Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

14-02-08 Oppositie onthutst over ‘vrijstaat’ in Gr

14 februari 2008    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn/grijpskerk - De oppositiefracties GroenLinks en VVD in de gemeenteraad van Zuidhorn vinden het 'onthutsend' hoe voorgaande colleges van B en W eraan hebben meegewerkt dat van bedrijventerrein De Rietlanden in Grijpskerk

zuidhorn/grijpskerk - De oppositiefracties GroenLinks en VVD in de gemeenteraad van Zuidhorn vinden het 'onthutsend' hoe voorgaande colleges van B en W eraan hebben meegewerkt dat van bedrijventerrein De Rietlanden in Grijpskerk een 'vrijstaat' is gemaakt. "Blijkbaar kon alles en ook weer niets. De portefeuillehouders die vele collegeperiodes achtereen aan de macht waren, hebben er een soepzooi van gemaakt", zegt de liberale aanvoerder René Westerhoff-Dijkinga.

Hij vraagt zich af hoe alle illegale bouw en bewoning op De Rietlanden, waarvan in een vorige week uitgebrachte notitie van het college gewag wordt gemaakt, heeft kunnen gebeuren. "Was het falend beleid van de vorige colleges? Of is er sprake geweest van willekeur in beleid en handhaving?"

Het college heeft maandagavond tijdens de raadsvergadering als de notitie wordt besproken, veel uit te leggen, meent Westerhoff-Dijkinga. Hij heeft gemengde gevoelens over de rol van de zittende PvdA-wethouder Jan Oomkes van ruimtelijke ordening.

Enerzijds herinnert hij eraan dat Oomkes tijdens de verkiezingscampagne nadrukkelijk stelde dat hij veel communicatiever dan voorganger Sietze de Vries (CU) met dossier-De Rietlanden om wilde gaan. De VVD-voorman: "Dus hadden we nu meer van Oomkes verwacht. Of heeft hij in het college geen zeggingskracht?" Anderzijds toont Westerhoff zich begaan met de PvdA-wethouder: "Hij moet de lijken uit de kast halen van de vorige colleges."

GroenLinks-leider Klaas-Wybo van der Hoek stelt in zijn reactie de vertrouwensvraag: "Terecht geeft het college het stellen van de beleidskaders in handen van de gemeenteraad. Maar dan moeten wij als raad erop kunnen vertrouwen dat het beleid vervolgens trouw en betrouwbaar wordt uitgevoerd. Dit vertrouwen is beschaamd.

Wij hadden anders verwacht van dit CDA-CU-PvdA-college dat wij in het verleden juist op dit punt zo hoog achtten." Volgens Van der Hoek heeft het 'zwabberbeleid' van het college negatieve gevolgen voor het ondernemersklimaat in de gemeente.

bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Kies je kunst

Opening Kunst in de Etalage route Zuidhorn

19 september 2019    Zuidhorn-nieuws
Kunst bekijken, loten kopen en met een kunstwerk naar huis
Lees verder →
Vioolles oktje (5)

Drie jarige op viool in de kerk

19 september 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Open les onder leiding van Oktje Lambermont van Klank en woord
Lees verder →
Rommelmarkt noordhorn (21)

Koopwoede groter dan de achterbak

18 september 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Gezellige rommelmarkt in Noordhorn
Lees verder →
Veur-aaltied

Veur Aaltied in Visvliet

18 september 2019    Zuidhorn-nieuws
Levensverhalen van in of bij de kerk begraven dorpsgenoten basis voor bijzonder theaterstuk
Lees verder →
Blote voetenhof

Werkschuur Staatsbosbeheer Peebos Opende wordt multifunctioneel gebouw

17 september 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek - Regio-nieuws
ontwerpbestemmingsplan ‘Peebos 1a, Opende’ ter inzage
Lees verder →
Burgemeester ard van der tuuk

Over receptie nieuwe burgemeester, Energieadviesgesprek en Takkenroute

17 september 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 17 september 2019
Lees verder →