Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

24-06-08 Aduard-Aken: Geen blaren

24 juni 2008    Zuidhorn-nieuws
Geen blaren dankzij wollen sokkenVECHTDAL - "We komen wel aan wandelen toe", zegt een woordvoerster van het project Palster ende Scerpe. Ze is niet bang dat de wandelaars onderweg worden opgehouden door

Geen blaren dankzij wollen sokken

VECHTDAL - "We komen wel aan wandelen toe", zegt een woordvoerster van het project Palster ende Scerpe. Ze is niet bang dat de wandelaars onderweg worden opgehouden door iedereen die van alles wil weten over de mensen in middeleeuwse klederdracht.


"We hopen juist dat we aangesproken worden", zegt de woordvoerster. De deelnemers aan het project willen namelijk ook meer bekendheid geven aan hun hobby. "Het is weliswaar geen hoofddoel, maar we gaan het ook niet uit de weg."

De wandelaars hebben inmiddels een aantal oefentochten achter de rug. Die werden ook gebruikt om de schoenen in te lopen. "Het middeleeuwse schoeisel loopt niet oncomfortabel. Je moet alleen geen moderne wandelsokken aantrekken, dan krijg je blaren. Met wollen sokken gaat het beter." Dankzij de ervaring zijn de lopers ook niet bang voor regen. De middeleeuwse kleding blijkt waterdicht.

De pelgrims komen tijdens de vijfde etappe op 18 juli via Coevorden het Vechtdal binnen. De lopers gaan van De Haandrik naar het einde van de etappe: Ane. Gramsbergen laten ze letterlijk links liggen.

De volgende dag staat de tocht naar Beerze op het programma. De route gaat via Anevelde, het centrum van Hardenberg, Rheeze en Diffelen. In Beerze staat ook een rustdag gepland. Op 21 juli gaan de pelgrims via Den Ham naar Nijverdal. De organisatie gaat uit van een tocht van 25 kilometer per dag.

Onderweg zijn overnachtingen en maaltijden geregeld. "We slapen en eten in sporthallen, boerenschuren en kerken." Hiervoor hebben de mensen achter het project contact gezocht met kerkgemeenschappen. Voor sommige pleisterplaatsen is de komst van het middeleeuws gezelschap reden om extra activiteiten te organiseren, zoals een lezing of iets over historie. In het Vechtdal is nog niets over dergelijke activiteiten bekend, maar dat kan nog komen. "Sommige locaties zijn wakker geworden", lacht de woordvoerster.

De ervaringen van de wandelaars zullen later in boekvorm verschijnen.

bron Stentor door Wim de Jonge. zaterdag 21 juni 2008

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Fiets helm senior

‘Doortrappen voor kinder(fiets)en’

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Groningse 60-plussers in actie voor de volgende generatie
Lees verder →
Eikenprocessierups

Eikenprocessierupsen weer op pad

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
"1, 2 in de maat, anders wordt de juffrouw kwaad"
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over eikenprocessierups, Stremming N355 & Grofvuilroute

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 6 juni 2023
Lees verder →
Ewaste-anker

Scholen strijden tegen elektronisch afval

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Laat je e-waste thuis ophalen!
Lees verder →
Jaarmarkt noordhorn (9)

Toen de wieken nog draaiden

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Jaarmarkt Noordhorn
Lees verder →
Zunobri

Zunobri komt net tekort voor winst

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met nog drie speelronden te gaan, is Zunobri nog altijd hard opzoek naar een overwinning.
Lees verder →