Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

13-02-08 Huurbaas daagt kindercentrum Zuidhorn voo

13 februari 2008    Zuidhorn-nieuws
lutjegast/zuidhorn - Aannemer Albert Notebomer uit Lutjegast daagt de leiding van kindercentrum Kinderkwartier voor de rechter. De aannemer eist met terugwerkende kracht achterstallige huur terug. Het Kinderkwartier huurt in Zuidhorn een pand

lutjegast/zuidhorn - Aannemer Albert Notebomer uit Lutjegast daagt de leiding van kindercentrum Kinderkwartier voor de rechter. De aannemer eist met terugwerkende kracht achterstallige huur terug. Het Kinderkwartier huurt in Zuidhorn een pand aan de Hooiweg 3 van Notebomer. Daarin zijn een peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang gevestigd. Het gaat om ruimtes pal tegenover het hoofdgebouw van het kindercentrum.

Volgens directeur Ria Deiman van het Kinderkwartier kreeg de instelling in september een brief. Daarin meldde de aannemer uit Lutjegast dat hij had verzuimd om de prijsindexering van de huur in rekening te brengen. Hij eist daarom met terugwerkende kracht vanaf 2003 een bedrag van 7000 euro terug. Het kindercentrum weigert tot nu toe te betalen. Volgens Deiman heeft het Kinderkwartier de huur altijd keurig betaald. "Maar wij betalen maandelijks wat ons wordt gefactureerd. Dat Notebomer al die jaren de prijsindex op zijn facturen niet in rekening heeft gebracht, kan ons niet worden verweten. Daar achteraf nog eens mee komen, geeft geen pas."
De weigering van het Kinderkwartier de volgens Notebomer achterstallige huur te betalen, deed de aannemer besluiten de kantonrechter in Groningen in te schakelen om het geld alsnog op te eisen. De zaak komt zoals het nu staat, op 20 februari voor. Deiman legt uit dat 7000 euro veel geld is voor een instelling voor kinderopvang die geen commerciële doelen nastreeft.
Volgens Albert Notebomer maakt het Kinderkwartier de huur automatisch over en had zij zelf de indexering mee moeten nemen. "Dat staat in het huurcontract", meldt hij. "Het staat ons vrij het moment te bepalen waarop wij de achterstallige huur invorderen die het kindercentrum verschuldigd is", meent hij.

Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Pand 10a

Pasar Ketjil in Pand 10a buurthuiskamer van Zuidhorn

18 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
'MARI MASOEK' ('Kom binnen').
Lees verder →
Next education windroos (12)

De Windroos naar Kinderuniversiteit met Peter Kuipers Munneke

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Finale Next Education
Lees verder →
Hoeve paradij bord

22 juni open Dag Hoeve Paradij

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Beleef en ervaar Paradij!
Lees verder →
Zunobri e2 2019  - foto erik schaberg

Zunobri E1 en E2 sluiten seizoen af met klinkende overwinningen

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Boelenslaan 3-0, Veenwouden 0-5
Lees verder →
Jazz te gast-2019 (2)

Jazz te Gast: “Wij vinden het hier leuk! Jullie ook toch?”

16 juni 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Zowel publiek als artiesten genieten van openluchtconcerten
Lees verder →
Bureau

Meubilair zoekt tweede leven

14 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
De Gasunie heeft kantoormeubilair/spullen over die ze graag wil aanbieden aan stichtingen en verenigingen via de noordelijke Uitdagingen.
Lees verder →