Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

16-03-08 OM seponeert strafzaak tegen Zuidhorn

16 maart 2008    Zuidhorn-nieuws
groningen/zuidhorn - Het openbaar ministerie in Groningen stelt geen vervolging in tegen het college van B en W van de gemeente Zuidhorn. In 2006 werd de gemeente verdacht van het afgeven van

groningen/zuidhorn - Het openbaar ministerie in Groningen stelt geen vervolging in tegen het college van B en W van de gemeente Zuidhorn. In 2006 werd de gemeente verdacht van het afgeven van een schone grondverklaring in Grijpskerk voor licht vervuilde industriegrond. Volgens officier van justitie Wil Frank wist de gemeente ten tijde van de verkoop dat de grond in lichte mate was vervuild.


Zonder het onderzoeksrapport te raadplegen verstrekte de gemeente in 2003 op de verzoek van de kopers toch een schone grondverklaring. Frank noemt dit 'onzorgvuldig en onbehoorlijk'. "Een leek moet erop kunnen vertrouwen dat documenten kloppen die de overheid verstrekt", meent hij.
Het OM vond geen bewijs dat de bewuste schone grondverklaring door de gemeente is verstrekt met het doel om de kopers om de tuin te leiden. Om die reden wordt er geseponeerd. Het onderzoek door politie en justitie duurde een paar jaar. Volgens officier van justitie Frank wilde het OM de gemeente de tijd geven om het verzuim goed te maken door kortgeleden nog een schikking te treffen met de grondeigenaren. De gemeente wilde hiervan niet weten.
Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →