Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

14-02-08 Oppositie onthutst over ‘vrijstaat’ in Gr

14 februari 2008    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn/grijpskerk - De oppositiefracties GroenLinks en VVD in de gemeenteraad van Zuidhorn vinden het 'onthutsend' hoe voorgaande colleges van B en W eraan hebben meegewerkt dat van bedrijventerrein De Rietlanden in Grijpskerk

zuidhorn/grijpskerk - De oppositiefracties GroenLinks en VVD in de gemeenteraad van Zuidhorn vinden het 'onthutsend' hoe voorgaande colleges van B en W eraan hebben meegewerkt dat van bedrijventerrein De Rietlanden in Grijpskerk een 'vrijstaat' is gemaakt. "Blijkbaar kon alles en ook weer niets. De portefeuillehouders die vele collegeperiodes achtereen aan de macht waren, hebben er een soepzooi van gemaakt", zegt de liberale aanvoerder René Westerhoff-Dijkinga.

Hij vraagt zich af hoe alle illegale bouw en bewoning op De Rietlanden, waarvan in een vorige week uitgebrachte notitie van het college gewag wordt gemaakt, heeft kunnen gebeuren. "Was het falend beleid van de vorige colleges? Of is er sprake geweest van willekeur in beleid en handhaving?"

Het college heeft maandagavond tijdens de raadsvergadering als de notitie wordt besproken, veel uit te leggen, meent Westerhoff-Dijkinga. Hij heeft gemengde gevoelens over de rol van de zittende PvdA-wethouder Jan Oomkes van ruimtelijke ordening.

Enerzijds herinnert hij eraan dat Oomkes tijdens de verkiezingscampagne nadrukkelijk stelde dat hij veel communicatiever dan voorganger Sietze de Vries (CU) met dossier-De Rietlanden om wilde gaan. De VVD-voorman: "Dus hadden we nu meer van Oomkes verwacht. Of heeft hij in het college geen zeggingskracht?" Anderzijds toont Westerhoff zich begaan met de PvdA-wethouder: "Hij moet de lijken uit de kast halen van de vorige colleges."

GroenLinks-leider Klaas-Wybo van der Hoek stelt in zijn reactie de vertrouwensvraag: "Terecht geeft het college het stellen van de beleidskaders in handen van de gemeenteraad. Maar dan moeten wij als raad erop kunnen vertrouwen dat het beleid vervolgens trouw en betrouwbaar wordt uitgevoerd. Dit vertrouwen is beschaamd.

Wij hadden anders verwacht van dit CDA-CU-PvdA-college dat wij in het verleden juist op dit punt zo hoog achtten." Volgens Van der Hoek heeft het 'zwabberbeleid' van het college negatieve gevolgen voor het ondernemersklimaat in de gemeente.

bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Kranslegging monument

Platform Keelbos legt krans bij monument Faan

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Om positie LHBTI-ers te verbeteren en de geschiedenis niet uit het oog te verliezen
Lees verder →
Dorpskerk zuidhorn

Sponsor een dakpan voor restauratie dak Dorpskerk Zuidhorn

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Dakrestauratie in fases voor Dorpskerk Zuidhorn
Lees verder →
Mollema-2

Mollema gaat voor trilogie, maar eerst het WK

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Mollema start zondag op WK, maar heeft ander groot doel: 'In alle drie de grote rondes winnen'
Lees verder →
Astrid schulting

Gemeentesecretaris Astrid Schulting finalist overheidsmanager van het jaar 2021

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Eerst nog jurybezoek in oktober
Lees verder →
Food

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →
Hans-en-wilgis hoorcentrum

Tienjarig bestaan van Hoorcentrum Westerkwartier

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Met een unieke hoorbelevingswandeling door Zuidhorn.
Lees verder →