Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

20-03-08 Paardenevenement in Grijpskerk

20 maart 2008    Zuidhorn-nieuws
Grijpskerk terug in de tijd met expositie van Melissen en paardenshow Zaterdag 12 april aanstaande van 13.00 - 15.30 uur vindt een paardenshow met ringsteken plaats aan de Molenstraat te Grijpskerk. De Culturele

Grijpskerk terug in de tijd met expositie van Melissen en paardenshow

Zaterdag 12 april aanstaande van 13.00 - 15.30 uur vindt een paardenshow met ringsteken plaats aan de Molenstraat te Grijpskerk. De Culturele Raad Grijpskerk e.o. organiseert deze paardenshow in samenwerking met de Vereniging Het Groninger Paard en Jan Hoeksema uit Doezum, de specialist op het gebied van ringsteken.

Expositie
De paardenshow vormt de start van een expositie van het werk van fokveeschilder en - fotograaf Tabertus Melissen. De expositie zal op 12 april om 16.00 uur geopend worden door Jaap Nienhuis. Op zondagmiddag 20 april zal Jacob Melissen, die als fotograaf in de voetsporen van zijn vader is getreden, in de expositieruimte aanwezig zijn om toelichting te geven. Tabertus Melissen was fokveeschilder en -fotograaf en genoot in paardenkringen landelijke bekendheid. Zijn werk werd zeer gewaardeerd. De Culturele Raad Grijpskerk heeft het werk van Melissen bij elkaar gebracht en een overzichtsexpositie gemaakt, bestaande uit foto’s, tekeningen en schilderijen van paarden.

Op zaterdag 12 april is de expositie te bezichtigen vanaf 16.00 uur, op zondag 13 april en in het weekend van 19, 20 april van 13.00 - 17.00 uur in de Nederlandse Hervormde kerk te Grijpskerk

In de eerste helft van de vorige eeuw was Grijpskerk een belangrijk centrum voor het Groninger paard en vonden hier tal van paardenkeuringen plaats. Melissen vestigde zich in 1944 in Grijpskerk en reisde jaarlijks vele evenementen af, waarbij hij met zijn fotocamera de dieren portretteerde. Hij overleed in 1983. Met de paardenshow en de expositie wil de Culturele Raad een tijdsbeeld geven van deze periode en de belangrijke rol die Melissen speelde, benadrukken.

Publicatie
Frans Talstra uit Kommerzijl heeft op verzoek van de Culturele Raad een boekje geschreven. Dit boekje biedt een cultuurhistorische schets van genoemde periode van het dorp Grijpskerk. De zoon van Tabertus, Jacob Melissen, geeft in de inleiding van het boekje een indruk van het leven uit de tijd waarin zijn vader het vak van schilder en fotograaf uitoefende. Het boekje is verkrijgbaar tijdens de show en het ringsteken in een kraampje aan het Kerkplein en tijdens de openingstijden van de expositie.

Deelnemers worden voor het parkeren doorverwezen naar het terrein van wegenbouwbedrijf Oosterhof-Holman aan de Kievitsweg. Bezoekers worden doorverwezen naar de Van Damstraat en de Lageweg om er éénzijdig te parkeren.

Uit het oogpunt van verkeersveiligheid hebben burgemeester en wethouders op 11 maart 2008 besloten om de volgende (delen van) wegen af te sluiten:
Kerkplein;
Molenstraat;
Snip ter hoogte van de Fazant;
Fazant;
Singelhorn;
De Singel tussen de Fazant en de Van Asschendorplaan;
Van Asschendorplaan tussen De Singel en de Murlickstraat;
Murlinckstraat;
Clantlaan ter hoogte van de Murlinckstraat;
Singelweg.

Tevens hebben burgemeester en wethouders besloten om voor de Van Damstraat en het deel van de Lageweg tussen de N355 en de Van Damstraat een éénzijdig stopverbod in te stellen.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Overdracht vlag tocht om de noord hielke westra 190921

Westerkwartier gastgemeente Tocht om de Noord 2022

26 september 2021    Zuidhorn-nieuws
vlag symbolisch overgedragen aan wethouder Hielke Westra
Lees verder →
Kranslegging monument

Platform Keelbos legt krans bij monument Faan

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Om positie LHBTI-ers te verbeteren en de geschiedenis niet uit het oog te verliezen
Lees verder →
Dorpskerk zuidhorn

Sponsor een dakpan voor restauratie dak Dorpskerk Zuidhorn

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Dakrestauratie in fases voor Dorpskerk Zuidhorn
Lees verder →
Mollema-2

Mollema gaat voor trilogie, maar eerst het WK

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Mollema start zondag op WK, maar heeft ander groot doel: 'In alle drie de grote rondes winnen'
Lees verder →
Astrid schulting

Gemeentesecretaris Astrid Schulting finalist overheidsmanager van het jaar 2021

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Eerst nog jurybezoek in oktober
Lees verder →
Food

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →