Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

141108 Niezijlster schrijver Hiemstra 65 jaar

14 november 2008    Zuidhorn-nieuws
Op 22 november aanstaande wordt in de Nederlandse Hervormde Kerk aan het Kerkplein te Grijpskerk gevierd dat de van oorsprong Niezijlster schrijver Reinder Willem Hiemstra 65 jaar is geworden. Het wordt een

Op 22 november aanstaande wordt in de Nederlandse Hervormde Kerk aan het Kerkplein te Grijpskerk gevierd dat de van oorsprong Niezijlster schrijver Reinder Willem Hiemstra 65 jaar is geworden.

Het wordt een feest met twee presentaties. Op initiatief van Stichting Mien Westerkwartier wordt de dubbel cd Moest heuren gepresenteerd met verhalen, die worden voorgelezen door Reinder zelf, en met een twaalftal van zijn gedichten, die door bekende Westerkwartierder muzikanten op muziek zijn gezet. Reinder zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.
Uitgeverij kleine Uil viert de pensioengerechtigde leeftijd van Reinder Willem Hiemstra met de uitgave van een nieuwe bundel Groningstalige poëzie. Het eerste exemplaar van Een zachte steneging gaat Reinder Hiemstra overhandigen aan burgemeester Albert Rodenboog van de gemeente Loppersum, waar Hiemstra tegenwoordig woonachtig is.

In 2000 ontving Reinder Willem Hiemstra de Literaire Pries van de Stichting ’t Grunneger Bouk. In het dit jaar verschenen overzichtswerk Lezen en schrieven ien Grunneger toal wordt de poëzie van Hiemstra geroemd ‘vanwege ’n staarke beeldende kracht. Ien zien poëzie kin de natuur allerlei gedoantes aannemen. n Rivier wordt n kronkelnd daaier, n bluiende maaidoorn is veur even n jonge bruid’. Met Een zachte steneging bewijst Hiemstra opnieuw de gave om het gewone Groningse landschap bijzonder te maken.

Iedereen is vanaf 15.00 uur welkom op deze feestelijke middag met muziek en verhalen, die wordt georganiseerd door de Stichting Mien Westerkwartier, de Culturele Raad Grijpskerk e.o. en Uitgeverij kleine Uil. Het officiële gedeelte begint om 15.30 uur, de toegang is gratis en na afloop is er voor de speciale genodigden nog een hapje en een drankje in Kerkplein Zes.





22 november aanstaande wordt in de Nederlandse Hervormde Kerk aan het Kerkplein te Grijpskerk gevierd dat de van oorsprong Niezijlster schrijver Reinder Willem Hiemstra 65 jaar is geworden.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Kunstkwartier logo anim proef

Voorspeelavonden en Classic Express van Kunstkwartier

28 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Het KunstKwartier 'Unplukked!' Eindpresentatie in Niehove
Lees verder →
Swimchallenge (3)

Zuidhorn zwemt mee met Groningen Swim Challenge

28 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
31 augustus van Zoutkamp naar Groningen
Lees verder →
Tegenlicht

Praat mee met VPRO Tegenlicht in Zuidhorn

26 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
aflevering 'De wegwerpmaatschappij'
Lees verder →
Laatste editie

`Zaken` stopt.  Instituut regio Zuidhorn niet meer in de bus

26 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Huis aan huis advertentie blad “ Zaken die uw aandacht vragen” verdwijnt
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Wijzigingen openingstijden, Summerproat & Ondersteuningsverklaring

26 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 26 maart 2024
Lees verder →
De brug schoonmaakactie2

Van Bakstenen tot vuurwerk: De Brug ruimt op

23 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Zwerfafval actie op basisscholen in het Westerkwartier
Lees verder →