneutrale grafitti.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Frank meester 2023

Frank Meester “Groen blijft mijn passie”

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Van adviesgesprek tot een perfecte uitvoering, dat is waar Frank’s Groenadvies voor staat !
Lees verder →
 

“Natuurbegraafplaats in het natuurgebied Knooppolder”

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Gemeente werkt in principe mee aan natuurbegraafplaats bij Aduard
Lees verder →
Erkan en ruben tafeltennis

Verdienstelijk debuut Talero jeugd op het N.K. tafeltennis in Zwolle!

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
zeer verdienstelijk op sterk bezette toernooi
Lees verder →
25 jaar de zijlen (1)

25 jaar De Zijlen zorgt voor rode neuzen en blije gezichten

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Hapjes, drankjes en polonaise met Bert Solo
Lees verder →
Boom hoofdstraat

Karakteristieke boom Hoofdstraat Zuidhorn ziek

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Na controle buitendienst gemeente
Lees verder →
Coos op de ventoux

Coos Datema: Ik fiets de berg op, jullie sponsoren onderzoek naar MS

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Coos uit Zuidhorn gaat klimmen tegen MS
Lees verder →