Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

21-02-08 Wold & Waard onderhoudt schoolgebouwen

21 februari 2008    Zuidhorn-nieuws
Penta Primair, de vereniging voor christelijk primair onderwijs, heeft het regelen van het onderhoud aan haar 25 scholen in de regio Westerkwartier (Gr) en in de gemeente Noordenveld (Dr) uitbesteed aan woningcorporatie

Penta Primair, de vereniging voor christelijk primair onderwijs, heeft het regelen van het onderhoud aan haar 25 scholen in de regio Westerkwartier (Gr) en in de gemeente Noordenveld (Dr) uitbesteed aan woningcorporatie Wold & Waard. Een dergelijke constructie is zeldZaam in Nederland.

Het dagelijks onderhoud van de schoolgebouwen vraagt tijd en organisatie terwijl een school liever tijd besteedt aan goed onderwijs, geeft Penta Primair als reden. Tijdens de ontwikkeling van een nieuwe school aan De Singel in Grijpskerk zijn de eerste contacten tussen Wold & Waard en Penta Primair gelegd. Gaandeweg die gesprekken kwam ook het onderhoud ter sprake. Uiteindelijk leidde dat ertoe dat de woningcorporatie de zorg voor het dagelijks onderhoud van alle scholen van Penta Primair overnemen.

Op 14 februari is deze samenwerkingsovereenkomst bekrachtigd door de directeur van Penta Primair, Johan Heddema, en de directeur van Wold & Waard, Janneke Klijn. Voorlopig is deze samenwerking voor drie jaar. Hiermee geeft de woningcorporatie invulling aan de wens in de regio een bijdrage te leveren aan maatschappelijk vastgoed. ‘Goed onderhouden scholen in een dorp of wijk zijn voor de sociale samenhang en de leefbaarheid belangrijk. Omdat het onze taak is bij te dragen aan een goede leefbaarheid in het Westerkwartier, is deze samenwerking met Penta Primair eveneens een goede invulling van die taak’, aldus Wold & Waard.

bron: Schildersblad

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Pand 10a

Pasar Ketjil in Pand 10a buurthuiskamer van Zuidhorn

18 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
'MARI MASOEK' ('Kom binnen').
Lees verder →
Next education windroos (12)

De Windroos naar Kinderuniversiteit met Peter Kuipers Munneke

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Finale Next Education
Lees verder →
Hoeve paradij bord

22 juni open Dag Hoeve Paradij

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Beleef en ervaar Paradij!
Lees verder →
Zunobri e2 2019  - foto erik schaberg

Zunobri E1 en E2 sluiten seizoen af met klinkende overwinningen

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Boelenslaan 3-0, Veenwouden 0-5
Lees verder →
Jazz te gast-2019 (2)

Jazz te Gast: “Wij vinden het hier leuk! Jullie ook toch?”

16 juni 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Zowel publiek als artiesten genieten van openluchtconcerten
Lees verder →
Bureau

Meubilair zoekt tweede leven

14 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
De Gasunie heeft kantoormeubilair/spullen over die ze graag wil aanbieden aan stichtingen en verenigingen via de noordelijke Uitdagingen.
Lees verder →