Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

19-03-08 Grootegast schiet restaurant te hulp

19 maart 2008    Zuidhorn-nieuws
grootegast - De gemeente Grootegast staat voor 200.000 euro garant voor herbouw van het vorig jaar afgebrande mediterraans restaurant Samiramis aan de Hoofdstraat in Grootegast. Daartoe hebben B en W dinsdag besloten.

grootegast -
De gemeente Grootegast staat voor 200.000 euro garant voor herbouw van het vorig jaar afgebrande mediterraans restaurant Samiramis aan de Hoofdstraat in Grootegast. Daartoe hebben B en W dinsdag besloten. "Tot de tien jaar lopende garantstelling is overgegaan vanwege het concept van de ondernemer en om de regionale uitstraling van dit concept", zegt burgemeester Kor Dijkstra. "We hebben het over een restaurant dat vóór de brand verschrikkelijk goed draaide en voor ons werkte als een visitekaartje. Zo'n restaurant moet je voor het centrum en voor Grootegast zien te behouden."

Dijkstra beaamt dat het niet gewoon is dat een gemeente garant staat voor een ondernemer. "Dit is zeer uitzonderlijk. Maar het college vertrouwt erop dat het restaurant weer zo goed gaat lopen als voorheen. En dan is er niks aan de knikker." Ondernemer Samir Salem kocht de ondergrond van zijn door brand verwoeste restaurant omdat toenmalig eigenaar De Vries uit Oldekerk niet wilde herbouwen. Dijkstra: "Salem bouwt voor in totaal 867.000 euro op de oude plek een nieuw mediterraans restaurant terug met erboven twee appartementen. Een van beide appartementen gaat hij verkopen."

Volgens Dijkstra financiert een bank een dergelijk omvangrijk bouwproject nooit voor de volle honderd procent. "Toen de vraag kwam om als gemeente garant te staan, hebben we gekeken naar Europese en Nederlandse regelgeving. Daaruit blijkt dat dit is toegestaan."De burgemeester kan zich slechts een keer eerder herinneren dat zijn gemeente garant stond voor een ondernemer. "Dat was begin jaren negentig voor een recreatieproject in Opende." Maar wat als het nieuwe restaurant niet loopt en Grootegast voor twee ton het schip ingaat? Dijkstra: "Een gemeente kán niet failliet gaan. Maar het gaat hier om gemeenschapsgeld. Daar heb je zorgvuldig mee om te gaan. En dat doen we."
Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Frank meester 2023

Frank Meester “Groen blijft mijn passie”

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Van adviesgesprek tot een perfecte uitvoering, dat is waar Frank’s Groenadvies voor staat !
Lees verder →
 

“Natuurbegraafplaats in het natuurgebied Knooppolder”

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Gemeente werkt in principe mee aan natuurbegraafplaats bij Aduard
Lees verder →
Erkan en ruben tafeltennis

Verdienstelijk debuut Talero jeugd op het N.K. tafeltennis in Zwolle!

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
zeer verdienstelijk op sterk bezette toernooi
Lees verder →
25 jaar de zijlen (1)

25 jaar De Zijlen zorgt voor rode neuzen en blije gezichten

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Hapjes, drankjes en polonaise met Bert Solo
Lees verder →
Boom hoofdstraat

Karakteristieke boom Hoofdstraat Zuidhorn ziek

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Na controle buitendienst gemeente
Lees verder →
Coos op de ventoux

Coos Datema: Ik fiets de berg op, jullie sponsoren onderzoek naar MS

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Coos uit Zuidhorn gaat klimmen tegen MS
Lees verder →