Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

16-10-07 Slagboom voor bedrijventerrein Grijpskerk

16 oktober 2007    Zuidhorn-nieuws
grijpskerk - Het oudste deel van bedrijventerrein De Rietlanden in Grijpskerk wordt sinds maandag vanaf 's avonds tien uur tot 's morgens zes uur afgesloten met een slagboom. Het attribuut gaat open

grijpskerk -
Het oudste deel van bedrijventerrein De Rietlanden in Grijpskerk wordt sinds maandag vanaf 's avonds tien uur tot 's morgens zes uur afgesloten met een slagboom. Het attribuut gaat open voor automobilisten. Maar dat gebeurt pas nadat het kenteken met een camera is geregistreerd. De videobeelden die in beginsel twee weken worden bewaard, kunnen door politie en justitie worden gebruikt bij het opsporen van daders als zich een delict heeft voorgedaan. Doel is op deze manier de criminaliteit tegen te gaan.

Burgemeester Bertus Fennema en wethouder Koos Wiersma stelden de slagboom maandagmiddag in gebruik. Fennema verwacht veel heil van deze vorm van beveiliging. "Van de preventieve werking die hier van uitgaat, ben ik overtuigd", zo sprak hij.

Met het aanbrengen van slagboom en camera was twintigduizend euro gemoeid. Dat geld is door de gemeente Zuidhorn opgehoest. De apparatuur is geleverd door het voormalige Delfzijlster bedrijf Pass dat zelf sinds vijf jaar gevestigd is op De Rietlanden. Pass beveiligde eerder ook een bedrijventerrein in Bunschoten waar voordien jaarlijks voor twee miljoen euro aan inbraakschade werd aangericht. Die schade is teruggebracht tot nul.

De tien ondernemers die gevestigd zijn op het oudste deel van De Rietlanden klagen al langere tijd over vormen van ongewenst bezoek in met name de late avond- en nachtelijke uren. Vrijwel alle tien ondernemers kregen in de loop der jaren inbrekers over de vloer. Bovendien zijn op deze plek in Grijpskerk recentelijk nog twee hennepplantages ontmanteld.

De nieuwere gedeelten van De Rietlanden, zoals aan de Van Damstraat, moeten het stellen zonder deze vorm van beveiliging. Volgens burgemeester Fennema is het aanbrengen van een slagboom hier niet mogelijk omdat het om een doorgaande weg gaat. Daar komt bij dat een bedrijventerrein aan een doorgaande weg in de praktijk minder aantrekkingskracht uitoefent op het inbrekersgilde.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Winterfair zuidhorn (2)

Winterfair Zuidhorn: Gluhwein, Oliebollen, vuurkorven, kerstbomen en muziek

05 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe traditie: Gezamenlijk ontsteken van de Kerstboom
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Wijzigingen openingstijden en afval feestdagen & Mantelzorgcafé Westerkwartier

05 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier Gemeentenieuws 5 december 2023
Lees verder →
Zunobri 2023 zaal

Zunobri plukt geen vruchten van nieuw aanvalsplan

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Kampioensplannen voorlopig in de ijskast
Lees verder →
Ruben, hanne en mathijs tafeltennis

Kampioenen bij tafeltennisvereniging Talero!

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
jeugdteam & seniorenteam
Lees verder →
Avishai cohen foto sam harfouche

Jazz te Gast 2024 met toppers Avishai Cohen en Tijn Wybenga

01 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Bekend gemaakt tijdens info avond
Lees verder →
Ftc robotwedstrijd

Pretty Smart Robotics haalt FTC robotwedstrijd naar Westerkwartier

01 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Eerste "thuiswedstrijd" voor Noordelijke teams
Lees verder →