Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

18-01-08Muziekonderwijs Westerkwartier straks…

18 januari 2008    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn/grootegast - Het gescheiden optrekken van twee muziekorganisaties in de gemeenten Marum, Leek en Zuidhorn én de gemeente Grootegast is een tijdelijke zaak. Binnen nu en een paar jaar gaan de beide

zuidhorn/grootegast -
Het gescheiden optrekken van twee muziekorganisaties in de gemeenten Marum, Leek en Zuidhorn én de gemeente Grootegast is een tijdelijke zaak. Binnen nu en een paar jaar gaan de beide pasopgerichte corporaties van muziekdocenten samen.

Dat is de verwachting van pianodocent Klaas Stalmann, die werkt als coördinator van de pasopgerichte Kunstbedrijven Westerkwartier. Deze organisatie verzorgt sinds 1 januari het muziekonderwijs in de gemeenten Marum, Leek en Zuidhorn. Volgens Stalmann is de samenwerking met de eveneens nieuwe Stichting Muziekonderwijs Grootegast uitstekend. "Laatst had ik zelf nog een leerling die in Opende bleek te wonen. Die maakte inmiddels de overstap naar de stichting in Grootegast. Daar maken we geen probleem van."

Voorzitter Lea van der Tuin van de Grootegaster stichting bevestigt dat de onderlinge verstandhouding goed is. "We staan niet vijandig ten opzichte van elkaar." Of en wanneer het tot eventuele een fusie komt, wil ze niet zeggen: "Het samengaan is niet onze eerste intentie", zo laat ze weten.
Volgens haar ging het initiatief een paar jaar geleden vooral uit van de muziekverenigingen in Grootegast om het muziekonderwijs te organiseren los van de andere gemeenten. "Wij denken dat we op deze manier meer les kunnen geven voor hetzelfde subsidiegeld omdat je af bent van overheadkosten." De vier gemeenten houden tot 2021 wachtgeldverplichtingen jegens oud-docenten.

Het afsluiten van de lesovereenkomsten tussen muziekdocenten en leerlingen leidde bij beide organisaties niet tot noemenswaardige problemen. Bijna alle leraren, die zich nu zelfstandig ondernemer mogen noemen, sloten zich aan bij de twee coöperaties. Een aantal docenten besloot veelal op grond van leeftijd met het lesgeven te stoppen.

Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Bertus kolkman marber machinebouw

U kunt Bertus kennen van de champignonbakjes en koffiemelk cupjes

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Marber Machinebouw in Noordhorn ontwerpt “van alles”
Lees verder →
Eikenprocessierups

Eikenprocessierupsen weer op pad

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
"1, 2 in de maat, anders wordt de juffrouw kwaad"
Lees verder →
Fiets helm senior

‘Doortrappen voor kinder(fiets)en’

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Groningse 60-plussers in actie voor de volgende generatie
Lees verder →
Loonverpakking

Efficiëntie verhogen met loonverpakking

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over eikenprocessierups, Stremming N355 & Grofvuilroute

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 6 juni 2023
Lees verder →