Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

17-01-08 Mollema : “Geen Grote Ronde in 2008”

17 januari 2008    Zuidhorn-nieuws
Interview met Bauke Mollema door Vincent Neve Rabobankrenner Bauke Mollema was in 2007 bij de opleidingsploeg van Nico Verhoeven een van de revelaties van het seizoen. Vrijwel uit het niets baarde hij opzien

Interview met Bauke Mollema

door Vincent Neve

Rabobankrenner Bauke Mollema was in 2007 bij de opleidingsploeg van Nico Verhoeven een van de revelaties van het seizoen. Vrijwel uit het niets baarde hij opzien door als derde Nederlander ooit de Ronde van de Toekomst te winnen. Zijn stormachtige ontwikkeling zorgde er voor dat de 21-jarige Groninger in 2008 deel uitmaakt van het ProTeam. De ploegleiding van Rabobank-ploeg gaat hem echter voorzichtig brengen. Een deelname aan een grote ronde zit er in 2008 nog niet in. Wielrensite sprak met de neo-prof over het voorbije en komende seizoen.

Bauke, je stapt dit jaar over van de Continental ploeg naar de profs. Hoe gaat het daar tot nu toe?

Op zich gaat het heel goed. Je merkt wel wat verschillen, maar ik vind het qua grootte allemaal wel meevallen. Het grootste verschil zit 'm in de begeleiding. Het contact is wat intensiever, al kan dat ook met de nieuwe vorm van rennersbegeleiding te maken hebben. Ploegleiders hebben intensiever contact met de renners van voorheen. Ik ben een van de negen talenten die Erik Dekker onder zijn hoede genomen heeft.

Je stapt al na één jaar bij de opleidingsploeg over naar de profs. Dat is snel.
Ja, maar het is een bewuste keuze geweest. Ik kon ook nog wel een jaar bij de continentale ploeg rijden, maar ik was voor mijn gevoel klaar voor de overstap. Ik denk dat je dan niet langer moet wachten en gewoon moet gaan. Bovendien, wie zegt dat ik bij de Continentals nog eens zo'n jaar had kunnen rijden?

Hoe kijk je terug op vorig seizoen ?
Als ik op vorig seizoen terugkijk doe ik dat met een heel goed gevoel. Ik heb ontzettend veel goede klasseringen gereden naast natuurlijk die overwinning in de Tour de l'Avenir. Je kan wel zeggen dat ik vorig jaar een grote stap heb gezet.

Had je dat ook verwacht?
Ik had vooraf niet zo'n seizoen als afgelopen jaar durven voorspellen. Het besef dat het de goede kant op ging kwam voor mij in april tijdens de Wielerweek van Lombardije. Ik weet nog dat ik niet super was, maar wel bij de eerste tien eindigde. Daar reden ook mannen van Lampre en andere grote Italiaanse ploegen. Toen had ik al door dat het wel eens een goed seizoen zou kunnen gaan worden.

Hoe ziet je wedstrijdprogramma er tijdens je eerste profseizoen uit ?
Mijn seizoen zal ik starten in de Ronde van Californië. Van verschillende renners heb ik gehoord dat het een mooie ronde is, met een proloog en een tijdrit. Verder rijd ik in de Rondes van Murcia en Castilla Leon. De eerste klassieker die ik zal rijden is de Waalse Pijl. Het parcours zal ik vooraf met de ploeg verkennen. Ik wil mezelf voor deze wedstrijd nog geen druk opleggen, al zou een plaats bij de eerste negen mooi zijn (ploeggenoot Robert Gesink werd vorig jaar als neo-prof negende, red.). Vervolgens wil ik doortrekken naar de Ronde van Romandië. Een grote ronde zal ik dit jaar nog niet rijden. Daar is het nog te vroeg voor.

Met welke verwachtingen ga je dit seizoen van start?
Dat is moeilijk concreet te maken. Ik weet wel dat ik in ieder geval sprongen vooruit wil maken. Vorig seizoen bij de Continental-ploeg was natuurlijk een superjaar. Dan krijg je al snel verwachtingen bij de mensen. Ik denk dat er dit seizoen nog veel winst behaald kan worden.


bron Wielrensite/Vincent Neve

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Drugs wiet

Burgemeester sluit ruimte in bedrijfspand in Leek:Drugs

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
aan de Auwemalaan in Leek
Lees verder →
Fietsvrijwilliger

Fietsen met de Duofiets: Samen erop uit

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
De duofietsen, de rolstoeltransportfiets van het Zonnehuis kunt u in overleg gebruiken
Lees verder →
Internet glasvezel

Hoe krijg je goedkoper internet in Zuidhorn?

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Pannenkoekenfeest (2)

Pannenkoekenfeest & Kindertheater bij de Rank

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
nazomerse activiteit voor alle basisschoolkinderen
Lees verder →
Mollematocht 2023 (1)

Bauke houdt blessures over aan val op EK en moet afwachten

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →