Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

23-02-08 Toch grasbaanraces Aduard

23 februari 2008    Zuidhorn-nieuws
aduard - De Stichting Motorsport Aduard (SMA) kan dit jaar toch haar vijftienjarige jubileum vieren. De club organiseert dit jaar namelijk wel grasbaanraces. Op 18 oktober houdt de SMA een WK Challenge,

aduard -
De Stichting Motorsport Aduard (SMA) kan dit jaar toch haar vijftienjarige jubileum vieren. De club organiseert dit jaar namelijk wel grasbaanraces. Op 18 oktober houdt de SMA een WK Challenge, een kwalificatie voor de races met het wereldkampioenschap een jaar later als inzet. "Dat zijn superspannende races", zegt Rudie Homan, voorzitter van de SMA.

Homan en de zijnen hadden aanvankelijk gemeld dat er in 2008 niet zou worden geraced op het sportveld in Aduard. De SMA was danig in haar wiek geschoten dat de aangevraagde finale van de solo's in augustus van dit jaar niet naar Aduard ging, maar naar Siddeburen. Aduard had de finale gevraagd vanwege het jubileum, maar kreeg dus nul op het rekest. Homan gaf destijds ernstige motivatieproblemen als oorzaak aan.

Maar de tijd heelt alle wonden en enkele maanden geleden deed de internationale motorbond (FIM) een beroep op de SMA om toch een wedstrijd te organiseren. De stichting besloot positief te reageren. "Deze week hebben wij het contract met de FIM ondertekend en dat met een bankgarantie opgestuurd. Na een paar dagen kregen wij al de bevestiging dat wij de wedstrijd mogen organiseren", zegt Homan.

Volgens de preses is de FIM blij dat Aduard de kwalificatierace wil organiseren. "Die race is nog maar twee keer georganiseerd, de eerste keer in Duitsland en vorig jaar in Frankrijk. De beide wedstrijden trokken veel publiek. Dit jaar kon de FIM geen organisatie in Duitsland of Frankrijk vinden. Tijdens een feestavond van de motorclub in het Duitse Werlte werd mij gevraagd of de WK Challenge niet iets voor Aduard zou zijn. Het lijkt ons een mooi evenement."

Aduard organiseerde de grasbaanraces doorgaans in de periode juni-juli en nu dus half oktober. "Een gok wat het weer betreft?", herhaalt Homan de vraag, "ook in oktober kan het goed weer zijn. Bovendien is juni-juli ook niet bepaald een garantie voor goed weer. Tenslotte hebben wij de races enkele keren af moeten gelasten vanwege het slechte weer. Dus wat is wijsheid."

Naast de WK Challenge voor de solo's komen ook de zijspannen en Shorttrack in de baan. De driewielers komen op uitnodiging naar Aduard. Voor de klasse van de Shorttrack hoopt Aduard een race voor het open Nederlands kampioenschap te kunnen toevoegen.

Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Pand 10a

Pasar Ketjil in Pand 10a buurthuiskamer van Zuidhorn

18 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
'MARI MASOEK' ('Kom binnen').
Lees verder →
Next education windroos (12)

De Windroos naar Kinderuniversiteit met Peter Kuipers Munneke

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Finale Next Education
Lees verder →
Hoeve paradij bord

22 juni open Dag Hoeve Paradij

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Beleef en ervaar Paradij!
Lees verder →
Zunobri e2 2019  - foto erik schaberg

Zunobri E1 en E2 sluiten seizoen af met klinkende overwinningen

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Boelenslaan 3-0, Veenwouden 0-5
Lees verder →
Jazz te gast-2019 (2)

Jazz te Gast: “Wij vinden het hier leuk! Jullie ook toch?”

16 juni 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Zowel publiek als artiesten genieten van openluchtconcerten
Lees verder →
Bureau

Meubilair zoekt tweede leven

14 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
De Gasunie heeft kantoormeubilair/spullen over die ze graag wil aanbieden aan stichtingen en verenigingen via de noordelijke Uitdagingen.
Lees verder →