Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

221108 Water staat Balkema-chauffeurs aan lippen

22 november 2008    Zuidhorn-nieuws
noordhorn - De rechtbank buigt zich niet eerder dan dinsdag over de faillissementsaanvraag, maar voor veel werknemers van loon- en grondverzetbedrijf Balkema-Meijer kan het bankroet niet vroeg genoeg komen. De salarisbetaling aan

noordhorn -
De rechtbank buigt zich niet eerder dan dinsdag over de faillissementsaanvraag, maar voor veel werknemers van loon- en grondverzetbedrijf Balkema-Meijer kan het bankroet niet vroeg genoeg komen. De salarisbetaling aan de 25 à 30 werknemers van de transporttak van het Noordhornse bedrijf staat al sinds oktober stil. Bij sommige is de loonachterstand al opgelopen tot bijna 50.000 euro.

Het water staat veel chauffeurs aan de lippen, zeggen werknemers van transportdochter Muba Trans. "Sommige moeten nu rond zien te komen van een paar tientjes per week", zegt een anonieme trucker. "Volwassen kerels moeten geld lenen van ouders en vrienden om de eindjes aan elkaar te knopen voor hun gezin. Heel wrang, ook omdat de lonen voor het grondverzet- en loonbedrijf tot dusver wel zijn doorbetaald".

Directeur/eigenaar Wim Balkema stuurde zijn personeel (in totaal bijna honderd man) begin vorige week naar huis, in afwachting van het definitieve faillissement. Ondanks zijn belofte dat alles netjes zou worden geregeld, houdt hij zich sindsdien onbereikbaar voor de buitenwacht.

Ook bij het personeel laat hij zich volgens werknemers niet zien. "Maar dat is misschien maar goed ook, want veel jongens zijn pislink op hem. Verscheidene werknemers zijn overgestapt van stabiele, vaste banen. Sommige zijn nog maar een paar maanden in dienst".

Balkema vroeg deze week alsnog zelf het faillissement aan. De ondernemer heeft volgens zijn werknemers de afgelopen tijd "hele rare sprongen" gemaakt in zijn pogingen zijn bedrijf overeind te houden. Zo zeggen enkelen er getuige van te zijn geweest hoe twee kopers zich vorige week in Noordhorn meldden voor één en dezelfde machine. "Die had hij kennelijk dubbel verkocht."

De problemen spitsen zich vooral toe op de transporttak. Die zou zodanig in de verliezen zijn geraakt door de malaise in de vervoerssector, dat ook Balkema-Meijer als geheel aan het wankelen is gebracht. Sinds de leasemaatschappij vorige week alle rijdend materieel terughaalde, zijn ook de grondverzet- en loonactiviteiten lam gelegd.
bron DvhN

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Overdracht vlag tocht om de noord hielke westra 190921

Westerkwartier gastgemeente Tocht om de Noord 2022

26 september 2021    Zuidhorn-nieuws
vlag symbolisch overgedragen aan wethouder Hielke Westra
Lees verder →
Kranslegging monument

Platform Keelbos legt krans bij monument Faan

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Om positie LHBTI-ers te verbeteren en de geschiedenis niet uit het oog te verliezen
Lees verder →
Dorpskerk zuidhorn

Sponsor een dakpan voor restauratie dak Dorpskerk Zuidhorn

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Dakrestauratie in fases voor Dorpskerk Zuidhorn
Lees verder →
Mollema-2

Mollema gaat voor trilogie, maar eerst het WK

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Mollema start zondag op WK, maar heeft ander groot doel: 'In alle drie de grote rondes winnen'
Lees verder →
Astrid schulting

Gemeentesecretaris Astrid Schulting finalist overheidsmanager van het jaar 2021

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Eerst nog jurybezoek in oktober
Lees verder →
Food

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →