Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

19-01-08Peiling in Grijpskerk voor nieuw ‘dorpshui

19 januari 2008    Zuidhorn-nieuws
grijpskerk - Dorpsbelangen Grijpskerk vraagt in een brief aan een vijftigtal verenigingen en instellingen in het dorp steun voor haar plan om de nieuwe recreatiezaal in verzorgingstehuis De Wierde een capaciteit te

grijpskerk -
Dorpsbelangen Grijpskerk vraagt in een brief aan een vijftigtal verenigingen en instellingen in het dorp steun voor haar plan om de nieuwe recreatiezaal in verzorgingstehuis De Wierde een capaciteit te geven voor 150 tot 200 mensen.

Daarmee moet deze zaal de functie overnemen van gebouw De Burcht die sinds januari dicht is en binnenkort wordt gesloopt. De Wierde wil de recreatiezaal toch al onder handen nemen. Dorpsbelangen ziet dit als een uitgelezen kans om Grijpskerk te helpen aan een accommodatie voor grootschalige evenementen ten behoeve van het hele dorp. Dit door het verplaatsen van twee wanden. Om dit mogelijk te maken is volgens voorzitter Paul Rademaker van Dorpsbelangen een eenmalige gemeentelijke subsidie nodig van 75.000 tot 100.000 euro.
Een aanvraag hiertoe wezen B en W van Zuidhorn onlangs af. Wethouder Sietze de Vries wijst erop dat er de afgelopen jaren flink is geïnvesteerd om sociaal-cultureel centrum Kerkplein Zes een dorpshuisfunctie te geven. Hij ziet praktische bezwaren tegen het plan van Dorpsbelangen: "De Wierde leent zich niet voor een discoavond om zomaar eens wat te noemen. Grotere evenementen in De Wierde brengen voorts parkeerperikelen met zich mee. Het bestaande parkeerterrein is hierop niet berekend." De wethouder signaleert dat er bovendien andere initiatieven zijn in het dorp, waarover hij in dit stadium niets kwijt wil.
Maar Dorpsbelangen gelooft zo sterk in haar eigen plan dat het bestuur het er niet bij laat zitten. Rademaker en de zijnen verstuurden onlangs brieven naar eventuele gebruikers van de toekomstige grote zaal in De Wierde om de belangstelling voor huur te peilen. "We gaan de reacties bundelen om ze vervolgens naar de gemeente te sturen met het verzoek de kwestie in heroverweging te nemen", zegt Rademaker.
bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

437075261 926703466131875 2616157768649182089 n

Zwemabonnementen en zwemles voor iedereen

13 april 2024    Zuidhorn-nieuws
De zwembaden gaan weer open. Als er niet genoeg geld is voor een abonnement of zwemles zijn hier potjes voor!
Lees verder →
Oranjemarkt

Oranjemarkt Koningsdag Zuidhorn: programma

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Grootste Oranjemarkt in de regio 09.00-17.00 uur
Lees verder →
Fietshelm kinderen

Fietshelm met korting voor 1600 inwoners provincie Groningen

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Kortingsvoucher voor aanschaf goedgekeurde helm bij lokale fietsenzaak
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over taxateurs WOZ-waarde op pad, Tegelwippen & Thema-avond Sportakkoord

09 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 april 2024
Lees verder →
Zunobri veld 2024

Zunobri verliest met opgeheven hoofd

08 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →