Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

1e woning De Oostergast opgeleverd

13 maart 2008    Zuidhorn-nieuws
De eerste bewoners van de Oostergast ontvingen op vrijdag 14 maart onder belangstelling van veel pers, kinderen en vrienden de sleutel van hun nieuwe woning op nummer 29.
Oostergasteerstebewoners


Wethouder Jan Oomkes van de gemeente Zuidhorn heette het echtpaar, de heer J. Klunder en mevrouw N.E. Maassen uit Zeeland van harte welkom. Kopersbegeleidster Tessa Wolbert van Plegt-Vos overhandigde de sleutel.

De heer J. Klunder sprak zijn compliment uit over de staat van oplevering ( slechts 7 gebreken) en de algemene werkwijze van Plegt-Vos. Tijdens de bouw werd bijzonder netjes gewerkt zo zei hij.
 

 

 

Eerste bewoners

De heer J. Klunder en mevrouw N.E. Maassen gaan wonen aan de Siriusstraat. De heer Klunder is schipper en koos samen met zijn vrouw bewust voor de Oostergast. De heer Klunder: “Vlakbij de Oostergast ligt de haven van Zuidhorn. Dat is voor mij als schipper ideaal. De ligging, rust en groene ruimte geeft mij het gevoel van vrijheid”.


 

 

Tweede bewoners ook Welkom in Zuidhorn.nl

Het tweede stel wat minuten later de sleutel in ontvangst nam is vanzelfsprekend ook Welkom in Zuidhorn. Dezelfde middag zullen de muren gestuct worden en de toiletpot geplaatst. Met name het laatste is eigenlijk toch wel het eerste wat je nodig hebt als bewoner.

 

Oplevering

De eerste woning in fase 1A wordt binnen vierenhalve maand opgeleverd. Plegt-Vos bouwt snel, gevarieerd en degelijk dankzij haar bouwmethodiek. Hiervoor ontving Plegt-Vos voor het vierde achtereenvolgende jaar het Keurmerk Klantgericht Bouwen. De slechts 76 bedrijven met dit keurmerk leveren nieuwbouwwoningen beter af en bieden hun klanten een betere dienstverlening dan de doorsnee Nederlandse bouwonderneming. De planning is dat de woningen in fase 1A voor eind juni 2008 opgeleverd zijn. De laatste woningen van fase 1B worden naar verwachting rond november 2008 opgeleverd.

Huisnummer

Het speciaal voor de Oostergast ontworpen huisnummer vormt voor de Oostergast een herkenbaar detail. Het huisnummer is gemaakt van Chinees hardsteen en wordt in de zijgevel gemetseld. In het midden is het huisnummer gegraveerd. De straatnamen in de Oostergast hebben als thema sterren. Met de keuze voor deze namen wordt de allure van de nieuwe wijk benadrukt.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Fiets helm senior

‘Doortrappen voor kinder(fiets)en’

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Groningse 60-plussers in actie voor de volgende generatie
Lees verder →
Eikenprocessierups

Eikenprocessierupsen weer op pad

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
"1, 2 in de maat, anders wordt de juffrouw kwaad"
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over eikenprocessierups, Stremming N355 & Grofvuilroute

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 6 juni 2023
Lees verder →
Ewaste-anker

Scholen strijden tegen elektronisch afval

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Laat je e-waste thuis ophalen!
Lees verder →
Jaarmarkt noordhorn (9)

Toen de wieken nog draaiden

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Jaarmarkt Noordhorn
Lees verder →
Zunobri

Zunobri komt net tekort voor winst

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met nog drie speelronden te gaan, is Zunobri nog altijd hard opzoek naar een overwinning.
Lees verder →