Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

14-02-08 Oppositie onthutst over ‘vrijstaat’ in Gr

14 februari 2008    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn/grijpskerk - De oppositiefracties GroenLinks en VVD in de gemeenteraad van Zuidhorn vinden het 'onthutsend' hoe voorgaande colleges van B en W eraan hebben meegewerkt dat van bedrijventerrein De Rietlanden in Grijpskerk

zuidhorn/grijpskerk - De oppositiefracties GroenLinks en VVD in de gemeenteraad van Zuidhorn vinden het 'onthutsend' hoe voorgaande colleges van B en W eraan hebben meegewerkt dat van bedrijventerrein De Rietlanden in Grijpskerk een 'vrijstaat' is gemaakt. "Blijkbaar kon alles en ook weer niets. De portefeuillehouders die vele collegeperiodes achtereen aan de macht waren, hebben er een soepzooi van gemaakt", zegt de liberale aanvoerder René Westerhoff-Dijkinga.

Hij vraagt zich af hoe alle illegale bouw en bewoning op De Rietlanden, waarvan in een vorige week uitgebrachte notitie van het college gewag wordt gemaakt, heeft kunnen gebeuren. "Was het falend beleid van de vorige colleges? Of is er sprake geweest van willekeur in beleid en handhaving?"

Het college heeft maandagavond tijdens de raadsvergadering als de notitie wordt besproken, veel uit te leggen, meent Westerhoff-Dijkinga. Hij heeft gemengde gevoelens over de rol van de zittende PvdA-wethouder Jan Oomkes van ruimtelijke ordening.

Enerzijds herinnert hij eraan dat Oomkes tijdens de verkiezingscampagne nadrukkelijk stelde dat hij veel communicatiever dan voorganger Sietze de Vries (CU) met dossier-De Rietlanden om wilde gaan. De VVD-voorman: "Dus hadden we nu meer van Oomkes verwacht. Of heeft hij in het college geen zeggingskracht?" Anderzijds toont Westerhoff zich begaan met de PvdA-wethouder: "Hij moet de lijken uit de kast halen van de vorige colleges."

GroenLinks-leider Klaas-Wybo van der Hoek stelt in zijn reactie de vertrouwensvraag: "Terecht geeft het college het stellen van de beleidskaders in handen van de gemeenteraad. Maar dan moeten wij als raad erop kunnen vertrouwen dat het beleid vervolgens trouw en betrouwbaar wordt uitgevoerd. Dit vertrouwen is beschaamd.

Wij hadden anders verwacht van dit CDA-CU-PvdA-college dat wij in het verleden juist op dit punt zo hoog achtten." Volgens Van der Hoek heeft het 'zwabberbeleid' van het college negatieve gevolgen voor het ondernemersklimaat in de gemeente.

bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Pand 10a

Pasar Ketjil in Pand 10a buurthuiskamer van Zuidhorn

18 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
'MARI MASOEK' ('Kom binnen').
Lees verder →
Next education windroos (12)

De Windroos naar Kinderuniversiteit met Peter Kuipers Munneke

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Finale Next Education
Lees verder →
Hoeve paradij bord

22 juni open Dag Hoeve Paradij

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Beleef en ervaar Paradij!
Lees verder →
Zunobri e2 2019  - foto erik schaberg

Zunobri E1 en E2 sluiten seizoen af met klinkende overwinningen

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Boelenslaan 3-0, Veenwouden 0-5
Lees verder →
Jazz te gast-2019 (2)

Jazz te Gast: “Wij vinden het hier leuk! Jullie ook toch?”

16 juni 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Zowel publiek als artiesten genieten van openluchtconcerten
Lees verder →
Bureau

Meubilair zoekt tweede leven

14 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
De Gasunie heeft kantoormeubilair/spullen over die ze graag wil aanbieden aan stichtingen en verenigingen via de noordelijke Uitdagingen.
Lees verder →