Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

19-02-08 Malloot fietsclub Zuidhorn beklimt berg

19 februari 2008    Zuidhorn-nieuws
Jan Bos, fanatiek fietser bij Fietsclub Voor de Wind uit Zuidhorn gaat de laatste jaren met collega's van de VROM Inspectie in mei/juni op korte fietsvakanties in het buitenland. Zo ook in

Jan Bos, fanatiek fietser bij Fietsclub Voor de Wind uit Zuidhorn gaat de laatste jaren met collega's van de VROM Inspectie in mei/juni op korte fietsvakanties in het buitenland. Zo ook in de komende maand mei. Deze vakantie moet echter wel heel bijzonder worden, omdat zij het hebben gekoppeld aan het goede doel: fietsen voor Right To Play

Le tour de VINtoux

VI-Noord beklimt Mont Ventoux

Negen fanatieke fietsers van de VI-Noord (VIN) gaan een ultieme fietsuitdaging aan: in mei beklimmen zij de Mont Ventoux, één van de zwaarste cols ter wereld, niet één keer maar drie keer en niet alleen voor de lol.

Malloten
Op zaterdag 24 mei vertrekken ze naar het zuiden van Frankrijk waar zij hun intrek nemen in het basiskamp in Mazan, aan de voet van de Mont Ventoux. Vandaar gaan de negen mannen op 26 mei proberen elk driemaal op één dag de Mont Ventoux te bedwingen om zo te worden bijgeschreven in Club des Cinglés du Mont-Ventoux (in het Nederlands het beste te vertalen in 'Het Gilde der Malloten van de Mont Ventoux').

Right To play
De groep gaat deze uitdaging aan om geld in te zamelen voor Right To Play. Right To Play is een humanitaire organisatie die ernaar streeft alle kinderen ter wereld te laten sporten en spelen. De organisatie steunt sport en spel voor de meest achtergestelde kinderen op de wereld. Lees meer over de organisatie en haar activiteiten op www.righttoplay.nl.Sponsors gezocht
Wil jij de mannen van VI-Noord steunen, dan kan dat door ze te helpen geld in te zamelen voor Right To Play. Hoe je dat kunt doen lees je op het weblog van de groep: www.letourdevintoux.web-log.nl.

Weblog
Op dit weblog lees je behalve over de sponsoring ook alles over de voorbereidingen op weg naar Frankrijk. Via deze site kun je straks ook de verrichtingen in Frankrijk volgen!

Bij de foto:
De fanatieke fietsers van de VI-Noord die de Mont Ventoux gaan bestormen:
Van achter naar voren en van links naar rechts: Guido van der Meij, Dick Berkhof, Arend Koenes, Joop Aardema, Anno Loonstra, Rom Afman en Jan Bos (op de foto ontbreken Arjen Schultinga en Robert Tebbens)

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Pand 10a

Pasar Ketjil in Pand 10a buurthuiskamer van Zuidhorn

18 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
'MARI MASOEK' ('Kom binnen').
Lees verder →
Next education windroos (12)

De Windroos naar Kinderuniversiteit met Peter Kuipers Munneke

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Finale Next Education
Lees verder →
Hoeve paradij bord

22 juni open Dag Hoeve Paradij

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Beleef en ervaar Paradij!
Lees verder →
Zunobri e2 2019  - foto erik schaberg

Zunobri E1 en E2 sluiten seizoen af met klinkende overwinningen

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Boelenslaan 3-0, Veenwouden 0-5
Lees verder →
Jazz te gast-2019 (2)

Jazz te Gast: “Wij vinden het hier leuk! Jullie ook toch?”

16 juni 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Zowel publiek als artiesten genieten van openluchtconcerten
Lees verder →
Bureau

Meubilair zoekt tweede leven

14 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
De Gasunie heeft kantoormeubilair/spullen over die ze graag wil aanbieden aan stichtingen en verenigingen via de noordelijke Uitdagingen.
Lees verder →