Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

13-02-08 Huurbaas daagt kindercentrum Zuidhorn voo

13 februari 2008    Zuidhorn-nieuws
lutjegast/zuidhorn - Aannemer Albert Notebomer uit Lutjegast daagt de leiding van kindercentrum Kinderkwartier voor de rechter. De aannemer eist met terugwerkende kracht achterstallige huur terug. Het Kinderkwartier huurt in Zuidhorn een pand

lutjegast/zuidhorn - Aannemer Albert Notebomer uit Lutjegast daagt de leiding van kindercentrum Kinderkwartier voor de rechter. De aannemer eist met terugwerkende kracht achterstallige huur terug. Het Kinderkwartier huurt in Zuidhorn een pand aan de Hooiweg 3 van Notebomer. Daarin zijn een peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang gevestigd. Het gaat om ruimtes pal tegenover het hoofdgebouw van het kindercentrum.

Volgens directeur Ria Deiman van het Kinderkwartier kreeg de instelling in september een brief. Daarin meldde de aannemer uit Lutjegast dat hij had verzuimd om de prijsindexering van de huur in rekening te brengen. Hij eist daarom met terugwerkende kracht vanaf 2003 een bedrag van 7000 euro terug. Het kindercentrum weigert tot nu toe te betalen. Volgens Deiman heeft het Kinderkwartier de huur altijd keurig betaald. "Maar wij betalen maandelijks wat ons wordt gefactureerd. Dat Notebomer al die jaren de prijsindex op zijn facturen niet in rekening heeft gebracht, kan ons niet worden verweten. Daar achteraf nog eens mee komen, geeft geen pas."
De weigering van het Kinderkwartier de volgens Notebomer achterstallige huur te betalen, deed de aannemer besluiten de kantonrechter in Groningen in te schakelen om het geld alsnog op te eisen. De zaak komt zoals het nu staat, op 20 februari voor. Deiman legt uit dat 7000 euro veel geld is voor een instelling voor kinderopvang die geen commerciële doelen nastreeft.
Volgens Albert Notebomer maakt het Kinderkwartier de huur automatisch over en had zij zelf de indexering mee moeten nemen. "Dat staat in het huurcontract", meldt hij. "Het staat ons vrij het moment te bepalen waarop wij de achterstallige huur invorderen die het kindercentrum verschuldigd is", meent hij.

Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Huizenruilers verkennen nederland

Op vakantie in het huis van een ander

12 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Annemieke van der Lans en haar gezin ruilen hun huis in Zuidhorn sinds 2018
Lees verder →
Rita bakhuijsen

Bezield schilderen: van Amsterdam naar het noorden

12 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Rita Bakhuijsen exposeert in het Cultureel Centrum Zuidhorn
Lees verder →
Politieauto

Tegen de lamp door internet filmpje

11 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Jongeling met mes in Zuidhorn
Lees verder →
Rioolwaterzuivering

Officiële start bouw en renovatie rwzi Gaarkeuken

11 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Oude zuiveringen vervangen door één nieuwe
Lees verder →
Etzo swimchallenge

Al 12.000 in de pocket voor kanker research

10 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Zwemteam Zuidhorn in Groningen Swim Challenge
Lees verder →