Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

20-06-08 voetballer opnieuw voor rechter wegens o

20 juni 2008    Zuidhorn-nieuws
Opnieuw voetballer voor rechter wegens overtredinggroningen - Een 21-jarige voetballer van BSVV uit Bovensmilde hangt een boete van 300 euro boven het hoofd voor mishandeling van zijn tegenstander. De verdediger van BSVV

Opnieuw voetballer voor rechter wegens overtreding

groningen -
Een 21-jarige voetballer van BSVV uit Bovensmilde hangt een boete van 300 euro boven het hoofd voor mishandeling van zijn tegenstander. De verdediger van BSVV 2 zette op 22 september vorig jaar een sliding te laat in, waardoor hij de spits van tegenstander OKVC (Oldehove/Kommerzijl) van achteren onderuit haalde. Die kwam ongelukkig ten val en brak zijn elleboog. Het slachtoffer daagde de tegenstander wegens mishandeling voor de rechter.

De speler kreeg meteen na de overtreding de rode kaart. Hij erkent schuld en stelt dat hij 'domweg' te laat was met zijn sliding naar de bal. Volgens de scheidsrechter had de aanval op de benen 'niets met voetbal te maken'. De rechtsachter van BSVV mocht van de KNVB een maand niet spelen. De getroffen linkerspits viel in de kleedkamer flauw van de pijn en ging met een ambulance naar het ziekenhuis.

Volgens het openbaar ministerie (OM) in Groningen er sprake van 'gevaarlijk gedrag' en een 'grove schending van de spelregels', waardoor een boete op zijn plaats is. De rechter doet op 3 juli uitspraak.
Het is de tweede keer in korte tijd dat het OM een voetballer vervolgt voor een zware overtreding. Een speler van GIimmen kreeg begin dit jaar een boete van 750 euro, nadat hij met een onbesuisde actie het been van zijn tegenstander van Veendam 1894 op vier plaatsen brak.

Justitie voert actief beleid in het vervolgen van hardhandige sporters. Uitspraken van rechters geven aan dat sporters tot op zekere hoogte gevaarlijke gedragingen kunnen verwachten in het spel, maar er zijn wel grenzen. Overtredingen die niet in het 'normale' spelbeeld passen, kunnen leiden tot een veroordeling voor mishandeling. Er moet altijd sprake zijn van opzet, maar dat is een ruim begrip. Als een speler de tegenstander helemaal niet wil raken, maar deze door een onbesuisde actie toch blesseert, is er sprake van opzet

Bij de beoordeling kijkt de rechter ook naar de aard van de wedstrijd, de conditie van het veld en het niveau en de ervaring van de sporter. Een ervaren sporter die in een agressieve sfeer een zware overtreding maakt op een nat veld, loopt de meeste kans op een zware straf.
bron DvhN

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Fiets helm senior

‘Doortrappen voor kinder(fiets)en’

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Groningse 60-plussers in actie voor de volgende generatie
Lees verder →
Eikenprocessierups

Eikenprocessierupsen weer op pad

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
"1, 2 in de maat, anders wordt de juffrouw kwaad"
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over eikenprocessierups, Stremming N355 & Grofvuilroute

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 6 juni 2023
Lees verder →
Ewaste-anker

Scholen strijden tegen elektronisch afval

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Laat je e-waste thuis ophalen!
Lees verder →
Jaarmarkt noordhorn (9)

Toen de wieken nog draaiden

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Jaarmarkt Noordhorn
Lees verder →
Zunobri

Zunobri komt net tekort voor winst

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met nog drie speelronden te gaan, is Zunobri nog altijd hard opzoek naar een overwinning.
Lees verder →