Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

191208 Bezoek CdK Max van den Berg aan gemeente Zu

19 december 2008    Zuidhorn-nieuws
Bezoek CdK Max van den Berg aan gemeente ZuidhornWoensdag 17 december 2008 heeft CdK Max van den Berg een werkbezoek gebracht aan de gemeente Zuidhorn. Tijdens het gesprek met het college is

Bezoek CdK Max van den Berg aan gemeente Zuidhorn

Woensdag 17 december 2008 heeft CdK Max van den Berg een werkbezoek gebracht aan de gemeente Zuidhorn. Tijdens het gesprek met het college is een toelichting gegeven op een aantal zaken.

Er is gesproken over de bestuurskracht van de gemeente Zuidhorn. Zuidhorn is een sterke, kleinere gemeente, die de zaken goed op orde heeft, volgens het bestuurskrachtonderzoek door BMC. De gemeente zet daarnaast wel in op het intensiveren van de samenwerking met de andere gemeenten in het Westerkwartier..

Ook het klimaatbeleid is toegelicht. De gemeente heeft begin 2008 het klimaatbeleidsplan vastgesteld. De korte termijn visie (2012) van dit plan is een klimaatneutrale gemeentelijke organisatie. De visie op lange termijn (2020) is een klimaatneutrale gemeente. In het actieplan zijn 21 projecten opgenomen binnen zeven thema’s. In 2009 start het project Duurzaam Boeren met als doel energiebesparing bij agrarische bedrijven.

Op het gebied van wonen is de gemeente bezig met het vertalen van de regionale woonvisie in een gemeentelijke woonvisie. De gemeente mag in het kader van de Regiovisie Groningen-Assen jaarlijks 120 woningen bouwen. In Zuidhorn wordt op dit moment gewerkt aan het Komplan Zuidhorn, de woonwijk Oostergast en het woonzorgcentrum en de brede school in deze wijk en het doorontwikkelen van het transferium.
Op recreatief en toeristisch gebied zijn er veel ontwikkelingen in het Westerkwartier. In 2007 is het Westerkwartier Leader-gebied geworden. Onlangs is het plattelandshuis Westerkwartier geopend in Grootegast en is een toeristisch aanjager aangesteld.

Op het terrein van jeugdbeleid zet de gemeente vooral in op preventie. De gemeente wil vroeg investeren in de jeugd om zo problemen vroegtijdig te herkennen. Daarnaast zet de gemeente ook in op sport en bewegen en jeugd- en jongerenwerk. Op dit moment werkt de gemeente aan de Jeugdnota.

Na het gesprek met het college heeft het gezelschap een bezoek gebracht aan het zorgcentrum De Wierde te Grijpskerk. Het zorgcentrum heeft plannen om binnen De Wierde een restaurant te starten volgens het concept ‘Eetkamer van Oranje’. De bedoeling hiervan is, dat er binnen het zorgcentrum weer zelf wordt gekookt en dat cliënten, familie en bezoekers hier kunnen eten. Het streven is hiermee in het voorjaar van 2009 van start te gaan.

Daarna is een bezoek gebracht aan het distributiecentrum van V&D in Aduard. Aduard is één van de drie distributiecentra van V&D. Het distributiecentrum in Aduard heeft 140 logistieke medewerkers en 20 chauffeurs. 70% van de medewerkers komt uit Aduard en de omliggende dorpen. Het management van het distributiecentrum houdt de ontwikkelingen van de aan te leggen rondweg en het bruggenplan in Aduard nauwlettend in de gaten.

Het bezoek werd afgesloten met een lunch in hotel-restaurant Aduard met de raadsleden van de gemeente Zuidhorn. De eigenaren van het hotel hebben een korte toelichting gegeven op hun uitbreidingsplannen.

De algehele conclusie is dat de gemeente Zuidhorn genoeg ambitie heeft en er goed voor staat.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Vrouw ondernemer laptop

Al honderden ZZPérs melden zich bij gemeente voor noodhulp

28 maart 2020    Zuidhorn-nieuws
Tijdelijke noodregeling voor zelfstandige ondernemers komende week van start
Lees verder →
Patrick folgerts

Patrick Folgerts nieuwe trainer vv Zuidhorn 2

27 maart 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Komt van FC Lewenborg 2, uitkomend in de reserve Hoofdklasse
Lees verder →
Fietsen-2018

Groningen Bereikbaar genomineerd voor Spitsbreker-award

27 maart 2020    Zuidhorn-nieuws
Door acties als Gratis fietscheck voor forenzen Zuidhorn-Stad, gratis of met korting het OV of een Gratis e-bike voor een week
Lees verder →
Voetbalclubzuidhorn

vv Zuidhorn op zoek naar trainer JO15-1

27 maart 2020    Zuidhorn-nieuws
Het team speelt momenteel in de hoofdklasse promotiepoule.
Lees verder →
Sleutel huis

Huiseigenaren denken dat Corona grote invloed krijgt op woningmarkt

27 maart 2020    Zuidhorn-nieuws
Groot belang steunmaatregelen die persoonlijke financiële problemen moeten voorkomen
Lees verder →
Hoogspanningsmast (1)

Bouw nieuwe ‘stroomsnelweg’ tussen Eemshaven en Vierverlaten op punt van beginnen

26 maart 2020    Zuidhorn-nieuws
380 kV-verbinding vervangt huidige 220 kV-verbinding
Lees verder →