Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

18-01-08Muziekonderwijs Westerkwartier straks…

18 januari 2008    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn/grootegast - Het gescheiden optrekken van twee muziekorganisaties in de gemeenten Marum, Leek en Zuidhorn én de gemeente Grootegast is een tijdelijke zaak. Binnen nu en een paar jaar gaan de beide

zuidhorn/grootegast -
Het gescheiden optrekken van twee muziekorganisaties in de gemeenten Marum, Leek en Zuidhorn én de gemeente Grootegast is een tijdelijke zaak. Binnen nu en een paar jaar gaan de beide pasopgerichte corporaties van muziekdocenten samen.

Dat is de verwachting van pianodocent Klaas Stalmann, die werkt als coördinator van de pasopgerichte Kunstbedrijven Westerkwartier. Deze organisatie verzorgt sinds 1 januari het muziekonderwijs in de gemeenten Marum, Leek en Zuidhorn. Volgens Stalmann is de samenwerking met de eveneens nieuwe Stichting Muziekonderwijs Grootegast uitstekend. "Laatst had ik zelf nog een leerling die in Opende bleek te wonen. Die maakte inmiddels de overstap naar de stichting in Grootegast. Daar maken we geen probleem van."

Voorzitter Lea van der Tuin van de Grootegaster stichting bevestigt dat de onderlinge verstandhouding goed is. "We staan niet vijandig ten opzichte van elkaar." Of en wanneer het tot eventuele een fusie komt, wil ze niet zeggen: "Het samengaan is niet onze eerste intentie", zo laat ze weten.
Volgens haar ging het initiatief een paar jaar geleden vooral uit van de muziekverenigingen in Grootegast om het muziekonderwijs te organiseren los van de andere gemeenten. "Wij denken dat we op deze manier meer les kunnen geven voor hetzelfde subsidiegeld omdat je af bent van overheadkosten." De vier gemeenten houden tot 2021 wachtgeldverplichtingen jegens oud-docenten.

Het afsluiten van de lesovereenkomsten tussen muziekdocenten en leerlingen leidde bij beide organisaties niet tot noemenswaardige problemen. Bijna alle leraren, die zich nu zelfstandig ondernemer mogen noemen, sloten zich aan bij de twee coöperaties. Een aantal docenten besloot veelal op grond van leeftijd met het lesgeven te stoppen.

Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Oranjemarkt

Oranjemarkt Koningsdag Zuidhorn: programma

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Grootste Oranjemarkt in de regio 09.00-17.00 uur
Lees verder →
Fietshelm kinderen

Fietshelm met korting voor 1600 inwoners provincie Groningen

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Kortingsvoucher voor aanschaf goedgekeurde helm bij lokale fietsenzaak
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over taxateurs WOZ-waarde op pad, Tegelwippen & Thema-avond Sportakkoord

09 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 april 2024
Lees verder →
Zunobri veld 2024

Zunobri verliest met opgeheven hoofd

08 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Op naar Zuidhorn: Gemeente verlaat gemeentehuis Leek eind september

04 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Dienstverlening online en centraal in Zuidhorn
Lees verder →