Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

1e woning De Oostergast opgeleverd

13 maart 2008    Zuidhorn-nieuws
De eerste bewoners van de Oostergast ontvingen op vrijdag 14 maart onder belangstelling van veel pers, kinderen en vrienden de sleutel van hun nieuwe woning op nummer 29.
Oostergasteerstebewoners


Wethouder Jan Oomkes van de gemeente Zuidhorn heette het echtpaar, de heer J. Klunder en mevrouw N.E. Maassen uit Zeeland van harte welkom. Kopersbegeleidster Tessa Wolbert van Plegt-Vos overhandigde de sleutel.

De heer J. Klunder sprak zijn compliment uit over de staat van oplevering ( slechts 7 gebreken) en de algemene werkwijze van Plegt-Vos. Tijdens de bouw werd bijzonder netjes gewerkt zo zei hij.
 

 

 

Eerste bewoners

De heer J. Klunder en mevrouw N.E. Maassen gaan wonen aan de Siriusstraat. De heer Klunder is schipper en koos samen met zijn vrouw bewust voor de Oostergast. De heer Klunder: “Vlakbij de Oostergast ligt de haven van Zuidhorn. Dat is voor mij als schipper ideaal. De ligging, rust en groene ruimte geeft mij het gevoel van vrijheid”.


 

 

Tweede bewoners ook Welkom in Zuidhorn.nl

Het tweede stel wat minuten later de sleutel in ontvangst nam is vanzelfsprekend ook Welkom in Zuidhorn. Dezelfde middag zullen de muren gestuct worden en de toiletpot geplaatst. Met name het laatste is eigenlijk toch wel het eerste wat je nodig hebt als bewoner.

 

Oplevering

De eerste woning in fase 1A wordt binnen vierenhalve maand opgeleverd. Plegt-Vos bouwt snel, gevarieerd en degelijk dankzij haar bouwmethodiek. Hiervoor ontving Plegt-Vos voor het vierde achtereenvolgende jaar het Keurmerk Klantgericht Bouwen. De slechts 76 bedrijven met dit keurmerk leveren nieuwbouwwoningen beter af en bieden hun klanten een betere dienstverlening dan de doorsnee Nederlandse bouwonderneming. De planning is dat de woningen in fase 1A voor eind juni 2008 opgeleverd zijn. De laatste woningen van fase 1B worden naar verwachting rond november 2008 opgeleverd.

Huisnummer

Het speciaal voor de Oostergast ontworpen huisnummer vormt voor de Oostergast een herkenbaar detail. Het huisnummer is gemaakt van Chinees hardsteen en wordt in de zijgevel gemetseld. In het midden is het huisnummer gegraveerd. De straatnamen in de Oostergast hebben als thema sterren. Met de keuze voor deze namen wordt de allure van de nieuwe wijk benadrukt.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Oranjemarkt

Oranjemarkt Koningsdag Zuidhorn: programma

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Grootste Oranjemarkt in de regio 09.00-17.00 uur
Lees verder →
Fietshelm kinderen

Fietshelm met korting voor 1600 inwoners provincie Groningen

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Kortingsvoucher voor aanschaf goedgekeurde helm bij lokale fietsenzaak
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over taxateurs WOZ-waarde op pad, Tegelwippen & Thema-avond Sportakkoord

09 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 april 2024
Lees verder →
Zunobri veld 2024

Zunobri verliest met opgeheven hoofd

08 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Op naar Zuidhorn: Gemeente verlaat gemeentehuis Leek eind september

04 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Dienstverlening online en centraal in Zuidhorn
Lees verder →