1ste competitie wedstrijd thuis vv Zuidhorn vr1 goed voor 3 punten

26 september 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Zuidhorn vr1 vs Broekster Walden vr1 3-1
Vvzuidhorn vr 1 2022

De vorige wedstrijden in de beker hadden helaas niet het resultaat waar we op hoopte, maar hebben hieruit wel veel kunnen mee nemen naar deze wedstrijd dus waren we gebrand om deze te winnen!

Om 14:30 begon de wedstrijd, we zette gelijk veel druk naar voren. Hier kwamen al snel 2 kansen uit, maar gingen er helaas niet in. In het begin was het even aftasten hoe Broekster Walden in de wedstrijd zat, maar al snel bleek dat wij dominanter waren. We bleven druk zetten en waren op sommige plekken net wat scherper. Maar Broekster Walden was zeker niet ongevaarlijk. Af en toe wisten ze uit te breken en richting het doel te spelen. Maar werd dit opgevangen door de verdediging. Broekster Walden wisselde voorin af en toe, maar hier lieten we ons niet door afleiden. Door duidelijk coaching met elkaar wisten we hier goed op in te spelen. We bleven de ruimtes benutten en speelde goed rond. Hierdoor kwamen we ook meerdere keren bij het doel van Broekster Walden maar tot op heden ging de bal er niet in. Op deze manier bleef de eerste helft door gaan en slaagde we er niet in om te scoren. Maar we merkte aan alles dat het er in zat, dus bleven strijden.

In de rust besproken wat we nog konden verbeteren aan ons spel. Daarnaast kon iedereen nog door en begonnen de basis 11 ook aan de tweede helft.

Zuidhorn mocht de aftrap nemen, maar leidde al snel bal verlies. Door de snelle omschakeling van Broekster Walden, waren we nog niet zo scherp als in de 1ste helft. Hierdoor kon Broekster Walden via het middenveld opbouwen en wisten ze uiteindelijk langs de verdediging te spelen. Hieruit wist de spits van Broekster walden de bal langs de keeper te spelen.. 0-1. Weer kwamen we achter, terwijl we een goed spel lieten zien. We motiveerde elkaar gelijk, want dit lieten we ons niet gebeuren. De 3 punten moesten en zouden in Zuidhorn blijven. Na de 0-1 begonnen we wat haastig te voetballen we wouden namelijk snel de 1-1 maken. Naar een paar minuten vonden we weer onze rust en werden weer dominanter. We dwongen ze steeds meer om op hun helft te spelen, wat in de 30ste minuut een vrije bal voor ons op leverde. Onze captain nam deze op zich en plaatste deze keurig. De bal ging precies onder de lat door waar de keeper net niet bij kon. 1-1, we waren terug in de wedstrijd maar we wilde meer! Broekster walden nam de aftrap, maar wij wisten al snel met veel druk naar voren de bal te veroveren. We bleven ons eigen spel spelen en dwongen steeds meer kansen af. Broekster Walden probeerde af en toe uit te breken maar dit werd goed opgevangen door de verdediging. Na een aanval van Broekster Walden werd er opgebouwd vanuit de keeper waarna de bal naar het middenveld werd gespeeld. Via een steekpas op onze spits, liep ze alleen op de keeper af en wist de bal in de goeie hoek te plaatsen. 2-1, dit is wat we wouden en afdwongen. Bij Broekster Walden was ook duidelijk de irritatie te merken, maar we lieten ons hierdoor niet afleiden. Door druk te blijven zetten, dwongen we een corner af. De corner werd goed genomen, zo goed dat deze binnen gekopt kon worden. 3-1!! Met nog een aantal minuten op het bord hadden we een goede voorsprong. We moesten nu de wedstrijd uitspelen. Al snel kregen we weer een corner mee, deze werd genomen maar kwam helaas op de paal. Broekster Walden mocht de bal uit nemen en besloot op te bouwen vanuit de keeper. De bal werd richting de spits gespeeld maar de spits wist niet langs de verdediging te komen. Gelijk hierna klonk het fluit signaal, wij wisten genoeg! De 3 punten gingen terecht naar Zuidhorn.

Een wedstrijd waarin we ons spel konden spelen en lieten zien dat we als team kunnen voetballen. We hebben onze strijdlust laten zien en gaven niet op na de 0-1 achterstand. Goeie team presentatie en een mooie start van de competitie!!
Volgende week spelen de uit tegen Buitenpost vrouwen 1 om 12:30