Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

21-09-08 Vrees voor leegloop centrum Zuidhorn

21 september 2008    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn - Middenstanders in Zuidhorn zijn ontstemd over het besluit van de gemeente om volgend jaar naast Albert Heijn ook tijdelijke huisvesting te bieden aan Aldi in een noodonderkomen bij het raadhuis.

zuidhorn -
Middenstanders in Zuidhorn zijn ontstemd over het besluit van de gemeente om volgend jaar naast Albert Heijn ook tijdelijke huisvesting te bieden aan Aldi in een noodonderkomen bij het raadhuis. Winkeliers in het centrum zijn bang voor verlies van omzet.
Albert Heijn en Aldi zijn allebei publiektrekkers in een winkelcentrum. Als beide supermarkten vanaf volgend jaar tijdelijk aan de rand van het dorp komen te zitten, zullen flink wat consumenten het centrum hierdoor gaan mijden. Dit zal ten koste gaan van de omzet van veel kleinere detailhandelszaken, vrezen de eigenaren. Hoeveel omzet ze dreigen mis te lopen, is nog onduidelijk.

Dat Albert Heijn in een tijdelijke winkel trekt, is tot daaraan toe, menen de winkeliers die liever niet met hun naam in de krant willen. Ze snappen dat AH een ander onderkomen behoeft om ruimte te maken voor slopers, timmerlieden en metselaars die de nieuwbouw moeten realiseren op de plek van het bestaande pand aan de Overtuinen. Maar Aldi kan rustig blijven zitten aan de Dorpsvenne, menen ze, nu de Dorpsvenne pas in 2010 of 2011 op de schop gaat. Deze vertraging is ontstaan door het uitblijven van de handtekening van Super de Boer onder het huurcontract voor de nieuwbouw.

Het argument dat Aldi in haar huidige pand tientallen vierkante meters winkeloppervlak te kort komt en daarom dringend moet verhuizen, trekken de eigenaren van de kleinere detailhandelszaken in twijfel. "Een discountbedrijf als Aldi zit dolgraag aan de rand van een dorp of stad. Daar is de prijs per vierkante meter lager. Bovendien is ter plaatse vaak volop ruimte voor parkeren. En een plekje vlakbij Albert Heijn ,die eveneens veel publiek trekt, is voor Aldi mooi meegenomen", meent een zegsman uit de kring van de Zuidhorner middenstand.

Winkeliers vinden dat de gemeente oneigenlijk bezig is door Aldi tijdelijke huisvesting te bieden buiten het dorpscentrum zonder dat hiertoe dringende redenen zijn. "De gemeente speelt Aldi zo commercieel in de kaart. De discount blijft op die andere locatie gevrijwaard van de overlast als gevolg van de bouwput die ontstaat als de Overtuinen op de schop gaat. Wij betwijfelen of Aldi ooit wel weer terug keert in het dorpscentrum."

Burgemeester Bertus Fennema kijkt niet op van de zorg vanuit de kring van de middenstand. "Wij kennen deze geluiden." Fennema belooft als gemeente alles op alles te zetten om te zorgen voor nieuwe publiekstrekkers in het huidige winkelpand van Aldi. Volgens Fennema is er sprake van flinke animo. "Dit winkelpand komt niet leeg te staan", verzekert hij.
Bron DvhN

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Mountainbike

Bezwaren tegen aanleg MTB parcours ongegrond

27 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Inwonersinitiatief weer een stuk verder op weg
Lees verder →
Laptop  vrouw welkominzuidhorn

Maak on-line of telefonisch een afspraak om te winkelen

27 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Winkelen op afspraak in Zuidhorn
Lees verder →
Mollematocht-2017 (1)

Bauke Mollema ambassadeur voor schonere wereld

27 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
'In het wielrennen zijn we op de goede weg'
Lees verder →
Vrouw fitness

Deze drie oefeningen kun je als vrouw thuis uitvoeren

26 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Row and squat, Russian twist en Side lunge naar crusty lunge
Lees verder →
Rolstoel tennisver mepsche

PvdA Westerkwartier bezoekt tennisvereniging De Mepsche

26 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
De Mepsche speelt belangrijke rol in het rolstoeltennis vanuit Oldekerk
Lees verder →
Moeder kind schrijven pixabay

Provinciale aftrap 11e editie van De Schoolschrijver op De Borgh in Zuidhorn

25 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Interactieve lessen en workshops leren kinderen alles over het schrijven van verhalen
Lees verder →