Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

23-02-08 Toch grasbaanraces Aduard

23 februari 2008    Zuidhorn-nieuws
aduard - De Stichting Motorsport Aduard (SMA) kan dit jaar toch haar vijftienjarige jubileum vieren. De club organiseert dit jaar namelijk wel grasbaanraces. Op 18 oktober houdt de SMA een WK Challenge,

aduard -
De Stichting Motorsport Aduard (SMA) kan dit jaar toch haar vijftienjarige jubileum vieren. De club organiseert dit jaar namelijk wel grasbaanraces. Op 18 oktober houdt de SMA een WK Challenge, een kwalificatie voor de races met het wereldkampioenschap een jaar later als inzet. "Dat zijn superspannende races", zegt Rudie Homan, voorzitter van de SMA.

Homan en de zijnen hadden aanvankelijk gemeld dat er in 2008 niet zou worden geraced op het sportveld in Aduard. De SMA was danig in haar wiek geschoten dat de aangevraagde finale van de solo's in augustus van dit jaar niet naar Aduard ging, maar naar Siddeburen. Aduard had de finale gevraagd vanwege het jubileum, maar kreeg dus nul op het rekest. Homan gaf destijds ernstige motivatieproblemen als oorzaak aan.

Maar de tijd heelt alle wonden en enkele maanden geleden deed de internationale motorbond (FIM) een beroep op de SMA om toch een wedstrijd te organiseren. De stichting besloot positief te reageren. "Deze week hebben wij het contract met de FIM ondertekend en dat met een bankgarantie opgestuurd. Na een paar dagen kregen wij al de bevestiging dat wij de wedstrijd mogen organiseren", zegt Homan.

Volgens de preses is de FIM blij dat Aduard de kwalificatierace wil organiseren. "Die race is nog maar twee keer georganiseerd, de eerste keer in Duitsland en vorig jaar in Frankrijk. De beide wedstrijden trokken veel publiek. Dit jaar kon de FIM geen organisatie in Duitsland of Frankrijk vinden. Tijdens een feestavond van de motorclub in het Duitse Werlte werd mij gevraagd of de WK Challenge niet iets voor Aduard zou zijn. Het lijkt ons een mooi evenement."

Aduard organiseerde de grasbaanraces doorgaans in de periode juni-juli en nu dus half oktober. "Een gok wat het weer betreft?", herhaalt Homan de vraag, "ook in oktober kan het goed weer zijn. Bovendien is juni-juli ook niet bepaald een garantie voor goed weer. Tenslotte hebben wij de races enkele keren af moeten gelasten vanwege het slechte weer. Dus wat is wijsheid."

Naast de WK Challenge voor de solo's komen ook de zijspannen en Shorttrack in de baan. De driewielers komen op uitnodiging naar Aduard. Voor de klasse van de Shorttrack hoopt Aduard een race voor het open Nederlands kampioenschap te kunnen toevoegen.

Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Winterfair zuidhorn (2)

Winterfair Zuidhorn: Gluhwein, Oliebollen, vuurkorven, kerstbomen en muziek

05 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe traditie: Gezamenlijk ontsteken van de Kerstboom
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Wijzigingen openingstijden en afval feestdagen & Mantelzorgcafé Westerkwartier

05 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier Gemeentenieuws 5 december 2023
Lees verder →
Zunobri 2023 zaal

Zunobri plukt geen vruchten van nieuw aanvalsplan

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Kampioensplannen voorlopig in de ijskast
Lees verder →
Ruben, hanne en mathijs tafeltennis

Kampioenen bij tafeltennisvereniging Talero!

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
jeugdteam & seniorenteam
Lees verder →
Avishai cohen foto sam harfouche

Jazz te Gast 2024 met toppers Avishai Cohen en Tijn Wybenga

01 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Bekend gemaakt tijdens info avond
Lees verder →
Ftc robotwedstrijd

Pretty Smart Robotics haalt FTC robotwedstrijd naar Westerkwartier

01 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Eerste "thuiswedstrijd" voor Noordelijke teams
Lees verder →