Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

24-10-07 Huizenbouw nieuwe wijk Zuidhorn van start

24 oktober 2007    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn - De eerste bewoners van de nieuwbouwwijk De Oostergast in Zuidhorn woonden dinsdagmiddag de start bij van de bouw van 49 woningen in de eerste fase. De eerste funderingsbalk werd gelegd

zuidhorn - De eerste bewoners van de nieuwbouwwijk De Oostergast in Zuidhorn woonden dinsdagmiddag de start bij van de bouw van 49 woningen in de eerste fase. De eerste funderingsbalk werd gelegd door directeur Theo Opdam van Vos Bouwdivisie en wethouder Jan Oomkes. Zij werden hierbij geholpen door de familie Westra als toekomstige bewoners. Na afloop van de officiële handeling hieven de toekomstige buurtbewoners in een tent op het bouwterrein het glas.

De familie Westra die een vrijstaande woning laat bouwen, verwacht niet dat zij de eerste bewoners zullen zijn. "Vermoedelijk zijn een paar twee onder één kappers eerder klaar." Anita Westra (33) is oorspronkelijk afkomstig uit Kommerzijl; haar man Emo (33) komt uit de stad Groningen. Tien jaar geleden werd hun huwelijk voltrokken door de huidige wethouder Oomkes in zijn hoedanigheid als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Het echtpaar woont nu nog met veel plezier in de Molenstraat - "ons huis staat nog te koop" - en heeft inmiddels een zoon, Gerson (3) en een dochter, Emily (anderhalf).
Dat ze nu terecht komen in De Oostergast werd indirect veroorzaakt door hun huidige overbuurman Robert Dusseljee. Deze kondigde een paar maanden geleden aan mee te doen aan een loting van kavels in de eerste fase van de nieuwe wijk. "Dat trok ons over de streep om ook ons geluk te beproeven", vertelt Emo Westra. Hij en zijn vrouw hadden al hun zinnen gezet op één bouwkavel. Als zesde gegadigde die door de notaris werd getrokken, slaagden ze erin deze kavel - "aan het water en met vrij uitzicht over de weilanden"- ook daadwerkelijk in de wacht te slepen. De verhuizing naar de Zonstraat 1 staat in april of mei 2008 op stapel.

bron Dagblad vh Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Hanckemadag scouting (1)

Eerste officiële “Hanckemadag” groot succes

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester door ‘t slijk
Lees verder →
Irma van beek-

Meldpunt discriminatie Westerkwartier bestaat twee jaar

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
Zunobri

Zunobri wordt 1e helft van de mat gespeeld

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Een wanvertoning van een eerste helft. Een tweede helft om de veerkracht van Zunobri te laten zien. Een derde helft om toch weer als een team samen te zijn.
Lees verder →
Wijnloop zuidhorn 2023 (1)

Wijnloop Zuidhorn: Wandelen met een glas wijn in de hand

24 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Gezellige en ontspannen sfeer in centrum
Lees verder →
Dubbel senioren tafeltennis

Talero 1 wint eerste competitiewedstrijd

24 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
primeur seniorenteam 7-3
Lees verder →
Gob inzicht

Wereld van het Kinderbrein

23 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Lezing Mark Mieras
Lees verder →