Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

191108 Onzekerheid bij Balkema-Meijer blijft

19 november 2008    Zuidhorn-nieuws
Onzekerheid bij Balkema-Meijer blijft na intrekking faillissementsaanvraagnoordhorn - De onzekerheid voor de honderd werknemers van transporteur/aannemer Balkema-Meijer in Noordhorn duurt voort, nu het noodlijdende bedrijf dinsdag op het nippertje is ontsnapt aan

Onzekerheid bij Balkema-Meijer blijft na intrekking faillissementsaanvraag

noordhorn -
De onzekerheid voor de honderd werknemers van transporteur/aannemer Balkema-Meijer in Noordhorn duurt voort, nu het noodlijdende bedrijf dinsdag op het nippertje is ontsnapt aan een faillissement. Zo lang het bankroet niet formeel wordt uitgesproken, kan het UWV de loonbetaling niet overnemen. De vakbonden beraden zich nu of zij zelf het faillissement zullen aanvragen namens het personeel.

Het doek leek definitief te vallen voor het transport-, grondverzet- en loonbedrijf. De rechtbank zou zich buigen over een faillissementsaanvraag van leverancier VelopA uit Leiderdorp. Die trok echter te elfder ure zijn aangifte in nadat een vordering van 20.000 euro voor straatmeubilair voor een project in Leeuwarden, op het laatste moment van Balkema werd overgenomen door de opdrachtgever van deze klus.

UWV Noord staat inmiddels in de startblokken om de loonbetaling over te nemen zodra Balkema-Meijer daadwerkelijk omvalt. De uitkeringsinstantie heeft al een bijeenkomst gehouden waar het personeel alle benodigde formulieren kon invullen om daar aanspraak op te kunnen maken vanaf het moment dat de rechtbank het bankroet uitspreekt.

Daarvan lijkt echter voorlopig nog geen sprake. Eigenaar Balkema, zelf onbereikbaar voor commentaar, is volgens ingewijden achter de schermen nog drukdoende zijn bedrijf overeind te houden. De problemen voor zijn bedrijf zouden zich vooral toespitsen op de transporttak. Dat zou door de malaise in het wegvervoer diep in de rode cijfers zijn gezakt.

Balkema heeft geprobeerd dit bedrijfsonderdeel te verkopen zodat het de rendabele grondverzet- en aannemerspoot niet mee zou trekken naar de afgrond. Een overname ketste echter op het laatste moment af waarna de ondernemer besloot zijn bedrijf voorlopig stil te leggen. Hij moest ook wel, want toen de leasemaatschappij alle vrachtauto's terughaalde, legde dat feitelijk ook de andere bedrijfsonderdelen lam.

Tot dusver is er nog geen noemenswaardige loonachterstand, maar wel zouden werknemers van de transporttak nog geld tegoed hebben voor overuren, zegt vakbondsbestuurder Tessa Hof van CNV Bedrijvenbond. Zij beraadt zich nu met haar collega's van FNV en Het Zwarte Corps - in leden de grootste bond bij Balkema - of dit reden is om namens dit personeel een faillissementsaanvraag in te dienen. Mogelijk roepen de bonden hun leden nog deze week bijeen om daarover een besluit te nemen.
bron DvhN

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Overdracht vlag tocht om de noord hielke westra 190921

Westerkwartier gastgemeente Tocht om de Noord 2022

26 september 2021    Zuidhorn-nieuws
vlag symbolisch overgedragen aan wethouder Hielke Westra
Lees verder →
Kranslegging monument

Platform Keelbos legt krans bij monument Faan

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Om positie LHBTI-ers te verbeteren en de geschiedenis niet uit het oog te verliezen
Lees verder →
Dorpskerk zuidhorn

Sponsor een dakpan voor restauratie dak Dorpskerk Zuidhorn

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Dakrestauratie in fases voor Dorpskerk Zuidhorn
Lees verder →
Mollema-2

Mollema gaat voor trilogie, maar eerst het WK

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Mollema start zondag op WK, maar heeft ander groot doel: 'In alle drie de grote rondes winnen'
Lees verder →
Astrid schulting

Gemeentesecretaris Astrid Schulting finalist overheidsmanager van het jaar 2021

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Eerst nog jurybezoek in oktober
Lees verder →
Food

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →