Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

151208 Grootegast heft het vingertje

15 december 2008    Zuidhorn-nieuws
grootegast - De gemeente Grootegast kiest voor de harde lijn om zo burgers tijdens de jaarwisseling van het plegen van vernielingen en ontsteken van vreugdevuren op net geasfalteerde wegen af te houden.

grootegast -
De gemeente Grootegast kiest voor de harde lijn om zo burgers tijdens de jaarwisseling van het plegen van vernielingen en ontsteken van vreugdevuren op net geasfalteerde wegen af te houden. Burgemeester Kor Dijkstra koos hier bewust voor: "Het is menens". Hij kan er niet goed bij dat er mensen zijn die denken dat je door zo'n opstelling wel eens het tegenovergestelde zou kunnen bereiken van wat je wilt. "Maar ik hoop van harte dat deze mensen geen gelijk krijgen."

Dijkstra legt uit wat de bedoeling is van het artikel 'Waarom verknallen we onze jaarwisseling?', dat op de gemeentelijke website en de informatiepagina staat. En van de harde taal die hijzelf bezigt in een interview in huis aan huisblad de Streekkrant. In beide artikelen worden jongeren en ouders gewaarschuwd dat vernielers gepeperde rekeningen tegemoet kunnen zien. En dat het niet alleen de politie is die tijdens Oud en Nieuw controleert (met vier uitroeptekens erachter), maar dat de gemeente ervoor heeft gezorgd dat de pakkans wordt vergroot door een beveiligingsbedrijf in de arm te nemen.

Dijkstra: "Deze waarschuwende toon is ingegeven doordat het aantal vernielingen tijdens de vorige jaarwisselingen de spuigaten uitliep. De schade bedraagt jaarlijks ongeveer tussen de 20.000 en 30.000 euro. We hebben onlangs in Sebaldeburen de Kerkweg compleet gerenoveerd, daar moeten geen vuren komen. En ook de Parklaan is zo'n plek."

Dat een andere, mildere toon had gekund, is waar, aldus Dijkstra. "Maar daar is niet voor gekozen. We wilden jongeren en hun ouders duidelijk maken dat de schade hoe dan ook wordt verhaald. Ouders, die straks de rekening gepresenteerd krijgen, zijn nu vooraf gewaarschuwd."
bron DvhN

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Adrian mey zonnehuis (1)

Muzikale injectie voor bewoners en medewerkers Zonnehuis

03 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Adrian Mey laat zijn betrokkenheid zien én horen
Lees verder →
Adrian mey-2019 zonder tekst

Adrian Mey laat bewoners Zonnehuis genieten

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Buitenoptreden van zanger
Lees verder →
Kuis team 2020 eigen foto

Rijwielhal Kuis wordt Bike Totaal Kuis Noordhorn

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Meer keus, leaseplan en fietspaspoort
Lees verder →
Mollema algarve twitter

Bauke: “Ik hoop dat ik het Coronavirus heb gehad”

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Eerder was Bauke al bereid risico te nemen als de Olympische Spelen door zouden gaan
Lees verder →
Kat poes (1)

Ook katten indirect slachtoffer Coronavirus

01 april 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Onschuldig fenomeen funest voor huisdieren
Lees verder →
Nynke

Jarig in Coronatijd

01 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Een verjaardag om nooit te vergeten
Lees verder →