Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

16-10-07 Stampei over woningbouw in buitendorpen

16 oktober 2007    Zuidhorn-nieuws
grootegast - De Handelsvereniging en de Vereniging voor Industrie en Dienstverlenende Bedrijven zetten alles op alles om te voorkomen dat de ontwikkeling van het RoblesPark fase 2 en 3 in Grootegast wordt

grootegast -
De Handelsvereniging en de Vereniging voor Industrie en Dienstverlenende Bedrijven zetten alles op alles om te voorkomen dat de ontwikkeling van het RoblesPark fase 2 en 3 in Grootegast wordt uitgesteld ten behoeve van woningbouw in Oldekerk en Opende. Ze vrezen dat het stilleggen van de woningbouw de nekslag betekent voor de leefbaarheid van het hoofddorp.

John Gerritsen van de Handelsvereniging en Frans Hoeksema van de Bedrijvenvereniging stellen in een open brief aan de raad klip en klaar geen boodschap te hebben aan de kalmerende woorden die de wethouder en enkele raadsleden inmiddels in de richting van de inwoners hebben uitgesproken. Hoeksema noemt het vier kolommen tellende ingezonden stuk in huis-aan-huisblad Het Westerkwartier, waarin VVD-fractievoorzitter Gert van Werven uitlegt waarom het schuiven met woningen een voortreffelijk idee is, zelfs het leggen van een dwaalspoor. "Dit wekt de indruk dat de coalitiefracties heel veel hebben te verbergen. Dan denk ik vooral aan hun eigen falen ten overstaan van het college."

De brief aan de raadsleden is een ultieme poging om het tij te keren. Want de beide verenigingsvoorzitters denken gezien het verloop van de afgelopen raadsvergadering dat het anders een hamerstuk wordt. "We waren erg verbaasd dat de raad alles wat de wethouder zei voor zoete koek aannam. Tijdens de raadsvergadering deelde verantwoordelijk wethouder Van der Sluis mee dat er afspraken waren gemaakt met de projectontwikkelaar van Kroonsfeld. Waarom stelde u als raadsleden toen op dat moment geen vragen?"

Als klap op de vuurpijl vertelt Van der Sluis in huis-aan-huisblad de Streekkrant dat de provincie de verklaring van geen bezwaar al heeft afgegeven voor de uitgifte van kavels in Kroonsfeld in Oldekerk ten koste van Grootegast."Dit laat ons geen andere conclusie dan dat het college zonder toestemming van u als raad al heeft beslist en zelfs alles al heeft geregeld. Wij hebben geen verstand van politiek, maar is dit geen minachting van de raad, de kiezers en de inwoners van het dorp Grootegast?"

Beide voorzitters hebben absoluut geen vertrouwen meer in het gemeentebestuur van Grootegast. "Bij het overgrote deel van de raadsleden bespeuren wij geen enkele echte betrokkenheid meer bij het hoofddorp Grootegast."

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Winterfair zuidhorn (2)

Winterfair Zuidhorn: Gluhwein, Oliebollen, vuurkorven, kerstbomen en muziek

05 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe traditie: Gezamenlijk ontsteken van de Kerstboom
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Wijzigingen openingstijden en afval feestdagen & Mantelzorgcafé Westerkwartier

05 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier Gemeentenieuws 5 december 2023
Lees verder →
Zunobri 2023 zaal

Zunobri plukt geen vruchten van nieuw aanvalsplan

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Kampioensplannen voorlopig in de ijskast
Lees verder →
Ruben, hanne en mathijs tafeltennis

Kampioenen bij tafeltennisvereniging Talero!

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
jeugdteam & seniorenteam
Lees verder →
Avishai cohen foto sam harfouche

Jazz te Gast 2024 met toppers Avishai Cohen en Tijn Wybenga

01 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Bekend gemaakt tijdens info avond
Lees verder →
Ftc robotwedstrijd

Pretty Smart Robotics haalt FTC robotwedstrijd naar Westerkwartier

01 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Eerste "thuiswedstrijd" voor Noordelijke teams
Lees verder →